Hyppää pääsisältöön

16.4.2024

Kuva
katkoviiva mallintaa ilmakuvassa ohitustien linjausta. Kuva Jyväskylän kaupunkisuunnittelu
Vaajakoskelle suunnitteilla olevan ohitustien mahdollistavasta kaavamuutoksesta ja -laajennuksesta on laaditut uudet kaavaehdotukset, jotka ovat tulossa nähtäville. Nähtävilläolon aikana ehdotuksista on mahdollista antaa palautetta. Suunnitelmiin voi myös tutustua ja niistä keskustella asukastilaisuudessa.

Ohitustien kaavaehdotukset olivat jo kertaalleen nähtävänä viime elokuussa 2023. Saadun palautteen ja tarkentuneen tiesuunnittelun johdosta kaavaratkaisuun on tullut merkittäviä muutoksia, joiden vuoksi kaavat olivat uudelleen ehdotusvaiheen lautakuntakäsittelyssä 2.4.2024.

Suunnitellun ohitustien varrelta on aiemmissa asemakaavaehdotuksissa olleita alueita muutettu suojaviheralueiksi muun muassa Haapatien läheisyydessä ja Metsälehmuksentien teollisuusalueella sekä Varikkotien varrella kaavamuutosaluetta laajentamalla. Haapalahden kohdalla puolestaan suojaviheraluetta on muutettu rautatiealueeksi. Asemakaavan muutosaluetta on laajennettu Hupelintien itäpäässä sekä Tikkutehtaantien ja Vaajakoskentien kulmauksessa. Hupelissa Laurinniementien varrelta kaavamuutosalueesta on rajattu pois asuinkiinteistö. Tiealuetta on laajennettu Kanavuoressa Saltunlahden kohdalla ja toisaalta pienennetty esimerkiksi Huvikujan osalta Kairahdan suunnalla.

Tervetuloa tutustumaan uusiin kaavaehdotuksiin ja keskustelemaan asukastilaisuuten tiistaina 7.5. klo 18-19:30 Vaajakummun yhtenäiskoulun ruokasaliin, Harjutie 2, käynti D-ovesta.

Kaavaehdotukset ovat nähtävänä 23.4.–23.5. välisen ajan. Nähtävilläoloaikana ehdotuksista on mahdollista antaa palautetta kaupungin kirjaamoon jätettävällä ja kaupunkirakennelautakunnalle osoitetulla kirjallisella muistutuksella.

Tutustu aineistoihin kaavojen verkkosivuilla:

-    Vaajakosken ohitustien pohjoisosan kaava
-    Vaajakosken ohitustien eteläosan kaava

Lisätiedot: asemakaava-arkkitehti Reijo Teivaistenaho, p. 040 566 2457, [email protected]