Hyppää pääsisältöön

11.4.2023

Kuva
Henkilöitä pöydän ympärillä
Keskisuomalaiset työllisyys- ja koulutustoimijat järjestävät torstaina 13.4. klo 12–16 ICT URA & REKRY-tapahtuman, jossa ICT-alan yritykset ja oppilaitokset jakavat tietoa alalle työllistymisestä, osaamisvaatimuksista ja koulutustarjonnasta.

Tapahtuma on suunnattu alan osaajille, opiskelijoille ja alanvaihtajille sekä kaikille alasta kiinnostuneille. Tapahtumapaikkana on Jyväskylän Työllisyyspalveluiden tilat osoitteessa Asemakatu 4, Jyväskylä.  

Tapahtumassa on esillä rekrytoivat ja koulutuksia tarjoavat yritykset ja organisaatiot, oppilaitokset, Keski-Suomen TE-palvelut, Digi & Game Center sekä alan ammattilaisia kertomassa uratarinoita. Tapahtuman järjestäjinä ovat Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen TE-palvelut ja OsaajaKS-palveluketju.

Tapahtuman ohjelmassa tietoiskuja ja messuosasto  

Yritykset ja oppilaitokset pitävät tapahtumassa tietoiskuja. Niiden lisäksi tapahtumatiloissa on messuosasto, jossa voi kierrellä vapaasti klo 12–16 välillä. Ilmoittautumista vaatineiden tietoiskujen paikat täyttyivät heti, mutta peruutuspaikkoja saattaa tulla ja tietoiskut myös striimataan tapahtumapaikan 2.kerroksessa, joten paikalle kannattaa tulla. 

Tietoiskuissa Microsoft, Gofore ja Saranen Consulting sekä alueen oppilaitokset kertovat ICT-alan koulutustarjonnasta Keski-Suomessa, osaamisvaatimuksista ja alan uratarinoista. Tapahtumassa kuullaan muun muassa, mitä ala vaatii nyt ja tulevaisuudessa, mistä voisi löytyä sopiva harjoittelupaikka, mitä taitoja kannattaa hioa, jotta voisi työllistyä alan organisaatioon tai mitä väyliä alanvaihtajalle on tarjolla.

Osaajia alalle saadaan yhteistyöllä 

Osaajapulasta puhuttaessa on haastavaa löytää ratkaisuja ilman usean toimijan yhteistyötä.

— Tarvitsemme monipuolisia keinoja eri kohderyhmien kohtauttamiseen ja kokeilemme nyt ICT-alalle kohdennettua ura- ja rekrytointitapahtumaa, kertoo Jyväskylän elinkeino- ja työllisyyspalveluiden yrityskoordinaattori Ilkka Finnilä.  

—  Alalle tarvitaan uusia osaajia ja alaa voidaan markkinoida uusille hakijoille monin eri tavoin. Alasta kiinnostuneille on tarjolla monipuolisesti erilaisia opiskelumahdollisuuksia, joista osaan voi tutustua matalalla kynnyksellä ja maksutta. Julkisella ja yksityisellä puolella on jo olemassa hyviä ratkaisuja rekrytoiviin valmennuksiin liittyen. Voisiko alan vaihtajista tai poikkitieteellisesti opiskelleista työnhakijoista löytyä uudenlaisia osaajia työpaikoille? Vaikeinta on varmasti kasvattaa tai houkutella huippuosaajia yrityksiin ja niistä on kovin kilpailu. Tämä tapahtuma toimii paikallisena matalan kynnyksen rekrytointi- ja verkostoitumisalustana sekä antaa osaajiksi haluaville mahdollisuuden päästä tiedonlähteille, Finnilä jatkaa.  

ICT-alan tietoiskut 

klo 12–13 JAMK, Gradia, Saranen Consulting: ICT-alan koulutusvaihtoehdot Keski-Suomessa – Hanki koulutus, joka auttaa työllistymään alalle! 

klo 13–14 Microsoft (etäyhteydellä), Gofore ja Saranen Consulting: Osaamisvaatimukset erilaisissa ICT-alan tehtävissä – Mitä ICT-alalla tarvitsee ymmärtää ja osata? 

klo 14–15 ICT-alan uratarinoita 

ICT URA & REKRY -tapahtuman messuosastolla voi tavata rekrytoivia työnantajia ja keskustella ICT-alan opiskelumahdollisuuksista.  

Mukana messuosastolla rekrytoimassa nämä työnantajat: 

Puolustusvoimat 

Saranen Consulting 

Etteplan 

Gofore 

Dream Broker 

Suomen henkilöstöasiantuntijat 

Barona 

CGI 

Messuosastolla on lisäksi esillä alueen oppilaitokset, TE-palveluiden rekrytointikoulutukset sekä Digi & Game Center.  

—  Jos alalle työllistyminen kiinnostaa, kannattaa napata mukaan CV ja aiempia työnäytteitä keskustelun tueksi, jos sellaisia on. Kannattaa myös valmistautua lyhyesti esittelemään kiinnostavalle työnantajalle omaa osaamista ja motivaatiota, Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalveluiden koulutuskoordinaattori Emma Saaranen vinkkaa osallistujille.  

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jyväskylän elinkeino- ja työllisyyspalvelut, OsaajaKS-palveluketju ja Keski-Suomen TE-toimisto.

Lisätietoja:

Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut 

Ilkka Finnilä, yrityskoordinaattori, puh. 040 504 1857, ilkka.finnila@jyvaskyla.fi  

Emma Saaranen, koulutuskoordinaattori, puh. 040 661 8636, emma.saaranen@jyvaskyla.fi  

Lisätietoja tapahtumasta myös täältä.