Tapahtumat

Syyskuu-lokakuu

Kaikissa tapahtumissa otetaan huomioon koronaviruksen aiheuttamat turvatoimenpiteet eli turvavälit ja käsidesien käyttö. Ryhmien kokoja rajoitetaan syksyn koronavirustilanteen mukaan ja maskien käyttöä suositellaan.  

Yleisöopastukset

HUOM! To 29.10. klo 17 
Atelieerit Ateenan liepeillä -näyttelyn opastus on peruttu
Seuraava opastus on to 19.11. klo 17
 

Avoimet ovet

La 31.10. klo 11-18
Avointen ovien syyslauantai
KeMu tuo piristystä synkkenevään syksyyn järjestämällä koko perheen avoimien ovien päivän la 31.10. klo 11-18.

Alkuvuodesta avautunut uusi pysyvä näyttely Keskisuomalaisuutta etsimässä vie löytöretkelle omiin juuriin läpi vuosituhansien. Näyttelyssä tutustutaan kivikauden kalliomaalauksiin nykytekniikan välityksellä, kohdataan myyttinen karhu ja eläydytään entisajan elämään esineitä tutkien ja tarinoita kuunnellen. Näyttelyssä pääsee kurkistamaan myös savusaunaan, istahtamaan kansakoulun pulpettiin ja hyppäämään ralliauton rattiin! Lisäpuuhaa perheen pienimmille tuovat hauskat kuvasuunnistustehtävät, joita saa lipunmyynnistä. Auditoriossa pyörivä kuvaesitys vie puolestaan matkalle lapsuuden vuosikymmeniin Jyväskylässä.

Vaihtuvista näyttelyistä syyskuussa avautunut Lutakko 2020 -näyttely esittelee dokumentaarisin valokuvin Tanssisali Lutakon elämää. Vastapainona rock-klubin tunnelmalle Atelieerit Ateenan liepeillä -näyttely tutustuttaa ensimmäisten keskisuomalaisten kuvataiteilijoiden ateljeekoteihin.

Lämpimästi tervetuloa KeMuun!

Huom: Koronatilanteen vuoksi museossa on maskisuositus ja kävijämäärää on rajoitettu niin, että sisään otetaan kerrallaan max. 120 henkilöä. 
 

Marraskuu

Taiteilijatapaamiset

Artist talk
Lutakko 2020 -näyttely
La 14.11. klo 14-15.30
Tervetuloa keskustelemaan valokuvaajien Niina Vehmaan ja Anssi Ruuskan kanssa Lutakko 2020 -näyttelystä, Lutakon tanssisalin konserteista sekä yleensä dokumentaarisesta valokuvaamisesta. Keskustelua johdattelee läänintaiteilija valokuvaaja Marko Hämäläinen.
Osallistujamäärä max 50 henkilöä. Ei ennakkoilmoittautumista, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Tilaisuuteen on myös maskisuositus.
Pääsymaksut:
Aikuiset 8/6/4 euroa
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Sisäänpääsy myös Museokortilla
 
Artist talk
Lutakko 2020 -näyttely
La 28.11. klo 14-15.30
Tervetuloa keskustelemaan valokuvaajien Minna Karhusen ja Kalle Björklidin kanssa Lutakko 2020 -näyttelystä, Lutakon tanssisalin konserteista sekä yleensä dokumentaarisesta valokuvaamisesta. Keskustelua johdattelee näyttelyn kuraattori Hanna-Kaisa Hämäläinen.
 
Osallistujamäärä max 50 henkilöä. Ei ennakkoilmoittautumista, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Tilaisuuteen on myös maskisuositus. 
 
Pääsymaksut:
Aikuiset 8/6/4 euroa
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Sisäänpääsy myös Museokortilla
 

Yleisöopastus

Atelieerit Ateenan liepeillä -näyttely
To 19.11. klo 17
Opastetulla kierroksella sukelletaan ensimmäisten keskisuomalaisten kuvataiteilijoiden Alvar Cawénin, Jonas Heiskan, Urho Lehtisen ja Carl Bengtsin  ateljeekotien elämään. Atelieerien ja taiteen lisäksi kierroksella tulee tutuksi heidän kotielämänsä ja perheensä.  

Selviääkö opastuksella myös, kuka kutsui kotikaupunkiaan aina Ateenaksi? Kenen ateljeekotia kutsuttiin Pälveläksi, kenen Kumpulaksi ja kenen kotipesää on puolestaan luonnehdittu Pienois-Kalelaksi. Kuka hoiti mehiläisiä ja kenen silmäteränä olivat puutarhan omenapuut? Entäpä kuka joutui luopumaan huvilastaan juuri ennen kuolemaa?
 
Oppaana toimii intendentti Ilja Koivisto. 
 
Osallistujamäärä max 10 henkilöä. Opastuksella on myös maskisuositus. 
Ilmoittautuminen viimeistään ke 18.11. mennessä: ksmuseo.info(a)jyvaskyla.fi / 014 266 4346.
 
Pääsymaksut:
Aikuiset 8/6/4 euroa
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Sisäänpääsy myös Museokortilla