Tapahtumat

Toukokuu

pe 22.5. klo 17
Miljoonasade - suomirokkia ja kasvukipuja: liveopastus & keikka
Livestriimattu opastus ja Miljoonasateen keikka
Miljoonasade-yhtye tutustuttaa uusimman jäsenensä Tomin Miljoonasateen historiaan. Luvassa on myös bändin akustinen keikka!
Kaikki tämä KeMun Facebook-livessä täällä.  

Kesäkuu

ti 9.6. klo 16.30-20.30
KeMuklinikka 2020 
Lauluntekijätapahtuma
Heikki Salo, Miljoonasade
Kemuklinikka on klinikkatyyppinen lauluntekijätapahtuma, joka on tarkoitettu kaiken tasoisille tekijöille. Jokainen voi tuoda oman biisinsä tai kaksi mukaan. Heijastamme tekstin screenille ja kuuntelemme esityksen, joka voi olla demo tai live-esitys. Mieluummin live-esitys. Tekstejä käsitellään myös ilman kuuntelua, biisin ei tarvitse olla valmis. Tämän jälkeen keskustelemme laulusta rakentavasti ja toinen toistamme auttaen. Yhteisen keskustelun aikana jokainen meistä vuorotellen saa apua, ja antaa apua. Heikki Salo kertoo laululyriikan tekniikoista ja teorioista tekstien äärellä.

Ilmaisella klinikalla otetaan huomioon koronavirustilanteen aiheuttamat turvatoimenpiteet eli turvavälit ja käsidesien käyttö. Klinikalle mahtuu 15 osallistujaa.

Ilmoittautuminen:
pe 2.6. mennessä
014 266 4346 tai ksmuseo.info(at)jyvaskyla.fi
 

Elokuu

Taiteilijasunnuntait

Tervetuloa viettämään taidetilaisuuksia Dominoefekti-näyttelyn nykytaiteilijoiden kanssa sunnuntaisin elokuussa. Tilaisuuksissa paikalla myös Dominoefekti-näyttelyn kuraattori Hannu Castrén.
 
Taiteilijasunnuntaissa otetaan huomioon koronaviruksen aiheuttamat turvatoimenpiteet eli turvavälit ja käsidesien käyttö. Ryhmien koko rajoitetaan 20 h.
 
Pääsymaksut:
Aikuiset 8/6/4 euroa
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
 
su 9.8. klo 13-14.30
Johanna Mäkitalo
Maisema on minun kotini
Johanna Mäkitalo kertoo Dominoefekti-näyttelyssä olevan Piilossa-maalauksensa tekoprosessista ja yleisesti omasta työskentelystään ja taiteestaan. Hannu Castrén esittää Johannan taiteesta täsmentäviä kysymyksiä ja luo taidehistoriallista perspektiiviä Johannan teokselle näyttelyn muiden teosten avulla. 
 
Ilmoittautuminen:
ma 3.8. mennessä
014 266 4346 tai ksmuseo.info(at)jyvaskyla.fi
 
 
su 16.8. klo 13-14.30
Kristian Venäläinen
Keramiikka veistotaiteessa
Kristian Venäläinen luo katsauksen omaan keramiikkataiteeseensa 1990-luvulta tähän päivään. Kristian tutustuttaa yleisön viimeisempien töidensä kautta myös muihin suomalaisiin keramiikkataitelijoihin, jotka nykypäivänä käyttävät keramiikkaa päämateriaalina veistostaiteessaan. Luennon lopuksi tutustutaan Dominoefekti-näyttelyn Kristianin teokseen Kuuntelija (nainen), valmistumisvuosi 2020. Halukkaat voivat tämän jälkeen tutustua myös näyttelyn muihin teoksiin.
 
Ilmoittautuminen:
ma 10.8. mennessä
014 266 4346 tai ksmuseo.info(at)jyvaskyla.fi
 
 
su 30.8. klo 13-14.30
Jaana Bombin
Yhteisötaide pohjoisessa Keski- Suomessa 
- yhteinen kädenjälki on viesti vahvasta paikallisidentiteetistä  
Yhteisötaiteilija Jaana Bombin on ollut toteuttamassa useita yhteisötaideprojekteja paikallisyhteisöjen kanssa pohjoisen Keski- Suomen pienissä kylissä ja kuntakeskuksissa. Kymmenen vuoden aikana (2009-2019) on projektien seurauksena toteutunut alueelle parikymmentä pysyvää taideteosta. Tilaisuudessa Bombin kertoo työskentelyprosesseista ja esittelee yhteisötaideteoksia. Tämän jälkeen yleisöllä on mahdollisuus tutustua Dominoefekti- näyttelyssä esillä olevaan Kanssakulkijat- yhteisötaidedokumenttiin 
(kesto n. 25 min) sekä näyttelyn muihin teoksiin. 
 
Ilmoittautuminen:
ma 24.8. mennessä
014 266 4346 tai ksmuseo.info(at)jyvaskyla.fi
 
su 9.8. klo 17
Miljoonasade-loppujamit
Kesä astelee loppuaan ja on pikkuhiljaa aika sanoa hyvästi myös Miljoonasade – suomirokkia ja kasvukipuja -näyttelylle.  Emme kuitenkaan jätä näyttelylle jäähyväisiä ilman loppujameja!  Eli sunnuntaina 9.8. on tarjolla Miljoonasateen musiikillinen hetki ja tietysti mahdollisuus tutustua näyttelyyn. Myös biisikilpailun voittaja julkaistaan jamien yhteydessä. Kilpailuun lähetettiin 62 kilpailuehdotusta, joista esiraadin arvioimisen jälkeen parhaat päätyivät bändille, joka valitsi kappaleista yhden levytettäväksi.
 
Pääsymaksut:
 
Aikuiset 8/6/4 euroa. 
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Syyskuu-lokakuu

Kaikissa tapahtumissa otetaan huomioon koronaviruksen aiheuttamat turvatoimenpiteet eli turvavälit ja käsidesien käyttö. Ryhmien kokoja rajoitetaan syksyn koronavirustilanteen mukaan. 

to 24.9 ja to 15.10
Yleisöopastukset
Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttely
Yleisöopastuksilla käydään läpi Keski-Suomen historian mielenkiintoisia käänteitä KeMun pysyvässä näyttelyssä. 
 
Pääsymaksut:
Aikuiset 8/6/4 euroa
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
 
la 10.10
klo 12-13.30 ja 14-15.30
Lasten Lysti
Puuhaa pupun matkassa perheen pienemmille
Tervetuloa Maakuntapupu Wolmarin matkaan! KeMun Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyssä riittää tekemistä ja kokemista myös perheen pienemmille. Näyttelyssä voi KeMun maskottipupu Wolmarin valloittavassa seurassa osallistua markkinoille, kansakoulun ja peruskoulun oppitunneille, hyppiä ruutua, koota palapelejä ja kuvitella ralliauton kyydissä vauhdin hurmaa. Entäpä miltä tuntuu kädessä kivikirves tai karhunpäinen puulusikka? 

Menneen ajan keskisuomalaisuutta voivat lapset etsiä ja tutkia näyttelyssä myös uudenlaisia esittämistapoja hyödyntäen. Alvar-pojan opastamana voi tehdä mielikuva- ja katselumatkan yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään. Reissun aikana selviää muun muassa, millainen mahtoi olla Alvarin suunnitteleman vuonna 1910 Jyväskylään rakennetun lumilinnan pohjapiirros. Entäpä miten onnistuu oman kalliomaalauksen teko nykytekniikalla? Löytyypä näyttelystä myyttinen karhukin. ”Suosta nousee suuri herra, kankahasta karvajalka…” Mitäs pupu siitä tuumaakaan?
 
Varaa oma aikasi 
014 266 4346
ksmuseo.info(at)jyvaskylä.fi
Lapset ilmaiseksi
 
Pääsymaksut:
Aikuiset 8/6/4 euroa
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
 
la 31.10. klo 12-16
Kekri-lauantai
KeMussa heittäydytään lokakuun viimeisenä lauantaina entisajan uskomusten maailmaan vanhan satovuoden päätösjuhlan merkeissä. Ohjelmassa mm. Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyn opastus, jossa tutustutaan kansanuskon olentoihin ja uskomustarinoihin. 
 
Pääsymaksut:
Aikuiset 8/6/4 euroa
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi