Hyppää pääsisältöön
Kuva
Suosittua musiikkia 1970-luvulta. Keski-Suomen museon kokoelmat. Kuva: Pekka Helin. Kuva Pekka Helin
Pääsisältö

KeMu ohjaa ja neuvoo sinua esineisiin ja taiteeseen ja niiden säilymiseen liittyvissä kysymyksissä. Saat tarvittaessa myös tietoja KeMun esine- ja taidekokoelmissa olevista aineistoista.

Keski-Suomen museon esine- ja taidekokoelmiin pääset tutustumaan KeMun Finna-sivujen kautta.

KeMun tutkimus- ja kuva-arkistot, kokoelmat ja kulttuuriympäristö ovat kesätauolla 21.6.-12.8.2024. 

Sirpa Suhonen 
amanuenssi
p. 050 370 9693, p. 050 592 4514
[email protected] 
 

KeMun laajat esinekokoelmat kertovat alueen ihmisten elämästä, arjesta ja juhlasta. Vanhimmat esineet ovat esihistorialliselta ajalta.

Vanhemman keskisuomalaisen taiteen kokoelmasta löytyy muun muassa Jonas Heiskan, Yrjö Saarisen, Matti Särkän, Urho Lehtisen, Alvar Cavénin, Felix Ojasen, Carl Bengtsin ja Juuso Putron maalauksia, Vappu Heiskan laaja grafiikan kokoelma, Urho Lehtisen ja Feliks Ojasen luonnoksia ja piirustuksia sekä muun muassa Ben Renvallin veistoksia.

Betty ja Emil Ilamon rahaston tuella kartutetaan Keski-Suomen museon taidekokoelmia. Tutustu Ilamon rahaston taidekokoelman teosesittelyihin Hannu Castrénin blogikirjoituksissa.

Kimmo Jylhä: Lähtö
Virpi Vanas: Sunnuntaimaalari
Veikko Hirvimäki: Tuhottu
Erkki Santanen: Talviaurinkoa
Helmer Selin: Iltatunnelma Ylisjärvellä
Yrjö Saarinen: Alaston kiiltävissä sukissa
Feliks Ojanen: Pappilanvuorelta
Jonas Heiska: Hilpi

Keski-Suomen museo toimii alueellisena vastuumuseona yhdessä Jyväskylän taidemuseon kanssa. Keski-Suomen museo vastaa museotoiminnan edistämisestä alueella sekä kulttuuriympäristötehtävästä.