Hyppää pääsisältöön
Kuva
Hyvinvointilaput seinällä Gradian pajalla. Kuva Marja-Sisko Kataikko
Pääsisältö

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän (Gradia) yhteydessä toteutettava Vivo-valmennus on vakinaistettu Kasvun maisema -hankkeen jälkeen osaksi Gradian opiskelijapalveluiden palvelutarjontaa.  Sitä toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin nuorten työpajatoiminnan kanssa.

Kasvun maisema -hankkeen Gradian osatoteutuksessa tavoitteena oli kehittää uudenlainen valmennusmalli tukea tarvitseville Gradian opiskelijoille. Tavoitteena on tukea nuorta opinnoissa selviytymisessä tai sopivan jatkopolun löytymisessä. 

Vivo-valmennus

Vivo-valmennuksessa etsitään keinoja omannäköisen opiskelupolun löytymiseen. Valmennuksessa käytetään toiminnallisia menetelmiä opiskelijoiden sosiaalisen vahvistumisen ja itsetunnon tukemiseen, minäpystyvyyden lisäämiseen, tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittymiseen ja opiskelutaitojen parantamiseen. Työskentelymuotoina ovat ryhmävalmennus, yksilövalmennus, opiskelutaitovalmennus, nepsy-valmennus ja nuoren ohjaaminen takaisin opintoihin tai tarvittavan tuen piiriin. 

Hakeminen

Vivo-valmennukseen voivat hakeutua Gradian opiskelijat, jotka tarvitsevat tämänhetkisessä elämäntilanteessaan valmennuksellista tukea. Oman oppilaitoksen opiskelijahuollon edustajat (opot, kuraattorit, erityisopettajat jne.) ottavat yleisimmin yhteyttä Vivoon, kun nuoren kanssa havaitaan tuen tarvetta. Myös huoltajat voivat olla yhteydessä Vivoon halutessaan konsultoida nuoreen liittyvissä asioissa. 

Kasvun maisema -hankkeen Vivo-valmennus toimii Gradialla Harjun kampuksella, osoitteessa Sepänkatu 3.

Yhteystiedot

Niina Ojanperä, p. 040 341 6181
niina.ojanpera(at)gradia.fi

Tita Viirret, p. 040 341 6178
tuire.viirret(at)gradia.fi

Milka Niskanen, p. 040 341 6158
milka.niskanen(at)gradia.fi

Santtu Vesterinen, p. 050 476 0469
santtu.vesterinen(at)jyvaskyla.fi

Varpu Kohvakka, p. 050 311 8270
varpu.kohvakka(at)jyvaskyla.fi

Osoite: Sepänkatu 3, 40720 Jyväskylä

Asiasanat:  
gradia
hanke
oppiminen