Hyppää pääsisältöön
Kuva
Yläkaupungin Yön perhetapahtuma Mäki-Matin perhepuistossa. Kuva Riku Luomaa
Pääsisältö

Kansalaistoiminnan avustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kansalaistoiminnalle ja kannustetaan kuntalaisia hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään yhteisölliseen toimintaan. Jyväskylän kaupungin strategian  mukaisesti avustuksilla halutaan tukea asukkaiden osallistumista, vaikuttamisen mahdollisuuksia ja yhdenvertaisuutta. Niiden avulla voidaan myös tukea harrastamisen mahdollisuuksia ja vähentää yksinäisyyttä.

Kansalaistoiminnan avustuksilla luodaan edellytyksiä omaehtoiselle toiminnalle, joka suunnataan avoimesti asukkaille tavoitteena yhteisöllisyyden ja kumppanuuden vahvistaminen ja vapaaehtoistoiminnan lisääminen. Avustuksia myönnetään järjestöjen ja yhteisöjen asukas- ja kylätoimintaan, muuhun kansalaistoimintaan sekä monikulttuuriseen toimintaan.

Kansalaistoiminnan avustuksia myönnetään toiminta- ja kohdeavustuksina ja niistä päättää kulttuuri- ja liikuntalautakunta. Vuonna 2023 avustuksia oli jaettavana 51 400 €.

Avustusta haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Hakemus suositellaan tekemään tietokoneella, sillä mobiililaitteella avustusjärjestelmä ei välttämättä toimi moitteettomasti. Avustusjärjestelmään tunnistaudutaan yksityishenkilönä joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Yksityishenkilönä voit hakea ainoastaan kulttuurin kohdeavustuksia kohdennettuna työtilojen vuokrakustannuksiin taiteellista työskentelyä varten.

Linkki sähköiseen avustusjärjestelmään (hakulomake on auki avustusten hakuaikoina)

Hakuajat

Toiminta- ja kohdeavustusten hakuaika on tammikuussa, haku päättyy tammikuun viimeisenä arkipäivänä. Jos avustusmäärärahoja jää jäljelle kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa maaliskuussa tehtyjen avustuspäätösten jälkeen tai mikäli myönnettyjä toiminta-avustuksia ei haeta maksuun toukokuun loppuun mennessä ja määrärahaa palautuu näin uudelleen jaettavaksi, kohdeavustusten toinen hakuaika päättyy elokuun viimeisenä arkipäivänä.

Hakuaika vuonna 2024

Kansalaistoiminnan toiminta- ja kohdeavustusten hakuaika on tammikuussa.

Lisätietoja kansalaistoiminnan avustuksista:

-erikoissuunnittelija Pirjo Piispanen, p. 050 595 5863,
pirjo.piispanen(at)jyvaskyla.fi

-kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, p. 050 634 95,
mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi

Lisätietoja muista avustuksista:

Jyväskylän kaupungin avustukset

Kansalaistoiminnan avustukset 2023

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätökset kansalaistoiminnan avustuksista: toiminta-avustukset asia nro 18 (liite) ja kohdeavustukset asia nro 19 (liite).

Kansalaistoiminnan avustukset 2022

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätökset kansalaistoiminnan avustuksista: toiminta-avustukset asia nro 16 (liite) ja kohdeavustukset asia nro 17 (liite).

Asiasanat:  
toiminta-avustus
kohdeavustus