Hyppää pääsisältöön
Kuva
Katumaisema kesällä. Vihreitä puita, autoja, ihmisiä kävelemässä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Pysäköinti kaupungin alueilla maksaa, jotta pysäköintimaksuilla voidaan kattaa pysäköintialueiden rakentamiseen ja kunnossapitoon vaadittavia kuluja.

Katso keskustan liikennekartasta keskustan pysäköintitalot ja kadunvarsipaikat.

Kaupunkikeskustan alueella voi pysäköidä toistaiseksi ilmaiseksi kaupungin hallintokorttelin pysäköintialueella (Hannikaisenkatu 17 vastapäätä) arkisin klo 16 jälkeen tai viikonloppuisin koko päivän ajan. Tämä pysäköintialue muuttuu maksulliseksi kesällä 2024.

Jyväskylän keskustassa edullisinta on pysäköidä pysäköintitalossa

Jyväskylän keskustassa on edullisinta pysäköidä pysäköintitaloissa. Pysäköintitaloissa hinnat ovat 1-2 euroa tunnilta pysäköintitalosta riippuen. Katso talokohtaiset hinnat palvelun tarjoajien verkkosivuilta.

Kadunvarsipysäköinnin taksat

1-vyöhyke

 • tasataksa 3 euroa/tunti
 • arkisin klo 8-20
 • lauantaina klo 8-16
 • maksimipysäköintiaika 1 vuorokausi

2-vyöhyke

 • Tasataksa 2 euroa/tunti
 • arkisin 8-20
 • lauantaina klo 8-16
 • maksimipysäköintiaika 1 vuorokausi

3-vyöhyke (satama ja Lutakko)

 • arkisin 8–20, 2 euroa/tunti (muina aikoina, 0,5 euroa/tunti)
 • lauantaisin 8–16, 2 euroa/tunti
 • lauantaista maanantaihin klo 16–8, 0,5 euroa/tunti 
 • maksimipysäköintiaika 1 vuorokausi

Pysäköintisovellukset

Jyväskylän kaupungin maksullisilla kadunvarsipaikoilla maksat pysäköintimaksun myös EasyPark, Moovy tai ParkMan -sovelluksella. Sovellus on kätevä tapa maksaa, sillä sen avulla maksat vain siitä ajasta, jonka autosi on pysäköitynä.

Lisätietoja pysäköintisovelluksista:


Pysäköinti kiinteistöillä

Ajoneuvojen pysäköinti pitää järjestää tontilla. Pääsääntönä on, ettei kadun varteen osoiteta yksittäisen kiinteistön tai yrityksen käyttöön varattuja paikkoja.

Keskustan ohella myös asuinalueilla voi olla voimassa aluepysäköintikielto, joka sallii pysäköinnin vain merkityillä P-paikoilla. Ajoneuvoja ei silloin voi pysäköidä muille yleisille alueille, esimerkiksi katujen varsille.


Tilapäinen pysäköintilupa perhejuhlien aikana

Jyväskylän kaupungilta on mahdollista hakea tilapäistä pysäköintilupaa lyhytaikaisia juhlia varten kaupungin hallinnoimille kaduille ja pysäköintialueille, joissa normaalisti pysäköinti on rajoitettu tai kokonaan kielletty.

Pysäköintilupa voidaan myöntää enintään kahdeksi päiväksi.

Asiassa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, vähintään viikkoa ennen h-hetkeä. Kätevimmin lupa haetaan sähköisellä hakemuskaavakkeella.

Voit myös soittaa Kaupunkirakenteen neuvontaan, p. 014 569 5000.

Lupaa ei myönnetä maksullisille pysäköintialueille eikä kaduille, joilla on vuoropysäköinti tai asukaspysäköinti. Lupaa ei voida myöskään myöntää kääntöpaikoille, eikä päällysteen ulkopuolelle.

Suostumus menettelyohjeineen toimitetaan hakijalle ensisijaisesti sähköpostilla. Lupa on ilmainen. Tieto luvan myöntämisestä välittyy Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvonnalle.

Luvansaaja on vastuussa liikenteen sujumisesta poikkeusjärjestelyjen aikana. Ajoneuvoja saa pysäköidä vain toiselle puolelle katua ja hälytysajonevoille on varattava vähintään 3,5 metriä vapaata tilaa. Tonttiliittymien eteen ja linja-autopysäkeille ei saa pysäköidä.

Pysäköintilupa ei oikeuta pysäköimään maastoon. Luvan saajan on tiedotettava vieraita poikkeusjärjestelyistä. Myös naapureita on tiedotettava poikkeusjärjestelyistä.

Tapahtumien pysäköintijärjestelyiden luvat pitää hakea Jyväskylän kaupungin tapahtumaluvan kautta: Tapahtumaluvat -> Alueen käyttölupa.

Asiasanat:  
pysäköinti
virhemaksu