Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuokka ja kottikärrit

Jyväskylän kaupungilla on 425 viljelypalstaa seitsemällä eri palsta-alueella. Palstat ovat kooltaan yleensä 100 m2

Siirry tästä varauspalveluun 

  • Varauspalvelu aiemmin viljelleille avautuu 1.3.2021 klo 10 ja päättyy 31.3.2021.
     
  • Varaamatta jääneet viljelypalstat vapautuvat kaikkien varattaviksi 15.4.2021 alkaen.

Viljelypalstatoiminta vuonna 2021

Jyväskylän kaupungin viljelypalstojen vuokraus sekä palstojen vuokrausehdot ovat uudistuneet. Viljelypalstan vuokraamisesta ei lähetetä enää paperilaskua kotiin. Viimekesäisen viljelypalstan varmistaa maksamalla palstavuokran 31.3.2021 mennessä. Vuokra tulee maksaa joko sähköisessä varauspalvelussa tai Jyväskylä-infon palvelukassalla. Vanhoja laskuja tai tilitietoja ei saa käyttää palstavuokran maksussa. Palstavuokran maksamalla sitoutuu noudattamaan viljelypalstojen uusia vuokrausehtoja (viljelypalsta-alueiden säännöt). Vuokrausehdot löytyvät viljelypalstojen nettisivuilta ja niihin voi tutustua myös palvelukassalla ennen varauksen tekemistä. 

Keljonlahden, Kilkitniemen, Kirrin, Kortesuo-Viitaniemen, Naattian ja Sulkurannan viljelypalsta-alueilla on kaikilla mahdollista jatkossa viljellä monivuotisia kasveja. Näillä alueilla ei tehdä maanmuokkauksia kaupungin toimesta. Survo-Korpelan viljelypalsta-alueella maanmuokkauksia tehdään kaupungin toimesta samaan tapaan kuin aiemminkin ja sen vuoksi palstat on tyhjennettävä kaikista tarvikkeista syyskuun loppuun mennessä. Tarkemmin voit tutustua toimintamalliin lukemalla viljelypalsta-alueiden säännöt (vuokrausehdot). 

Viljelypalstojen sähköisen varauspalvelun käyttö on mahdollista, jos on verkkopankkitunnukset ja sähköpostiosoite.  

Jos käytössäsi ei ole nettiä, sähköpostiosoitetta tai verkkopankkipalvelua, voit maksaa palstavuokran 1.3.2021 alkaen Jyväskylä-infon palvelukassalla (Asemakatu 7, kauppakeskus Forum, 2. krs, avoinna arkisin klo 10-14). Kassalla tulee ilmoittaa viljelypalstan vuokraajan nimi ja henkilötunnus tai yrityksen Y-tunnus.  

Varausaika aiemmin viljelleille päättyy 31.3.2021. Varaamatta jääneet viljelypalstat vapautuvat kaikkien varattaviksi 15.4.2021 alkaen. 

Viljelypalstojen numerointi on muuttunut useimmilla palstoilla. Otathan palstasi uuden numeron ylös varausta tehdessäsi. Palstan paikka aiemmin vilejlleillä on pysynyt samana, vaikka numero onkin muuttunut. Vain muutamilla Survo-Korpelan palstoilla palstan sijaintia on jouduttu siirtämään uuden vesijohtolinjan vuoksi. 

HUOM! Jatkossa viljelypalstan varaus pitää uusia omatoimisesti vuosittain. Viljelypalsta maksetaan aina maaliskuun aikana, joko sähköisessä varauspalvelussa tai Jyväskylä-infon palvelukassalla. Varauspalvelu lähettää vuosittain sähköpostiin muistutuksen, kun on aika maksaa varaus. Lisäksi asiasta muistutetaan tekstiviestillä. Uusille varaajille palstat avautuvat jatkossakin 15.4. 

Satoisaa viljelyä toivottaen, Jyväskylän kaupunki Kaupunkirakennepalvelut  

Lisätietoja: Jyväskylä-info p. 014 266 1523 (ma – pe klo 14 – 16, ajalla 1.3.-31.10.)

Pitkäaikaispalstojen uudelleenvarauksesta 

Sulkurannan, Naattian ja Kilkitniemen palstoista osa on maksettu etukäteen useammaksi vuodeksi. Palstan uudelleenvarauksen voi tehdä vain niillä palstoilla, joiden vuokraus on päättynyt viime kauteen. Pidemmälle maksetut varaukset on lukittu varausjärjestelmässä siten, että niiden varaus onnistuu vasta, kun ennakkoon maksettu kausi on kulunut loppuun. 

Sähköinen varausohjelma lähettää useampia viestejä, mutta ne voi jättää huomioimatta.

Palstojen sijainti, kartat ja lukumäärät vuonna 2021

Monivuotisten kasvien viljely mahdollista, kaupunki ei muokkaa maata:


            Kortesuo-Viitaniemi -palstan viljelijät: Huomioittehan, että palsta-alueelle ei ole suotavaa kulkea palsta-alueen vieressä sijaitsevan Taidepolun rivitaloyhtiön asuinrakennusten välisestä aukosta. Tämä tienpätkä on rivitaloyhtiön tonttialuetta. 

Kaupunki suorittaa keväisin ja syksyisin maanmuokkaukset, monivuotisten kasvien viljely ei ole mahdollista:

Palstavuokran hinta

Hinnasto muodostuu aiemman hinnoittelun mukaisesta kesäpalstahinnasta, joka on ollut 26 € / 100 m2. Palstojen koossa on hieman vaihtelua ja hinta määräytyy koon mukaan. Hinnat on tarkistettu vuoden 2019 alussa edellisen kerran. Kaupunkirakennelautakunta on vahvistanut kokouksessaan 29.1.2013 viljelypalstoja koskevien vuokrien määräämisen yleiseksi periaatteeksi sen, että kyseisillä vuokratuloilla katetaan palstojen hoitoon liittyvät menot.

Vuonna 2021 tehtävät muutokset nostavat väliaikaisesti palstatoiminnan kustannuksia. Muutosten toteutumisen jälkeen vuokraustoiminnan kate tarkistetaan ja tarvittavat muutokset tehdään hinnastoon aikaisintaan viljelykaudelle 2023.

Palstatoiminnan aikataulu 2021

Toukokuun alussa maan sulamisesta ja kuivumisesta riippuen äestys Kortesuo-Viitaniemi, Kirri, Survo-Korpela, Keljonlahti (vuodesta 2022 alkaen vain Survo-Korpela).

Palstojen mittaus ja paalutus äestyksen jälkeen noin 15.5.

Palstat ovat valmiina viljelylle 20.5. 

Syyskyntö Survo-Korpelan palsta-alueella lokakuussa, jonka vuoksi kaikki tarvikkeet on poistettava palsta-alueelta 10.10. mennessä.

Kuva
Viljelypalsta

Ajankohtaista

Viljelypalstojen hakuaika alkaa 15.4.2021

Viljelypalstojen varauspalvelu 
Varauspalveluun kirjautuminen ja varauksen tekeminen (pdf)
Viljelypalstojen säännöt ja varausehdot (pdf)

in English
Allotment plots for rent online - continue your tenancy of the plot (pdf)
Logging into the reservation
Allotment Gardening Rules as of 1 March 2021 (pdf)


Yhteystiedot


Jyväskylä-info
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
Palvelukassa/maksut avoinna ma-pe klo 10-14
Puhelin 014 266 1523, ma-pe klo 14-16
Sähköposti: viljelypalstat[at]jyvaskyla.fi


Kysy tai anna palautetta