Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalvelut

Vapaudenkatu 39-41, 40100 Jyväskylä
4. kerros, käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut(at)jkl.fi (osoite tavoittaa koko henkilökunnan)

Yhteystiedot

Kulttuuri- ja osallisuuspalvelujen henkilöstö

Kulttuuripalvelut Facebookissa

Kulttuurista iloa ja inspiraatiota arkeen

Kulttuuripalvelut luo edellytyksiä taiteen ja kulttuurin kokemiselle ja tekemiselle järjestämällä tapahtumia sekä tukemalla kaupunkilaisten omaehtoista kulttuuritoimintaa. Kulttuuripalveluiden tärkeitä kohderyhmiä ovat lapset ja ikääntyneet: Kulttuuriaitta ja Lasten Lysti tuovat tekemisen ja kokemisen riemua päiväkoteihin, kouluihin ja perheille kun taas Taideapteekki huolehtii ikäihmisten säännöllisistä taideannoksista päiväkeskusissa ja hoivakodeissa.

Vuosittain myönnettävillä avustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuri- ja kansalaistoiminnalle, joka kannustaa hyvinvointia edistävään yhteisölliseen tekemiseen ja rikastuttaa kaupungin kulttuuritarjontaa. Esityksiin ja kulttuurikohteisiin voi tarvittaessa tutustua myös yhdessä vapaaehtoisen kulttuuriluotsin kanssa.

Osallistu ja vaikuta

Kulttuuri- ja osallisuuspalvelujen yksikkö vastaa kaupunkitasolla osallisuuden ja vapaaehtoistoiminnan edistämisestä ja koordinoinnista. Toiminta perustuu kaupungin strategiaan, hyvinvointi- ja yhdenvertaisuussuunnitelmiin ja osallisuusohjelmaan. Osallisuus toteutuu asuinalueilla, palveluiden kehittämisessä, päätöksenteossa ja yhteistyönä vapaaehtoisten ja järjestöjen kanssa. Vapari luo mahdollisuuksia laadukkaalle, organisoidulle vapaaehtoistoiminnalle, johon kuuluu verkostojen kautta vaikuttaminen, omat vapaaehtoistoiminnot yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja ohjaus- ja neuvontapalvelut.

Lisätietoja: 

Kulttuuripalvelut Facebookissa