Hyppää pääsisältöön
Kuva
Värikäs puu kävelykadulla kesällä. Kuva Jyväskylän kulttuuripalvelut
Pääsisältö

Kulttuuriavustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuritoiminnalle ja kannustetaan kuntalaisia hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään yhteisölliseen toimintaan. Jyväskylän kaupungin strategian mukaisesti avustuksilla halutaan tukea asukkaiden osallistumista, vaikuttamisen mahdollisuuksia ja yhdenvertaisuutta, huomioida kulttuurista moninaisuutta ja edistää kulttuurin ja taiteen moni-ilmeisyyttä. 

Kulttuuriavustuksilla luodaan edellytyksiä kulttuurin, kulttuuripalvelujen ja taiteen tekemiselle, tarjoamiselle ja harrastamiselle. Avustuksia myönnetään kulttuurialan yhdistyksille, yhteisöille ja työryhmille avoimeen kulttuuri- ja taidetoimintaan sekä taiteilijoille yksityishenkilöinä työtilojen vuokrakustannuksiin.

Kulttuuriavustuksia myönnetään toiminta-avustuksina ja kohdeavustuksina ja niistä päättää kulttuuri- ja liikuntalautakunta. Vuonna 2023 avustuksia oli jaettavana 140 500 €.

Avustusta haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Hakemus suositellaan tekemään tietokoneella, sillä mobiililaitteella avustusjärjestelmä ei välttämättä toimi moitteettomasti. Avustusjärjestelmään tunnistaudutaan yksityishenkilönä joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Yksityishenkilönä voit hakea ainoastaan kulttuurin kohdeavustuksia kohdennettuna työtilojen vuokrakustannuksiin taiteellista työskentelyä varten.

Linkki sähköiseen avustusjärjestelmään (hakulomake on auki avustusten hakuaikoina)

Hakuajat

Toiminta- ja kohdeavustusten hakuaika on tammikuussa, haku päättyy tammikuun viimeisenä arkipäivänä. Jos avustusmäärärahoja jää jäljelle kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa maaliskuussa tehtyjen avustuspäätösten jälkeen tai mikäli myönnettyjä toiminta-avustuksia ei haeta maksuun toukokuun loppuun mennessä ja määrärahaa palautuu näin uudelleen jaettavaksi, kohdeavustusten toinen hakuaika päättyy elokuun viimeisenä arkipäivänä.

Hakuaika vuonna 2024

Kulttuurin toiminta- ja kohdeavustusten hakuaika on tammikuussa. 

Lisätietoja kulttuuriavustuksista:

-erikoissuunnittelija Pirjo Piispanen, p. 050 595 5863, pirjo.piispanen(at)jyvaskyla.fi

-kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, p. 050 63 495, mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi

Lisätietoja muista avustuksista:

Jyväskylän kaupungin avustukset

Kulttuuriavustukset 2023

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätökset kulttuuriavustuksista: toiminta-avustukset asia nro 16 (liite) ja kohdeavustukset asia nro 17 (liite).

Kulttuuriavustukset 2022

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätökset kulttuuriavustuksista: toiminta-avustukset asia nro 14 (liite) ja kohdeavustukset asia nro 15 (liite).

Asiasanat:  
kulttuuriavustus
toiminta-avustus
kohdeavustus