Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nuorisotilan ovi, jossa pelien ikärajoja julisteessa - taustalla näkyy nuoria pelaamassa biljardia
Pääsisältö

Nuorisopalveluissa sinulla on mahdollisuus tutustua nuorisotyöhön monesta eri näkökulmasta - harjoittelijana, työkokeilussa, oppisopimuksessa ja vapaaehtoistyössä.  

Harjoittelijapaikat nuorisopalveluissa

Harjoittelijaksi voimme ottaa tehtävästä riippuen usean eri alan opiskelijoita, tärkeintä on löytää harjoittelun tavoitteita ja omaa oppimista parhaiten palveleva paikka. Harjoittelupaikkoja on tarjolla kaikilla toiminta-alueilla. Joillain toiminta-alueilla, kuten esimerkiksi etsivässä nuorisotyössä ja työpajatoiminnassa harjoitteluun otetaan vain loppuvaiheen korkeakouluopiskelijoita. Harjoittelun kesto riippuu aina opiskelijan tarpeista. Toivomme harjoitteluun hakijan tutustuvan etukäteen nuorisopalveluiden toimintaan, ja hakiessa ilmoittavan mistä toiminta-alueista on ensisijaisesti kiinnostunut. Jokaiselle harjoittelijalle nimetään ohjaaja. Nuorisopalvelut eivät maksa harjoitteluista palkkaa tai palkkiota.

Mikäli haluaisit harjoitteluun, täytä hakulomake alla olevasta linkistä. Kevään 2024 harjoittelupaikat on täytetty. Halutessasi voit tiedustella syksyn 2024 harjoittelumahdollisuuksia. Täytä lomake huolellisesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian hakemuksesi saavuttua.

Hakulomake harjoitteluun

Työkokeilu- ja oppisopimuspaikat nuorisopalveluissa

Nuorisopalveluissa on tarjolla myös työkokeilu- ja oppisopimuspaikkoja. Oppisopimuspaikkoja on nuorisopalveluissa rajallisesti, ja oppisopimuksen palkkoihin täytyy olla tiedossa 100 %:n rahoitus muualta kuin nuorisopalveluista. Jos olet kiinnostunut näistä, ota yhteyttä suoraan palvelualueen esimieheen.

Nuorisopalveluiden vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistyötä heille, jotka ovat kiinnostuneita antamaan aikaa, osaamistaan ja kokemustaan nuorten hyväksi! Arvostamme vapaaehtoisilla monenlaista osaamista, on se sitten auton rassaamista, pullien leivontaa tai kiireetöntä läsnäoloa. Työtä tehdään aina yhdessä nuorisopalveluiden työntekijöiden kanssa. Vapaaehtoisia etsitään tällä hetkellä alueelliseen nuorisotyöhön, jossa tehtäviä on tarjolla avoimessa nuorisotilatyössä eri puolilla kaupunkia ilta-aikaan, pääkohderyhmänä alle 18-vuotiaat.

Vapaaehtoisena työskentely edellyttää 18 vuoden ikää ja vapaaehtoisen on myös ennen aloittamista esitettävä nähtäväksi lain 504/2002 mukainen rikosrekisterin ote lasten kanssa työskentelevän rikostaustan selvittämiseksi (ote ei saa olla kuutta kuukautta vanhempi). Vapaaehtoiset haastatellaan ja heille järjestetään koulutus ennen aloittamista.   

Koulutamme vapaaehtoisia seuraavan kerran syksyllä 2023. 

Nuorisopalvelut 

Jyväskylän nuorisopalvelut tarjoaa ohjattua toimintaa, tukea ja neuvontaa alle 30-vuotiaille nuorille. Toiminta-alueita ovat alueellinen nuorisotyö, erityisnuorisotyö, työpajatoiminta sekä yhteiset palvelut, johon kuuluvat esimerkiksi koulunuorisotyö, digitaalinen nuorisotyö ja Ohjaamotoiminta. Nuorisopalveluiden toimipisteitä on ympäri Jyväskylää.  

Lisätietoja opiskelijoiden harjoittelusta

Minna Huolman
nuorisonohjaaja
minna.huolman(at)jyvaskyla.fi 
p. 050 477 4460

Lisätietoa työkokeilu- ja oppisopimuspaikoista

Alueellinen nuorisotyö Elina Lämsä,
elina.lamsa(at)jyvaskyla.fi 
p. 040 623 4388

Erityisnuorisotyö Teija Lapinmäki, teija.lapinmaki(at)jyvaskyla.fi 
p. 050 373 4139 

Työpajatoiminta Marja-Sisko Kataikko, 
marja-sisko.kataikko(at)jyvaskyla.fi 
p. 050 573 0607

Yhteiset palvelut Satu Paasonen,
satu.paasonen(at)jyvaskyla.fi 
p. 050 311 8534

Nuorten talo Erika Nieminen
erika.nieminen[a]jyvaskyla.fi
p. 050 468 3082

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnasta

Vastaava nuorisonohjaaja Anna-Bodil Boe
anna-bodil.boe(at)jyvaskyla.fi 
p. 050 539 5042

Nuorisopalvelujen sijaisuudet Kuntarekryn sivuilla

Asiasanat:  
harjoittelu
harjoittelupaikka
työharjoittelu