Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän lyseolaisia retkellä luonnossa 1900-1907. Kuva Keski-Suomen museo. Kuva Keski-Suomen museo (KeMu)
Pääsisältö

Olet sydämellisesti tervetullut ryhmäsi kanssa KeMuun tyhyilemään, hakemaan tietoa, viihtymään opastuksissa ja työpajoissa tai viettämään aikaa muuten vain. 

Olemme räätälöineet sinulle ja ryhmällesi kiehtovia aikamatkoja keskisuomalaisuuteen. Meiltä voit tilata opastusten lisäksi myös työpajoja niin aikuis- kuin lapsiryhmillekin. KeMun tilattavat työpajat löydät Työpajat-sivultamme.

Olette tervetulleita myös omatoimiselle ryhmäkäynnille. Riittää kunhan ilmoitat, että olette tulossa. Täällä jo odotellaan!  

Ryhmävaraukset

Opastusvaraukset vähintään 2 viikkoa ennen ajankohtaa:

044 790 9827
[email protected]
 

Opastukset 

Keskisuomalaisuuden jäljillä

Opastetulla kierroksella etsitään keskisuomalaisuutta aina esihistorian ajan aarrekätköiltä 1900-luvun taitteeseen. Opastuksella pohditaan keskisuomalaisen ihmisen elämää eri vuosituhansina, -satoina ja -kymmeninä.  
 

Kierroksella selviää, mikä on ns. aarrelöytö, kurkataan savusaunaan ja hirsitupaan, kuullaan kuppari Amandan tarina, ihastellaan kauniita kirkkovakkoja ja tutustutaan Jyväskylän kaupungin synty- ja kehitysvaiheisiin. Entäpä miten ajatus Keski-Suomesta ja keskisuomalaista syntyi, ja kuka oli Keski-Suomi-käsitteen isä? 
 

Ryhmäkoko: max 20 henkeä
Opastuksen kesto: 1 tunti
Hinta: 80 € + /tunti A2-museokeskuksen pääsymaksu
 

Varaukset ja tiedustelut: 
044 790 9827
[email protected]

Huom. Teethän siis varauksen viimeistään kahta viikkoa aikaisemmin, jotta ehdimme valmistella teille parhaan mahdollisen opastus-elämyksen! Kuluitta varauksen peruminen onnistuu kaksi työpäivää ennen ajankohtaa. Myöhemmin peruttaessa veloitamme opastusmaksun.