Hyppää pääsisältöön
Kuva
Opiskelija koneiden parissa kahvilla

Jyväskylä on maan vilkkaimpia opiskelukaupunkeja. Lähes joka kolmas vastaantulija on koululainen tai opiskelija, yhteensä heitä on 45 000. Täällä asuvat maan koulututetuimmat kolmikymppiset. Suomalaisuuden ja koulutuksen perinne on vahva: tänne on perustettu maan ensimmäinen suomenkielinen oppikoulu, maan ensimmäinen suomenkielinen kansakoulun opettajaseminaari ja maan ensimmäinen suomenkielinen tyttökoulu.

Jyväskylässä on mahdollisuus laadukkaaseen opiskeluun ja itsensä kouluttamiseen läpi elämän!

Alkio-opisto

Jyväskylän kansalaisopisto
Kansalaisopisto tarjoaa monipuolista yleissivistävää aikuiskoulutusta. Opisto on tarkoitettu ensisijaisesti 16 vuotta täyttäneille, mutta muodollista ala- tai yläikärajaa ei ole. Opistossa voivat opiskella kaikki peruskoulutuksesta ja kotipaikkakunnasta riippumatta.

Jyväskylän kesäyliopisto on vapaan sivistystyön lain mukaista koulutustoimintaa toteuttava oppilaitos. Aatteellisesti ja poliittisesti sitoutumaton Jyväskylän kesäyliopisto tukee toiminnallaan elinikäisen oppimisen, henkisen hyvinvoinnin ja koulutuksellisen tasa-arvon periaatteiden toteutumista Keski-Suomen maakunnassa.

Jyväskylän palvelualan opisto

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Vuosittain Gradiassa opiskelee yli 4000 nuorta kymmeniin ammatteihin. Oppilaitos järjestää myös taiteen perusopetusta musiikissa ja tanssissa. Gradiassa voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erityisammattitutkinnon, osatutkintoja, lyhytkursseja sekä ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta, aikuisten perusopetusta sekä monipuolisesti musiikin ja tanssin harrastusmahdollisuuksia.

Gradian oppisopimuskeskus
Oppisopimuskoulutus on työpaikalla käytännön työssä toteutettavaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään oppilaitoksessa järjestettävillä opinnoilla. Jyväskylän oppisopimuskeskuksella on vuosittain 2 500 opiskelijaa, toimipaikka sillä on Jyväskylässä ja Jämsässä. Jyväskylän oppisopimuskeskus on osa Jyväskylän koulutuskuntayhtymää.

Jyväskylän kristillinen opisto

Jyvälän kansalaisopisto

Ammattiopisto Spesia