Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalvelut

Vapaudenkatu 39-41, 40100 Jyväskylä
4. kerros, käynti kansalaisopiston päädystä

Kaupungin etätyölinjausten mukaisesti kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden henkilökunta on toistaiseksi etätöissä.

Yhteystiedot

Kulttuuripalvelut Facebookissa

Ajankohtaista

Huhtikuussa viikko täyttä asiaa lasten- ja nuortenkulttuurista

Parhaillaan valmistellaan lasten ja nuorten maakunnallista kulttuurifoorumia, joka toteutetaan webinaarina 12. – 15.4.2021. Viikon jokaisena päivänä on tarjolla mielenkiintoisia keskusteluja, alustuksia ja esityksiä osallisuudesta, uusista innovaatioista ja keskisuomalaisten kuntien yhteistyöstä.

Foorumi on suunnattu kaikille lasten- ja nuortenkulttuurista kiinnostuneille ja lasten ja nuorten parissa työskenteleville. Kiinnostaisiko kuulla lisää Älyä liikkeellä –mallista, Kulttuurineuvola-toiminnasta tai digitaalisesta nuorisokulttuurista? Mikä on Äänekoskella kulkeva taidebussi tai LAKU-lähete? Nuoret ja lapset ovat myös mukana kertomassa ja keskustelemassa, mitä kulttuuri heille merkitsee. Voit valita ohjelmasta itseäsi kiinnostavat aiheet ja rakentaa oman aikataulun.

Ohjelma ja lisätiedot

Webinaarin järjestää Kulttuuriaitta ja nuorten kulttuuripalvelujen kehittämisen maakuntahanke. 
Lisätietoja: marjo.tiainen-niemisto(at)jyvaskyla.fi


Kulttuurista iloa ja inspiraatiota arkeen

Kulttuuripalvelut luo edellytyksiä taiteen ja kulttuurin kokemiselle ja tekemiselle järjestämällä tapahtumia sekä tukemalla kaupunkilaisten omaehtoista kulttuuritoimintaa. Kulttuuripalveluiden tärkeitä kohderyhmiä ovat lapset ja ikääntyneet. Kulttuuriaitta ja Lasten Lysti tuovat tekemisen ja kokemisen riemua päiväkoteihin, kouluihin ja perheille. Taideapteekki huolehtii ikäihmisten säännöllisistä taideannoksista päiväkeskuksissa ja hoivakodeissa.

Vuosittain myönnettävillä avustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuri- ja kansalaistoiminnalle, joka kannustaa hyvinvointia edistävään yhteisölliseen tekemiseen ja rikastuttaa kaupungin kulttuuritarjontaa. Esityksiin ja kulttuurikohteisiin voi tarvittaessa tutustua myös yhdessä vapaaehtoisen kulttuuriluotsin kanssa.

Osallistu ja vaikuta

Kulttuuri- ja osallisuuspalvelujen yksikkö vastaa kaupunkitasolla osallisuuden ja vapaaehtoistoiminnan edistämisestä ja koordinoinnista. Toiminta perustuu kaupungin strategiaan, hyvinvointi- ja yhdenvertaisuussuunnitelmiin ja osallisuusohjelmaan. Osallisuus toteutuu asuinalueilla, palveluiden kehittämisessä, päätöksenteossa ja yhteistyönä vapaaehtoisten ja järjestöjen kanssa. Vapari luo mahdollisuuksia laadukkaalle, organisoidulle vapaaehtoistoiminnalle. Siihen kuuluu verkostojen kautta vaikuttaminen, omat vapaaehtoistoiminnot yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja ohjaus- ja neuvontapalvelut.

Lisätietoja: 

Kulttuuripalvelut Facebookissa