Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kolme aikuista ja kaksi lasta istuttamassa puita. Naisella lapio kädessä. Kuva Martti Porvali
Pääsisältö

KeMulla on ilo tehdä töitä lukuisten vapaaehtoisten kanssa! Keski-Suomen museon kokoelmien karttumiseen vapaaehtoiset osallistuvat rikastamalla kokoelmatietoja esineiden käyttö- ja omistushistoriasta sekä tunnistamalla valokuvia. Museo toteuttaa vuosittain myös nykyajan dokumentointeja, joiden ideointiin ja toteutukseen vapaaehtoiset voivat osallistua. Lisää aiheesta voit lukea täältä: Ohjeita nykyajan dokumentointiin.

Myös KeMun arkeologisessa tutkimuksessa vapaaehtoisilla on merkittävä rooli. Maakunnan aktiivisten arkeologian harrastajien tekemien ilmoitusten kautta KeMun oma arkeologi saa tietoa alueella tehdyistä löydöistä ja voi niiden perusteella tehdä kenttäkäyntejä ja tarkempia tutkimuksia. Tärkeä vapaaehtoisten ryhmä on myös metallinilmaisinharrastajat, jotka keskittyvät etsinnöissään erityisesti Keski-Suomen rautakauteen, keskiaikaan ja 1500-1800-lukuihin.

Alueellisena vastuumuseona KeMu palvelee Keski-Suomen maakunnan paikallismuseoita ja kokoelmia ja antaa omaan alaansa liittyvää asiantuntija-apua. Myös tätä paikallismuseotyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä osaavien vapaaehtoisten kanssa.

 

Katso kulttuurieväitä vapaaehtoisen reppuun -video 
Videon on tuottanut Jyväskylän Taidemuseo, osana Museoviraston tukemaa Kulttuurista vapaaehtoistyötä Keski-Suomessa -hanketta.

 

Kulttuuriluotsin kanssa museoon

Pyydä kaveriksesi museokäynnille kulttuuriluotsi. Museoiden lisäksi luotsit toimivat kanssakulkijoinasi taidenäyttelyssä, teatterissa, musiikkiesityksissä tai muualla lähiympäristössä. Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia.

Kulttuuriluotsit