Hyppää pääsisältöön
Kuva
Värikäs puu kävelykadulla kesällä. Kuva Jyväskylän kulttuuripalvelut
Pääsisältö

Kulttuuriavustuksilla luodaan edellytyksiä kulttuurin, kulttuuripalvelujen ja taiteen tekemiselle, tarjoamiselle ja harrastamiselle. Avustuksia myönnetään kulttuurialan yhdistyksille, yhteisöille ja työryhmille avoimeen kulttuuri- ja taidetoimintaan sekä taiteilijoille työtilojen vuokrakustannuksiin. 

Jyväskylän kaupunkistrategian yhtenä kärkenä on Jyväskylä koulutus- ja kulttuurikaupunkina. Kulttuurin teemoina ovat: Jyväskylä on valovoimaisen taiteen ja kulttuurin kehittäjä, kulttuuritilojen ja kiinnostavien kulttuuriympäristöjen edelläkävijä sekä Suomen monipuolisin kulttuurinen kasvualusta lapsille ja nuorille. Avustuksilla halutaan tukea ja edistää kulttuuripalvelujen, taiteen vapaan kentän ja kulttuurin ammattilaisen toimintaedellytyksiä.

Kulttuuriavustuksia myönnetään toiminta- ja kohdeavustuksina ja niistä päättää kulttuuri- ja liikuntalautakunta. Vuonna 2024 avustuksia on jaettavana 120 000 €.

Hakeminen ja hakuajat

Hakuaika: 2.-31.1.2024

Avustusta haetaan sähköisellä lomakkeella. Avustusjärjestelmään tunnistaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. 

Jos avustusmäärärahaa jää jäljelle kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa maaliskuussa tehtyjen avustuspäätösten jälkeen, käynnistetään kohdeavustusten toinen haku, joka päättyy elokuun viimeisenä arkipäivänä. Kohdeavustushakemus on jätettävä ennen haettavan avustuskohteen toteutumista. Avustusta ei myönnetä jälkikäteen anottuihin, jo toteutuneisiin kohteisiin.

Alasivu

Sähköinen avustusjärjestelmä

Jyväskylän kaupunki on ottanut käyttöön uuden avustusjärjestelmän, jonka kautta haetaan kaikki vuoden 2024 avustukset. Lisätietoja avustusjärjestelmästä, järjestelmään tunnistautumisesta, Suomi.fi-valtuuksien hakemisesta ja linkin sähköiseen lomakkeeseen löydät Avustukset-sivulta.
 

Lisätietoja kulttuuriavustuksista

erikoissuunnittelija Pirjo Piispanen
p. 050 595 5863, pirjo.piispanen(at)jyvaskyla.fi
 

Lisätietoja muista avustuksista

Jyväskylän kaupungin avustukset

Avustuspäätökset

Päätökset löytyvät kulttuuri- ja liikuntalautakunnan kokouspöytäkirjojen liitteistä.

Kulttuuriavustukset 2024:
- toiminta-avustukset asia nro 17
- kohdeavustukset asia nro 16

Kulttuuriavustukset 2023:
- toiminta-avustukset asia nro 16
- kohdeavustukset asia nro 17

Kulttuuriavustukset 2022:
- toiminta-avustukset asia nro 14  
- kohdeavustukset asia nro 15

Asiasanat:  
kulttuuriavustus
toiminta-avustus
kohdeavustus