Kulttuuriluotsit

Kulttuuriluotsien tilaus ja neuvonta

p. 050 338 1114 hannemari.laitinen(at)jyvaskyla.fi

Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, jonka kuka tahansa voi pyytää seuraksi eri kulttuurikohteisiin. Luotsit toimivat kanssakulkijoina museoissa, taidenäyttelyssä, teatterissa, musiikkiesityksissä tai muualla lähiympäristössä.

Kulttuuriluotsitoiminta on tarkoitettu aivan kaikille, myös ikäihmisille ja erityistä tukea tarvitseville. Luotsi voi luotsata joko yksityisen henkilön, pienen ryhmän tai vaikkapa palvelutalon asukkaan henkilökohtaisen avustajan kera. Tarvittaessa luotsi voi tulla hakemaan luotsattavan myös kotiovelta.

Kulttuuriluotsien palvelut perustuvat vapaaehtoisuuteen. Luotsin kanssa pääsee Jyväskylän museoihin ilmaiseksi, muihin luotsauskohteisiin pääsymaksun saa mahdollisesti alennettuun hintaan. Luotsit eivät kuitenkaan ole oppaita, vaan vapaaehtoisia maallikoita, joita koskevat vapaaehtoistoiminnan periaatteet.

Taide-elämykset ja kulttuuriharrastukset tuovat hyvinvointia, ja kulttuuriluotsitoiminnan idea onkin mahdollistaa näihin osallistuminen kaikille. Vapaaehtoistoiminnalla voidaan kohentaa myös ikääntyneiden, laitoksissa asuvien ja muiden erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden elämänlaatua.

Kulttuuriluotsit ulkoiluttavat taidetta kävelykadulla
Kulttuuriluotsit ulkoiluttavat taidetta kävelykadulla.

Mihin kulttuuriluotsin kanssa voi mennä?

Luotsit ovat tutustuneet eri kulttuurikohteisiin. Tässä mainittujen paikkojen lisäksi luotsin voi kysyä kaveriksi muihinkin kohteisiin, tapahtumiin tai esityksiin. Käytettävissä ovat myös eri taidelajeihin erikoistuneet tanssi- ja elokuvaluotsit.

Suomen käsityön museo
Jyväskylän taidemuseo
Keski-Suomen museo
Alvar Aalto -museo
Keski-Suomen luontomuseo
Suomen Ilmavoimamuseo
Jyväskylä Sinfonia
Jyväskylän kaupunginteatteri
Jyväskylän kaupunginkirjasto
Galleria Becker
Järvilinna

Miten tilaat kulttuuriluotsin?

Kulttuuriluotsin voit tilata puhelimitse numerosta 050 338 1114.

Kulttuuriluotsikoordinaattorilta saat halutessasi myös neuvoja ja vinkkejä mielenkiintoisista vierailukohteista tai ajankohtaisista tapahtumista. Kulttuurikäynnin yksityiskohdat sekä erityistoiveet käydään yhdessä läpi tilausta tehdessäsi

Kulttuuriluotsien tilaus ja neuvonta

p. 050 338 1114 hannemari.laitinen(at)jyvaskyla.fi