Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjainten takana aurinko laskee. Kuva Jaana Pinson
Pääsisältö

Avustustoiminnan yleisten periaatteiden tavoitteena on lisätä kaupungin avustustoiminnan läpinäkyvyyttä ja varmistaa yhtenäiset toimintatavat kaupungin eri toimialojen myöntämien avustusten käsittelyssä.

Keskeistä avustusten myöntämisessä on, että avustettavan toiminnan tulee edistää kaupungin strategian mukaista toimintaa, tukea tai täydentää kaupungin järjestämiä palveluita ja kuntalaisten hyvinvointia ja/tai kaupungin elinvoimaa. 

Toiminnan vaikuttavuuden arvioinnissa hyödynnetään avustuskohtaisesti määriteltyjä kriteerejä.

Kaupunginhallitus on hyväksynyt Jyväskylän kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet 1.1.2023 alkaen. 

Haitari

Tarkemmat tiedot avustuskriteereistä, hakuohjeet ja tarkat hakuajat löytyvät avustuskohtaisesti

Avustusjärjestelmä vaihtuu 2024

Jyväskylän kaupunki on ottanut käyttöön uuden avustusjärjestelmän. Sen kautta avataan haettavaksi kaikki vuoden 2024 avustukset. Järjestelmävaihdoksessa on huomioitu erityisesti käyttäjäystävällisyys ja selkeys hakijan näkökulmasta. 

Jatkossa hakija pystyy järjestelmään kirjaudutaan mm. seuraamaan oman avustushakemuksen käsittelyn etenemistä, vastaamaan täydennyspyyntöihin ja keskusteluihin. 

Avustusjärjestelmään tunnistautuminen

Kaikilta hakijoilta edellytetään jatkossa vahvaa tunnistautumista. Tämä tarkoittaa, että palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.  Sähköiset hakulomakkeet löytyvät avustuskohtaisesti eAsiointi -portaalista.

Suomi.fi valtuudet

Yhdistyksen, yrityksen tai yhteisön puolesta asioitaessa, tulee avustuksen hakijalla olla asiointiin myönnetyt Suomi.fi-valtuudet: ”Avustushakemuksen tekeminen”. Valtuutus on sähköinen valtakirja, jonka tiedot tallennetaan valtuusrekisteriin. Yleiset nimenkirjoitusoikeus -tyyppiset valtuudet riittävät myös. Huom! Jos olet rekisteröidyn yhdistyksen puheenjohtaja tai hallituksen jäsen, sinulle on jo asiointiin oikeuttava rooli olemassa.

Valtuudet kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa hakea hyvissä ajoin ennen avustushakemuksen jättämistä. Valtuutus on voimassa vasta, kun valtuuttaja on hyväksynyt valtuutuksen. 

Valtuuksien hallinnointi ja hakeminen tapahtuu Suomi.fi palvelussa: suomi.fi/valtuudet 

Jyväskylän kaupungin ohje valtuuksien hakemiseen:


Tutustu avustuskohtaisiin hakuohjeisiin hyvissä ajoin. Yhteystiedot löytyvät ohjeista myös avustuskohtaisesti.

Asiasanat:  
kohdeavustus
toiminta-avustus