Hyppää pääsisältöön

27.9.2023

Kuva
Nuoret tekevät. Kuva Sini-Minttu Koivistoinen
Valtakunnallinen Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry on myöntänyt Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden Nuorten taidetyöpajalle laatumerkin. Merkki on tulosta Nuorten taidetyöpajalla kevätkaudella toteutetusta laatutyöstä. 

Laatutyön aikana pajalla tehtiin työpajatoiminnan itsearviointi yhdessä henkilöstön kanssa Into ry:ssä laadittujen laatukriteerien perusteella. Tämän työskentelyn pohjalta Nuorten taidetyöpaja haki Into ry:ltä laatumerkkiä toukokuussa 2023. Ulkopuolinen auditointi tehtiin työpajalla elokuussa 2023 ja Into ry:n hallitus myönsi pajalle laatumerkin kokouksessaan 20.9.2023. 

Tavoitteena työpajojen laatutyössä ovat valtakunnallisesti entistä laadukkaammat ja vaikuttavammat työpajapalvelut. Työpajatoiminnan laatukriteeristö valmistui Into ry:ssä keväällä 2022 yhteiskehittelyn tuloksena. Työpajatoiminnan laatukriteerit tukevat työpajatoimijoita kehittymään työssään valtakunnallisesti. Laatukriteeristön taustalla on käytetty Euroopan laatupalkintomallia ja sosiaalisen työllistämisen laadunarviointimallia.  

Nuorten työpajatoiminta Jyväskylässä 

Työpajatoiminta on tavoitteellista toimintaa, jolla vahvistetaan omaa arjenhallintaa, hyvinvointia ja toimintakykyä sekä saadaan tukea jatkopolun löytämiseen koulutuksessa tai työelämässä. Työpaja voi myös toimia vaihtoehtoisena oppimisympäristönä tutkinnon tai tutkinnonosan suorittamisessa. Nuorten työpajatoiminnan yhteydessä toimivat Nuorten taidetyöpaja, Toisen asteen Vivo-valmennus (Gradia), Perusopetuksen Oppipaja ja Ysiplus-paja sekä kehittämishankkeita. Vuonna 2022 Nuorten työpajatoiminnassa oli mukana 455 nuorta. 

Into ry

Into on etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan asiantuntijaorganisaatio, joka edustaa yli 270 työpajaa sekä 600 etsivää nuorisotyöntekijää Suomessa. Etsivässä nuorisotyössä ja työpajoilla työskentelee yli 2200 ammattilaista. Palveluihin osallistuu vuosittain 43 000 nuorta ja aikuista. 

Lisätiedot

Tietoa työpajatoiminnan laatukriteereistä, Intory.fi

Nuorten työpajatoiminta

Marja-Sisko Kataikko, palveluesihenkilö 
Jyväskylän kaupunki, nuorisopalvelut 
marja-sisko.kataikko[at]jyvaskyla.fi 
p. 050 573 0607