Hyppää pääsisältöön

Kaupunkisuunnittelu

Alasivu

Uutiset

 • 8.12.2023
  Jyväskylän seuraavien vuosikymmenien merkittävin kasvuale sijaitsee Kukkulalla. Sairaala Novan rakentamisen myötä tyhjiksi jääneet entisen Keski-Suomen keskussairaalan rakennukset ja maa-alueet muuttuvat tulevaisuudessa monipuoliseksi asumisen, työpaikkojen ja palveluiden kokonaisuudeksi. Alueen kehittymistä ohjataan kaavatyöllä.
  Kuva
  Kukkulan alue viistoilmakuvassa talvella. Kuva Jyväskylän kaupunki
 • 7.12.2023
  Työt jatkuvat huhtikuussa, jolloin kiertoreitit otetaan taas käyttöön.
  Kuva
  Länsi-Päijänteentien työmaa ilmasta kuvattuna, autoja, puita, kerrostaloja, Köyhälampi. Kuva Ari Heinonen
 • 16.11.2023
  Jyväskylän kaupunki on selvittänyt Tourujoen kunnostushankkeen kustannusten karsimista ja eri osa-alueiden rakentamisen vaiheistamista. Kunnostushanke on kaupunkirakennelautakunnan käsittelyssä tiistaina 21.11.2023. Käsiteltävänä on myös muun muassa työpaikkarakentamisen kaavamuutoksia, hinnastojen tarkistuksia ja päivityksiä sekä yksityistieavustuksien myöntämisehtojen muutokset.
  Kuva
  Valon kaupunki, Connection-teos tourujoki 2023. Kuva Rami Saarikorpi
 • 14.11.2023
  Jyväskyläläiset ovat varsin tyytyväisiä omaan kotiinsa ja asuinympäristöönsä. Loppukesästä toteutetussa asumiskyselyssä korostuivat järvien läheisyys, lyhyet etäisyydet ja viherympäristö, joita pidettiin tärkeinä elementteinä. Yksi erityinen piirre nousi kyselyyn vastanneiden keskuudesta tulevaisuuden asumismahdollisuuksien kehittämiseksi.
  Kuva
  Eri värisiä ja kokoisia sanoja koottuna yhteen
 • 14.11.2023
  Jyväskylän kaupungin pohjoispuolelle Majajärven ympäristöön on suunnitteilla teknologiakeskus, joka perustuu Jyväskylän kaupungin, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teamin ja Toyota Mobility Foundationin allekirjoittaman aiesopimukseen.
  Keskuksen toteuttaminen edellyttää alueen kaavoitusta ja alueen maankäyttöä tarkastellaan nyt kahdella eri kaavatasolla.
  Kuva
  Sijainti ympyröity karttaan
 • 9.11.2023
  Kauppakadun peruskorjauksen yleissuunnittelu on edennyt ideasuunnitelmavaiheeseen, jossa tuodaan esiin katualueen mahdollisuuksia ja esitellään ideatasoisia vaihtoehtoja.
  Kuva
  Pallo kävelykadulla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
 • 8.11.2023
  Osana suunnitelmallista talvikunnossapitoa taloyhtiön on hyvä etukäteen määritellä myös auratun ja kolatun lumen sijoituspaikat kiinteistöllä.
  Kuva
  Kuorma-auto vie lunta lavallaan. Kuva Riikka Kaakkurivaara
 • 2.11.2023
  Jyväskylän kaupunki myöntää vuosittain AVOin kaupunkiympäristö -tunnustuksen vetomaista ja kestävää rakentamista tai viihtyisää ympäristöä edistäneelle teolle, taholle, hankkeelle tai henkilölle. Vuoden 2023 tunnustuksen saivat tänä vuonna valmistuneet pientalokohteet Koivukatu 15 ja Kärpänkuja 2.
  Kuva
  Viisi henkilöä seisoo juhlasalissa. Kuva Sarita Nordstrand
 • 26.10.2023
  Kuokkalan keskustasta on muodostumassa modernin puurakenteisen asumisen keskittymä. Tiistaina 31.10. kokoontuvan lautakunnan käsittelyssä on kaavamuutos, jossa esitetään korkealaatuista puurakentamista Puukuokasta, Kuokkalan Kalonista ja Kuokkalan kirkosta tunnettuun ympäristöön. Lautakunnan käsiteltävänä on myös kaavamuutos Tikkakosken entisen asetehtaan alueelta. Satama- ja venepaikkamaksujen esitetään korotuksia, samoin keskustan kadunvarsipysäköinnin vyöhykkeitä ja hinnoittelua ehdotetaan uudistettavaksi.
  Kuva
  Havainnekuvissa hahmotelmia rakennuksista. Kuva Collaboratorio Oy
 • 13.10.2023
  Taulumäelle sijoitettavan uuden vesitornin ideakilpailun voittajaksi valittiin Albedo-niminen ehdotus, jonka on laatinut Sweco Finland Oy. Voittajaehdotuksen katsottiin olevan klassisen tyylikäs ja eheä ehdotus, joka on jatkosuunnittelun myötä toteutettavissa.
  Kuva
  Metsän yläpuolelle kohoaa vesitornin säiliö. Kuva Sweco Oy
 • 12.10.2023
  Jyväskylän asuntorakentamisessa on takana ennätysvilkkaat vuodet ja valmistuneiden asuntojen määrä on ollut suhteellisesti tarkasteltuna valtakunnan kärkitasoa. Rakentamisen tilanne on kuitenkin muuttunut nopeasti, kun epävarmuus asuntomarkkinoilla on lisääntynyt. Kaavoituksessa työtehtävien vähentyminen ei juuri näy, sillä kaupunkisuunnittelu on pitkäjänteistä työtä. Kun hankkeiden käynnistymiset viivästyvät ja uusien avausten osalta on hiljaisempaa, työkuormaa päästään purkamaan pitkästä aikaa. Tulevaisuuden tilannetta on vaikea ennustaa, mutta varaudumme jo notkahduksen jälkeiseen nousuun.
  Kuva
  Ilmakuva museorakennuksista. Kuva Ari Heinonen
 • 11.10.2023
  Tuomiojärven rannassa avantouimarien ja melojien käytössä olleet rakennukset joudutaan poistamaan käytöstä sähköjärjestelmien puutteiden vuoksi. Avantouimareille on suunnitteilla uudet tilat lähistölle ja myös melojien kanssa neuvotellaan.
  Kuva
  Ilmakuvassa oikealla Käärmetalo ja vasemmalla vanhat rakennukset. Kuva Ari Heinonen
 • Kaupunkiympäristöä kaupunkilaisille

  Katu auki, kiertotie, liikennejärjestelyt muuttuneet. Eikö tähän tule loppua? Toivottavasti ei, sillä vain näin syntyy uutta.

  Me rakennamme hyvää asuinympäristöä ja sujuvaa arkea. Kehitämme kaupunkia monilta osin maksuttomaksi yhteiseksi olohuoneeksi, jossa jokainen voi kokea löytämisen iloa ja mieluisaa tekemistä.

  Koska viimeksi pysähdyit ihastelemaan kasvavaa kaupunkiamme? Katso, Jyväskylä on kaunis! Tehty sinulle, rakkaudella. Sitä työtä jatkamme.