Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kolme nuorta sekoittaa maaleja työpajalla. Kuva Sini-Minttu Koivistoinen
Pääsisältö

Ajankohtaista

Kuntouttava työtoiminta siirtyy 1.1.2023 hyvinvointialueen vastuulle. Meille voi hakeutua entiseen tapaan työkokeiluun ja omalla pajasopimuksella. 

Mitä Nuorten Taidetyöpaja voi tarjota juuri sinulle?

Nuorten Taidetyöpaja tarjoaa valmennus-, ohjaus- ja opetuspalveluja 15-29-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille aikuisille.

Toiminnallisissa pajoissa harjoitellaan työelämätaitoja, pysähdytään oman elämän ja hyvinvoinnin taitojen äärelle sekä suunnitellaan omaa tulevaisuutta yksilö- ja ryhmävalmennuksen avulla.

Työvälineinä pajoilla toimivat mm. draama, kädentaidot, taiteen ja ilmaisun eri muodot, ruoanlaitto, liikunta, retkeily sekä yksilökeskustelut pajan valmentajien kanssa. Tavoitteena on tukea nuoren työ- ja toimintakykyä sekä vahvistaa nuorta opintoihin, työelämään tai kiinnittymään muihin häntä tukeviin palveluihin.

Taidetyöpajan arjentaitopajoilla vahvistetaan erityisesti nuorten elämänhallinnan ja hyvinvoinnin taitoja sekä työssä ja opiskeluissa tarvittavia valmiuksia. Työelämäpajoilla opitaan pajan erikoistumisalueen ammatillisia taitoja, vahvistetaan työelämässä tarvittavia tieto-taitoja sekä selkiytetään opiskeluun ja työelämään liittyviä suunnitelmia.

Pajajaksojen opinnollistaminen on myös mahdollista pajatoiminnassa. Pajajaksolta voit saada osaamistodistuksen, jossa kerrotaan, minkälaisia, myös ammatillisiin opintoihin liittyviä sisältöjä jaksolla on käsitelty. Paja voi toimia myös vaihtoehtoisena oppimisympäristönä toisen asteen opinnoissa. Näistä sovitaan aina erikseen toisen asteen oppilaitoksen kanssa.

Taidetyöpajalla työskennellään myönteisessä, yhteisöllisessä sekä turvallisessa ilmapiirissä jonka henkilökunta ja pajalaiset rakentavat yhdessä. Pajoille hakeutuakseen ei tarvitse olla minkään alan taituri. Avoin mieli ja halu kokeilla uutta riittävät.
Hae siis pajalle ja ole osa yhteistä tarinaamme!

Tervetuloa joukkoon!

Pajakalenteri tekstimuodossa

Löydät meidät myös Instagramista.

Hae sähköisellä hakulomakkeella.

Valinnat pajoille tehdään haastattelujen kautta. Otamme yhteyttä haastatteluajan sopimiseksi, kun hakemuksesi on saapunut meille.

Mikäli sinulla on kysyttävää pajajaksoihin tai hakuun liittyen, voit soittaa pajojen vastuuvalmentajille ma-pe klo 8-16. Valmentajien puhelinnumerot löytyvät kunkin pajan omalta sivulta.
 

Kuka voi hakea pajoille?

Pajoille voi hakea 15-29-vuotias jyväskyläläinen nuori joka on

  • työttömänä työnhakijana
  • kuntoutumassa työ- tai opiskeluelämään
  • keskeytyksellä opinnoista 

Pajajaksot toteutetaan pääsääntöisesti työkokeiluna tai kuntouttavana työtoimintana. Myös muunlaiset sopimukset pajoille ovat mahdollisia.
 

Osoite

Matara:
Matarankatu 6, 40100 Jyväskylä

Veturitallit:
Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä

 

Yhteystiedot

Työvalmentajien yhteystiedot löytyvät pajojen omilta sivuilta.

Marja-Sisko Kataikko
palveluesimies
p. 050 5730 607
marja-sisko.kataikko(at)jyvaskyla.fi

Leena Kautto-Koukka
vastaavatyövalmentaja, arjentaitopajat
p. 050 5239 550
leena.kautto-koukka(at)jyvaskyla.fi

Hanna Liimatainen
vastaavatyövalmentaja, työelämäpajat
p. 050 433 6400

Aulapalvelut:
Janos Lak
p. 050 311 8621

Hannu Rautiainen
p. 040 182 1913

 

Haluaisitko harjoittelemaan Nuorten taidetyöpajalle

Lisätietoja löydät täältä.
 

Tule tutustumaan toimintaamme!

Kevään vierailupäivät ilmoitetaan lähiaikoina!

Nuorten taidetyöpaja Facebookissa...

Asiasanat:  
taidetyöpaja