Hyppää pääsisältöön
Kuva
P.J. Hannikaisen pojat uimassa 1910-luvulla. Lauri, Ilmari, Tauno, Arvo ja Väinö. Kuva: Keski-Suomen museo. Kuva Keski-Suomen museo (KeMu)
Pääsisältö

KeMun Finna-hakupalvelussa pääset tutustumaan keskisuomalaiseen kulttuuriperintöön: esineisiin, taiteeseen, valokuviin ja arkistodokumentteihin. Osa aineistoista on suoraan käytettävissä Finna-palvelussa niille määriteltyjen lisenssien ja käyttöoikeuksien mukaisesti.

Tutustu: https://keskisuomenmuseo.finna.fi/

Kenelle? 

KeMun Finna on tarkoitettu kaikille keskisuomalaisesta kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille. Olitpa sitten opiskelija, historioitsija tai muuten vain utelias, voit tutustua Keski-Suomen museon kokoelmiin näppärästi kotoasi käsin ja etsiä juuri sitä tietoa, mikä sinua kiinnostaa.

Kuinka etsin tietoa?

Alla olevan videon avulla opit, miten Finnasta kannattaa hakea aineistoa ja miten voit hyödyntää sen erilaisia hakurajaimia. Video esittelee erityisesti kuva-aineistojen hakua.

Näin haet aineistoa Finna.fi-hakupalvelussa

Hakuun liittyviä ohjeita löytyy myös sivulta: Haun pikaohje | Finna.fi.

 

Finna.fi pähkinänkuoressa

Finna.fi on hakupalvelu, joka kokoaa satojen kotimaisten toimijoiden aineistot saman katon alle. Monipuolisilla hakutoiminnoilla pääset helposti miljoonien aineistojen äärelle ilmaiseksi. Finna.fi:stä löydät monipuolisesti verkossa saatavilla olevaa aineistoa. Voit myös hakea tietoa kirjastojen ja arkistojen aineistoista, joita ei ole digitoitu tai joihin on rajoitettu pääsy.

Finna.fi-palvelua ylläpitää ja kehittää Kansalliskirjasto yhteistyössä arkistojen, kirjastojen, museoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Palvelun tavoitteena on tehdä tiedon löytämisestä ja käyttämisestä sekä uuden oppimisesta mahdollisimman helppoa ja turvallista.