Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalvelut

Vapaudenkatu 39-41, 40100 Jyväskylä
4. kerros, käynti kansalaisopiston päädystä

Kaupungin etätyölinjausten mukaisesti kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden henkilökunta on etätöissä vuoden loppuun saakka.

Yhteystiedot

Kulttuuripalvelut Facebookissa

Ajankohtaista!

Lasten Lystin syksy on täynnä monipuolista ja laadukasta kulttuuriohjelmaa! Seuraamme tarkasti koronapandemian vaikutuksia tapahtumien järjestämiseen ja tiedotamme muutoksista tapahtuman nettisivuilla ja Lasten Lystin some-kanavilla. Kun tulet tapahtumaan, tarkistathan turvallisuusohjeistukset Lasten Lystin sivulta.

Taideapteekin ohjelmaa ei järjestetä syyskaudella ikääntyneiden päivätoiminnan yksiköissä, sillä ne ovat suljettuina vuoden loppuun saakka. Korona-tilanteen vuoksi kulttuuripalvelut ei toistaiseksi myöskään järjestä Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuuksia, KinoHopea-elokuvanäytöksiä eikä HopeaTansseja.

Kulttuurista iloa ja inspiraatiota arkeen

Kulttuuripalvelut luo edellytyksiä taiteen ja kulttuurin kokemiselle ja tekemiselle järjestämällä tapahtumia sekä tukemalla kaupunkilaisten omaehtoista kulttuuritoimintaa. Kulttuuripalveluiden tärkeitä kohderyhmiä ovat lapset ja ikääntyneet. Kulttuuriaitta ja Lasten Lysti tuovat tekemisen ja kokemisen riemua päiväkoteihin, kouluihin ja perheille. Taideapteekki huolehtii ikäihmisten säännöllisistä taideannoksista päiväkeskuksissa ja hoivakodeissa.

Vuosittain myönnettävillä avustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuri- ja kansalaistoiminnalle, joka kannustaa hyvinvointia edistävään yhteisölliseen tekemiseen ja rikastuttaa kaupungin kulttuuritarjontaa. Esityksiin ja kulttuurikohteisiin voi tarvittaessa tutustua myös yhdessä vapaaehtoisen kulttuuriluotsin kanssa.

Osallistu ja vaikuta

Kulttuuri- ja osallisuuspalvelujen yksikkö vastaa kaupunkitasolla osallisuuden ja vapaaehtoistoiminnan edistämisestä ja koordinoinnista. Toiminta perustuu kaupungin strategiaan, hyvinvointi- ja yhdenvertaisuussuunnitelmiin ja osallisuusohjelmaan. Osallisuus toteutuu asuinalueilla, palveluiden kehittämisessä, päätöksenteossa ja yhteistyönä vapaaehtoisten ja järjestöjen kanssa. Vapari luo mahdollisuuksia laadukkaalle, organisoidulle vapaaehtoistoiminnalle. Siihen kuuluu verkostojen kautta vaikuttaminen, omat vapaaehtoistoiminnot yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja ohjaus- ja neuvontapalvelut.

Lisätietoja: 

Kulttuuripalvelut Facebookissa