Hyppää pääsisältöön
Kuva
Yleisöä istumassa ulkoilmakatsomossa lavan edessä. Kuva Päivi Kaski
Pääsisältö

Ajankohtaista

Lasten Lysti kutsuu mukaan suureen seikkailuun!

Lasten Lystin syksystä löytyy riemukkaita, iloisia ja innostavia kulttuuritapahtumia eri ikäisille lapsille perheineen, mm. konsertteja, tanssi- ja teatteriesityksiä, työpajoja, museoiden näyttelyitä, kirjaston esityksiä, Kulttuuritalo Villa Ranan lastenesityksiä ja huisin paljon muuta mukavaa! Käy tsekkaamassa ohjelma Lasten Lystin nettisivuilta tai esitteestä!

Taideapteekista kulttuurikokemuksia ikääntyneille

Taideapteekin syksyn esitteeseen on koottu monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus kulttuuritarjontaa varttuneempaan makuun, muun muassa kaupungin kulttuuriyksiköiden ja lähitalojen ikääntyneille suunnattua ohjelmaa sekä ikääntyneiden yliopiston luentosarjat. Painettua esitettä löytyy mm. kirjastoista, museoista, lähitaloista ja Linkki-palvelupisteestä. Tutustu esitteen sähköiseen versioon!

Kysely kulttuuripalvelujen käytöstä

Käy vastaamassa verkkokyselyyn ja kerro mielipiteesi Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluista!

Jyväskylä kysyy kaupunkilaisilta kulttuuripalveluista ja niiden käytöstä netissä auki olevalla kyselyllä ja puhelinhaastatteluilla. Tietoa kerätään kulttuuribarometriin, jonka avulla analysoidaan ja raportoidaan kaupungin kulttuuripalvelujen tilaa ja kehitystä vuoteen 2025 kestävällä strategiakaudella. Lisätietoja kulttuuribarometristä.

Kulttuurista iloa ja inspiraatiota arkeen

Kulttuuripalvelut luo edellytyksiä taiteen ja kulttuurin kokemiselle ja tekemiselle järjestämällä tapahtumia sekä tukemalla kaupunkilaisten omaehtoista kulttuuritoimintaa. Kulttuuripalveluiden tärkeitä kohderyhmiä ovat lapset ja ikääntyneet. Kulttuuriaitta ja Lasten Lysti tuovat tekemisen iloa ja kokemisen riemua päiväkoteihin, kouluihin ja perheiden arkeen. Taideapteekki huolehtii ikäihmisten säännöllisistä taideannoksista ikääntyneiden palveluissa sekä avoimissa tapahtumissa eri puolilla Jyväskylää.

Vuosittain myönnettävillä avustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuri- ja kansalaistoiminnalle, joka kannustaa hyvinvointia edistävään yhteisölliseen tekemiseen ja rikastuttaa kaupungin kulttuuritarjontaa. Esityksiin ja kulttuurikohteisiin voi tarvittaessa tutustua yhdessä vapaaehtoisen kulttuuriluotsin kanssa.

Kulttuuri- ja osallisuuspalvelujen toimintaa 2022

Saat tiivistetyn kokonaiskuvan toiminnastamme tutustumalla kulttuuri- ja osallisuuspalvelujen vuoden 2022 toimintakertomukseen (pdf 7 mb). 

Kulttuuripalvelut

  • Vapaudenkatu 39-41, 4. kerros (kulku kansalaisopiston päädystä).
  • Kulttuuripalvelujen henkilöstö on osittain etätyössä.

Yhteystiedot

Kulttuuritärpit Aaltoja-lehdestä!

Aaltoja-lehteen on koottu ajankohtaista tietoa Jyväskylän kulttuurisyksystä. Lehdestä löytyy mm. Jyväskylän kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian ohjelmisto, museoiden näyttelyt sekä paljon muita mielenkiintoisia menovinkkejä syksyn rientoihin!