Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pysäköityjä autoja kadun varressa
Pääsisältö

Jyväskylässä on kahdella alueella käytössä asukaspysäköintilupajärjestelmä. Asukaspysäköintiluvan piiriin kuuluvat henkilöt/yritykset voivat lunastaa pysäköintitunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään tunnuksen mukaisella asukaspysäköintialueella pysäköintirajoituksesta huolimatta. Lupa on ajoneuvokohtainen ja se annetaan vain henkilö- ja pakettiautoa varten. Luvan hakijan tulee esittää voimassa oleva ajokortti ja ajoneuvon rekisteriote sekä todistaa, että hän asuu tai että yritys/yhteisö sijaitsee alueella ja että hän on kyseisen yrityksen palveluksessa.

Pysäköitäessä lupa on asetettava tuulilasin sisäpuolelle siten, että teksti on helposti luettavissa. Jos lupa ei ole näkyvissä, tästä seuraa pysäköintivirhemaksu. Sitä ei peruta, vaikka luvan käy jälkeenpäin esittämässä pysäköinninvalvojalle.

Asukaspysäköintiluvan voi ostaa Jyväs-Parkki Oy:n palvelupisteestä, Väinönkatu 8/ P-Asema, puhelin 020 743 6830.

Luvan ehdot

Asukaspysäköintiluvan hinta asukkaille 1.7.2017 alkaen on 200 euroa/vuosi, 120 euroa/6 kk ja yrityksille 370 euroa/vuosi, 200 euroa/6 kk ja asukaspysäköinti luvan ehdot ovat seuraavat:

 • luvan voi ostaa kerrallaan joko vuodeksi tai puoleksi vuodeksi
 • luvan voimassaolo alkaa ostopäivästä
 • luvan hintaa ei missään vaiheessa hyvitetä, mikäli tarve luvalle päättyy ennen kauden loppumista
 • mikäli lupaan tehdään kesken lupakauden muutoksia, on vanha lupa oltava aina mukana ja muutoksista peritään 10 euroa lisämaksua
 • Jyväs-Parkki Oy hoitaa lupien myynnin
 • asukaspysäköintiluvan saa vain alueella asuva henkilö tai alueella toimiva yritys tai yhteisö tai niiden työntekijä
 • asuntoa kohti myönnetään vain yksi lupa ja yritystä tai yhteisöä kohti viisi lupaa
 • luvan saajan on oltava auton omistaja tai haltija
 • yhteen lupaan voi merkitä yksityishenkilölle kaksi rekisteritunnusta ja yritykselle tai yhteisölle kolme rekisteritunnusta. Usein vaihtuvan työsuhdeauton lupaan merkitään rekisteritunnuksen kohdalle XXXX. Kyseiset ajoneuvot eivät voi olla pysäköitynä yhtä aikaa asukaspysäköintiehdoilla.
 • asukaspysäköintiluvalla saa pysäköidä vain yhdellä alueella
 • lupa tulee asettaa auton tuulilasin sisäpuolelle niin, että se on vaivatta kokonaan luettavissa ulkoapäin
 • auton pitää olla päivittäin käytössä, autoa ei saa säilyttää pitkiä aikoja katualueella
 • talviajaksi pysäköintipaikoille asetetut rajoitukset koskevat myös asukaspysäköintiluvan saaneita. Talvirajoituksilla huolehditaan pysäköintipaikkojen aurauksista ja hiekan poistosta.

Asukaspysäköinti keskustan pohjoispuolisella alueella (alue A)

Keskustan pohjoispuolisella alueella luvalla saa pysäköidä aikarajoitusta noudattamatta alueen A asukaspysäköintipaikoilla, jotka on osoitettu liikennemerkein.

Asukaspysäköinti Lutakon alueella (alue B)

Lutakon alueella luvalla saa pysäköidä aikarajoitusta noudattamatta alueen B asukaspysäköintipaikoilla, jotka on osoitettu liikennemerkein. Asukaspysäköintipaikkoja on merkitty Schaumanin Puistotielle, Blomstedtinkadulle ja Piippukadulle. Kadunvarsipysäköinnissä tulee huomioida talvikunnossapidon vuoksi asetetut perjantaiset pysäköintikiellot, jotka ovat voimassa 1.11. - 30.4.

Lisätiedot

Jyväs-Parkki Oy:n palvelupiste
p. 020 743 6830
Kaupunkirakenteen neuvonta
p. 014 569 5000

Asiasanat:  
pysäköinti
parkkisakko
virhemaksu