Hyppää pääsisältöön
Kuva
Punk-yhtye Poliisivaltio esiintyy. Kuvassa näkyy laulaja ja basisti. Kuva Keski-Suomen museo (KeMu)
Pääsisältö

Keskisuomalaisuutta etsimässä, pysyvä näyttely

Katso lisää: Keskisuomalaisuutta etsimässä

 

23.3. - 12.5.2024 MINÄ - SINÄ - ME
Jyväskylän Taiteilijaseuran 74. vuosinäyttely (4. krs)  

Jyväskylän Taiteilijaseura on sotien jälkeen, vuonna 1945 perustettu ammattitaiteilijoiden järjestö, jonka toiminta-alue kattaa koko Keski-Suomen. Historiansa alusta alkaen Taiteilijaseuran vuosinäyttelyt ovat esitelleet ajankohtansa keskisuomalaista nykytaidetta, mikä on luonut samalla suoria yhteyksiä taiteilijan, taiteilijayhteisön ja taideyleisön välillä. Juuri tällaista vuorovaikutuksen intensiivistä atmosfääriä korostaa myös 74. vuosinäyttelyn nimi, MINÄ - SINÄ - ME.

 

3.2.-28.4.2024 Sydänääniä – Punkin sykettä keskellä Suomea 1977–1992 (1. krs)  

Punk rantautui Suomeen 1970-luvun lopulla ja iski lujaa nuorisoon, myös pikkukaupungeissa ja maaseutupitäjissä Pihtiputaalta Mäntyharjulle ja Keuruulta Kuopioon.  Näyttelyssä esitellään punkin historiaa tasapuolisesti kaikille: kyynisille punkveteraaneille, nörteille levynkeräilijöille ja akateemisille aikamatkailijoille. Näyttely kertoo punkin tavasta tehdä asioita äänekkäästi ja suurella sydämellä.


Tällaista alakulttuuria syntyi, kun puhelimet olivat seinässä kiinni, posti kulki ilman sähköä, lehtiä painettiin koulun kopiokoneella ja keikoilta näpätyt kuvat saattoivat valmistua jopa parissa päivässä. Punkissa tärkeintä ei ollut täydellinen suoritus. Jokainen sai luvan toteuttaa itseään teknisistä taidoista tai lompakon paksuudesta riippumatta. Nämä periaatteet pätevät vieläkin, lähes 50 vuotta myöhemmin.

Lisätietoja näyttelystä

 

Katso kaikki näyttelyt Aalto2-museokeskuksen Näyttelyt-sivuilta