Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pääsisältö

International House Jyväskylä kokoaa yhden katon alle maahan muuttaneille suunnatut palvelut. Autamme asiakkaita kotoutumisessa, arjen asioissa, työllistymisessä ja työnantajien kohtaamisessa.

International House Jyväskylään kuuluvat Osaamiskeskus, Info Center sekä Kotoutumispalvelut.

Kaikki palvelut löydät osoitteesta Kilpisenkatu 1 D, 40100 Jyväskylä. Ovemme on auki ma-pe kello 9–15.


 Työllisyyspalveluiden ja International House Jyväskylän poikkeavat aukioloajat 

Suomalaisina arkipyhinä International House Jyväskylä on suljettu. Vuonna 2024 seuraavasti:

  • uuden vuoden päivä 1.1. 
  • loppiainen 6.1. 
  • pitkäperjantai 29.3., toinen pääsiäispäivä 1.4.
  • vappupäivä 1.5. 
  • helatorstai 18.5.
  • juhannusaatto 23.6.
  • Suomen itsenäisyyspäivä 6.12. 
  • jouluaatto 24.12., joulupäivä 25.12., tapaninpäivä 26.12. 

Osaamiskeskus

Osaamiskeskus tarjoaa apua työnhakuun, yrittäjyyteen ja opiskeluun liittyvissä asioissa sekä järjestää erilaisia ryhmiä, infoja ja tapahtumia. Osaamiskeskuksessa työskentelee uraohjaajia, suomen kielen valmentaja sekä omavalmentajia. 

Uraohjaajalta saat apua työnhaussa, yrittäjyyteen liittyvissä asioissa ja opiskelupaikan hakemisessa. Suomen kielen valmentaja auttaa sinua suomen kielen opiskeluun liittyvissä asioissa sekä järjestää erilaisia suomen kielen ryhmiä. Omavalmentaja auttaa työllistymiseen liittyvissä viranomaisasioissa, jos olet Jyväskylän, Äänekosken, Laukaan tai Muuramen kuntakokeilun asiakas ja rekisteröitynyt työnhakijaksi. 

Osaamiskeskuksessa palvellaan suomeksi ja englanniksi. Osa palveluista järjestetään myös venäjäksi. Tarvittaessa voimme käyttää tulkkeja.

Työnantajille Osaamiskeskus tarjoaa apua perehdyttämisessä ja molemminpuolista ymmärrystä tukevien vuorovaikutusmenetelmien löytämisessä. Suomen kielen valmentaja jalkautuu opettamaan suomen kieltä myös yrityksiin. Osaamiskeskus tarjoaa palveluja Jyväskylässä ja kuntakokeilun alueella toimiville yrityksille ja työnantajille.

Info Center

Info Centeristä saat apua monissa arjen asioissa. Voit tulla kysymään esimerkiksi Migrin tai Kelan asioista, lasten koulu- ja päiväkotipaikoista sekä vapaa-ajan harrastuksista. Info Centerissä saat apua 13 eri kielellä. Palvelukielet ovat suomi, englanti, arabia, kinjaruanda, swahili, ranska, persia, dari, venäjä, viro, ukraina, thai ja tigrinja. Info Center tukee Jyväskylässä asuvien (myös Jyväskylään muuttoa suunnittelevien) maahanmuuttajien kotoutumista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Kotoutumispalvelut

Kotoutumispalveluissa vastataan kuntaan muuttavien kiintiöpakolaisten vastaanotosta sekä pakolaisasiakkaiden alkuvaiheen kotouttamisesta. Kotoutumispalvelut vastaavat asuttamisesta ja asuntojen jälleenvuokrauksesta, auttaa alkuvaiheen kotoutujia kaikissa viranomaisasioinneissa, arjen asioissa ja ympäristöön tutustumisessa, hoitaa työvoiman ulkopuolisten henkilöiden alkukartoituksia sekä kotoutumissuunnitelmia sekä järjestävät yhteiskuntaorientaatioita. Kotoutumisohjaajat ottavat itse yhteyttä asiakkaisiinsa. Tapaamisissa voidaan käyttää tulkkia.

Kaikki International House Jyväskylän palvelut ovat maksuttomia. Palvelumme ovat luottamuksellisia ja työntekijöillämme on vaitiolovelvollisuus.

Tervetuloa International House Jyväskylään!

Alasivu

International House Jyväskylä - Kansainvälisten osaajien palvelut

Kuva
Keltainen pyöreä logo, jonka sisällä lukee JYV International House Jyväskylä Kansainvälisten osaajien palvelut. Kuva viestintä
Asiasanat:  
osaamiskeskus
maahanmuuttaja