Hyppää pääsisältöön

Keski-Suomen museo

Tervetuloa Keski-Suomen museoon!

Keski-Suomen museo, tuttavallisemmin KeMu, kutsuu sinut ikimuistoiselle tutkimusmatkalle keskisuomalaisuuteen.

Pysyvä näyttely Keskisuomalaisuutta etsimässä kuljettaa kävijän muinaisilta kivikauden asuinpaikoilta aina 2000-luvun teknologiahuumaan asti. Kiinnostavia näkökulmia kulttuuriperintöön esitellään myös KeMun vaihtuvissa näyttelyissä. Museokäynnin lomassa voi vierailla Puuhatila Nappulassa, joka tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. Näyttelyiden lisäksi KeMussa järjestetään jatkuvasti monipuolisia tapahtumia, työpajoja ja opastuksia.

KeMu sijaitsee Aalto2-museokeskuksessa, Alvar Aallon suunnittelemassa upeassa museorakennuksessa, jossa voit huoletta hengailla, tutustua näyttelyihin tai vierailla muuten vain. Muista myös piipahtaa sympaattisissa pikkumuseoissamme.

 • Kuva
  Kolme räppääjää keskellä kerrostaloja
  13.5.2024
  Rap-musiikki on maailmanlaajuisesti suosituin musiikkigenre ja osa hip hop -kulttuuria. Tämä on näkynyt myös kotimaassamme, jossa Jyväskylä on nimetty jo vuosikymmen sitten Suomiräpin pääkaupungiksi. Keski-Suomen sydämestä on noussut vuosien ajan menestyviä artisteja, tuottajia ja hip hop -kulttuurin voimakkaita vaikuttajia. Pääkaupunki-näyttely valottaa tätä tarinaa ja taustoittaa sitä, kuinka Jyväskylän hip hop -kulttuuri kasvoi vuosien 1990–2015 aikana ruohonjuuritasolta suomalaisen rap-musiikin suunnannäyttäjäksi.
 • Kuva
  Mustavalkoinen valokuva skeittaajasta. Kuva Arto Saari
  13.5.2024
  Arto Saari on yksi 2000-luvun alun tunnetuimmista skeittiammattilaisista. Jätettyään ammattilaisrullalautailun Arto Saari on syventynyt valokuvaukseen. Concrete Currents -näyttely avaa henkilökohtaisen näkymän alakulttuuriin nimeltä rullalautailu.
 • Kuva
  Kuvassa museotoimenjohtaja Hanna-Kaisa Melaranta. Kuva Hanna-Kaisa Melaranta
  26.3.2024
  Jyväskylän kaupungin museotoimenjohtajaksi on valittu 1.6.2024 alkaen FM Hanna Kaisa Melaranta. Hän siirtyy tehtävään Varkauden kaupungin museotoimenjohtajan tehtävästä, jossa on toiminut vuodesta 2008.
 • Kuva
  Mustat, puiset varvassandaalit, joissa punaiset, jäykät nauhat. Kiiltävä pinta. Kannan kohdalla punainen ruusukuvio. Kuva Sirpa Suhonen
  14.2.2024
  Jyväskylän kaupungin ystävyyskaupunkitoiminnalla on 1940-luvulle asti ulottuva historia. Tänä aikana kaupunki on saanut esinelahjoja muun muassa vierailujen ja ystävyysyhteistyön puitteissa. Kesällä 2023 nämä ystävyyskaupunkilahjat siirtyivät osaksi Keski-Suomen museon kokoelmia tarkoituksena taata kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kokoelman asianmukainen hoito ja säilyminen.