Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän lyseolaisia retkellä luonnossa 1900-1907. Kuva Keski-Suomen museo. Kuva Keski-Suomen museo (KeMu)
Pääsisältö

Olet sydämellisesti tervetullut ryhmäsi kanssa KeMuun tyhyilemään, hakemaan tietoa, viihtymään opastuksissa ja työpajoissa tai viettämään aikaa muuten vain. 

Olemme räätälöineet sinulle ja ryhmällesi kiehtovia aikamatkoja keskisuomalaisuuteen. Meiltä voit tilata myös työpajoja niin aikuis- kuin lapsiryhmillekin. KeMun tilattavat työpajat löydät tältä sivulta alempaa sekä Työpajat-sivultamme.

Olette tervetulleita myös omatoimiselle ryhmäkäynnille. Riittää kunhan ilmoitat, että olette tulossa. Täällä jo odotellaan!  

Ryhmävaraukset

Opastusvaraukset vähintään 2 viikkoa ennen ajankohtaa:

044 790 9827
info@aalto2.museum
 

Opastukset 

Keskisuomalaisuutta etsimässä

Keski-Suomen museon pysyvän näyttelyn Keskisuomalaisuutta etsimässä opastetulla kierroksella ollaan keskisuomalaisuuden jäljillä aina esihistorian ajan aarrekätköiltä 2000-luvun taitteeseen. Opastuksella pohditaan keskisuomalaisen ihmisen elämää eri vuosituhansina, -satoina ja -kymmeninä.  

Kierroksella mm. kurkataan hirsitupaan ja savusaunaan, kuullaan kuppari Amandan ja neiti Jäniksen tarinat, ihastellaan kauniita kirkkovakkoja ja tutustutaan Jyväskylän kaupungin synty- ja kehitysvaiheisiin. Opastuksella selviää, miksi Jyväskylää kutsutaan Suomen Ateenaksi ja miltä kaupunki näytti eri aikakausina. Entäpä mikä meni vikaan kaupungin ensimmäisessä vaakunassa ja kuka omisti Jyväskylän ensimmäisen auton? Kierroksella on lupa ottaa muutama tanssiaskel jukeboxin musiikin saattelemana!

Ryhmäkoko: max 20 henkeä
Opastuksen kesto: 1 tunti
Hinta: 80 € /tunti max 20 h
 

Varaukset ja tiedustelut: 
044 790 9827
info@aalto2.museum

Huom. Teethän varauksen viimeistään kahta viikkoa aikaisemmin, jotta ehdimme valmistella teille parhaan mahdollise opastus-elämyksen! Kuluitta varauksen peruminen onnistuu kaksi työpäivää ennen ajankohtaa. Myöhemmin peruttaessa veloitamme opastusmaksun.  


Työpajat

Eläinten askeleet ja kodit

Kenelle: Lapsiperheille ja lapsiperheporukoille
Ryhmäkokosuositus: 6-15 henkeä
Työpajan kesto n. 1,5 h.
Hinta: 90 € / ryhmä (sis. materiaalit, ohjaus ja alv.)

Millaiset ovat hirven askeleet, entäpä miten liikkuu notkea ja äänetön kissa? Työpajassa tutustutaan Keskisuomalaisuutta etsimässä –näyttelyyn eläinten askelin ja valmistetaan oma eläin ja sille koti. Työpajan aluksi kierretään näyttelyä yhdessä, etsitään sieltä erilaisia eläimiä ja pohditaan, millaisin askelin eläimet liikkuvat. Samalla kuullaan hauskoja tarinoita entisajan elämästä Keski-Suomessa.

Eläinaiheisen kierroksen päätteeksi siirrytään puuhatila Nappulaan, jossa valmistetaan askartelumassasta oma eläinhahmo. Eläin voi olla joku näyttelyssä nähty eläin tai vaikkapa eksoottisempikin otus. Eläimelle voi myös askarrella ikioman kodin, esimerkiksi pesän tai aitauksen. Kodin rakentamisessa hyödynnämme kierrätysmateriaaleja.

Työpaja sopii erinomaisesti lapsiperheille ja lapsista ja aikuisista koostuville porukoille, ja on ikimuistoinen ohjelmanumero vaikkapa synttäripäivään!

Varaukset ja tiedustelut: 
044 790 9827
info@aalto2.museum

Huom. Teethän varauksen viimeistään kahta viikkoa aikaisemmin, jotta ehdimme valmistella teille parhaan mahdollisen työpaja-elämyksen! Kuluitta varauksen peruminen onnistuu kaksi työpäivää ennen ajankohtaa. Myöhemmin peruttaessa veloitamme työpajamaksun.  

Hyvinvointia ja voimaeläimiä

Kenelle: Aikuisryhmille (esim. tyhy-ryhmät, polttariporukat jne.)
Ryhmäkoko: 6-15 henkeä
Työpajan kesto n. 1,5 h.
Hinta: 200 € / ryhmä (sis. materiaalit, ohjaus ja alv.)

Mistä keskisuomalaiset ovat ammentaneet eri aikoina hyvinvointia? Mihin he ovat uskoneet, mitä he ovat toivoneet, mikä on ollut heille tärkeää? Entä mikä on juuri sinun voimaeläimesi? Tämän työpajan ajatuksena on antaa aikaa itselle ja pysähtyä hetkeksi. Työpaja alkaa lyhyellä opastetulla kierroksella Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyssä. Kierroksen aikana pohditaan muun muassa, millainen on ollut esihistorian ajan keskisuomalaisten suhde luontoon, millaisia parantavia voimia saunalla on ajateltu olevan ja millaista hyvinvointia kansanparantajat ovat ihmisille tarjonneet.
 
Opastetun kierroksen jälkeen on vuorossa rentoutus, jonka aikana käydään läpi neljä luonnon elementtiä ja kuullaan niissä elävistä eläimistä. Mielikuvamatka johdattelee pohtimaan omaa voimaeläintä ja sitä, mikä eläin kiehtoo eniten juuri tässä hetkessä.

Rentoutuksen jälkeen valmistetaan oma voimaeläin askartelumassasta. Muovailtu eläinhahmo voi toimia muistutuksena siitä, mitä sinä tarvitset omaan hyvinvointiisi tai vain yksinkertaisena muistona mukavasta päivästä.

Työpaja sopii hyvin kaikenlaisille aikuisryhmille; ystäväporukoille, tyhy-ryhmille tai esimerkiksi polttareita viettäville!

Varaukset ja tiedustelut: 
044 790 9827
info@aalto2.museum

Huom. Teethän varauksen viimeistään kahta viikkoa aikaisemmin, jotta ehdimme valmistella teille parhaan mahdolliset työpaja-elämyksen! Kuluitta varauksen peruminen onnistuu kaksi työpäivää ennen ajankohtaa. Myöhemmin peruttaessa veloitamme työpajamaksun.