Hyppää pääsisältöön
Kuva

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa mahdollisuuden vapaaehtoistoiminnasta ja liikunnasta kiinnostuneille tulla mukaan liikuntaryhmien vertaisohjaajaksi.

Vertaisohjaaja on vapaaehtoinen, joka ohjaa ryhmäliikuntaa koko kauden ajan. Liikuntapalvelujen ja vapaaehtoistoiminnan perustana on vapaaehtoisesta itsestään lähtevä halu, into ja motivaatio.

Vertaisohjattujen liikuntaryhmien toiminta perustuu mukavaan yhdessä liikkumiseen, missä ryhmään osallistuvilla on yhdistäviä tekijöitä, kuten ikä tai asuinalue. Ryhmien ohjaajina toimivat liikunnasta ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet aktiiviset henkilöt. Vertaisohjaajilta ei vaadita liikunta-alan koulutusta, vaan riittää että on kiinnostunut liikunnallisten ryhmien ohjaamisesta ja on halu sitoutua toimintaan.

Vertaisohjaajana tarjoat muille samassa elämäntilanteessa oleville harrastusmahdollisuuden, saat mahdollisuuden oman terveyden ylläpitämiseen sekä pääset liikkumaan itsellesi mieluisalla tavalla. Toimit samassa elämäntilanteessa oleville hyvänä esimerkkinä ja tukena liikunnan harrastamisessa. Vertaisohjaajana sinulla on myös jatkuva mahdollisuus uuden oppimiseen koulutusten ja perehdytysten kautta. 

Liikunnan parissa tehtävästä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneilla on madollisuus toimia myös liikuntaluotsina. Liikuntaluotsit ovat vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita henkilöitä, jotka haluavat antaa oman aikansa ja panoksensa toisten ihmisten liikuttamiseen ja sitä kautta heidän hyvinvointinsa tukemiseen. Liikuntaluotsit toimivat omien aikataulujensa mukaisesti ja voivat valita itselleen mieluisimman tavan luotsaamiseen. Heillä on mahdollisuus luotsata yksittäisiä henkilöitä satunnaisesti mahdollisuuksien mukaan tai toimia vain yhden tietyn henkilön luotsina. Lisäksi luotsit voivat liikuttaa halutessaan kokonaisia ryhmiä sekä olla mukana erilaisissa tapatumissa ja tempauksissa. Tätä toimintaa organisoi Jyväskylän kaupungin Vapaaehtoistoiminnan palvelut – Vapari. Lisätietoja toiminnasta sekä yhteystiedot löytyvät Liikuntaluotsi -sivulta.

Lisätietoja

Vastaava liikunnanohjaaja, senioriliikunta
Lotta Lepoaho
p. 050 311 8915, lotta.lepoaho[a]jyvaskyla.fi