Museomme

Keski-Suomen museo

  • Perustettu 1932
  • Museorakennus valmistunut 1960 (peruskorjaukset 1989-1990, 2017-2019)
  • Keski-Suomen alueen maakuntamuseo
  • Jyväskylän kaupunginmuseo

 

Keski-Suomen museo, tuttavallisemmin KeMu, kutsuu sinut tutkimusmatkalle keskisuomalaisuuteen. Olipa siteesi Keski-Suomeen millainen tahansa, niin sinun roolisi tällä matkalla on tärkeä. Meillä molemmilla on paljon arvokasta tietoa. Jaetaan sitä rohkeasti toinen toisillemme. Kutsutaan tutkimusmatkalle myös ystävämme ja jaetaan kokemuksiamme.

KeMu on olemassa sinua varten juuri siellä, missä haluat. Täällä Ruusupuistossa Alvar Aallon suunnittelemassa upeassa museorakennuksessa voit huoletta hengailla, sukeltaa näyttelyiden tunnelmaan, palata muistoissa menneeseen aikaan, oppia tai ihmetellä muuten vain!

KeMu on pitänyt huolen myös, että pääset piipahtamaan mahdollisemman usein ihanissa ja sympaattisissa pikkumuseoissamme, joita ovat Käsityöläismuseo, Heiskan taiteilijakoti, Pienmäen talomuseo, Jyväskylän lyseon museo, Niitynpään työläiskotimuseo sekä Jyväskylän kunnallistekniikan museo.

Huomioithan, että pikkumuseomme ovat liikkumisesteelliset, mutta KeMu on mielellään sinulle avuksi museokäynnin suunnittelussa.

Kemun logo