Hyppää pääsisältöön
Kuva
Äiti ja lapsi istumassa puunrungolla. Keltaisia kukkia etualalla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Kehä Vihreän kehittämisen ohjenuoria ovat kokeilevuus, keveys ja osallisuuteen kannustaminen. Toivomme uusia ideoita sekä asukkailta että muilta tahoilta, sekä myös pyrimme reagoimaan niihin joustavasti ja tarvittaessa nopeasti. Kehittämisessä tuetaan yhteisöllisyyttä, tule sinäkin mukaan!

Kasvillisuuskonsepti

Kehä Vihreälle on valmistunut vuonna 2020 kasvillisuuskonsepti. Se oli yksi vuonna 2017 hyväksytyn toimenpideohjelman mukaisista toimista. Kasvillisuuskonseptissa esitetään periaatteet alueen kasvillisuuden kehittämiselle. Kasvillisuuden keinoin on tavoite erityisesti vahvistaa Kehä Vihreän viheryhteyttä sekä tukea ja lisätä luonnon monimuotoisuutta. Lisäksi Kehä Vihreällä halutaan vahvistaa paikallista, uniikkia kasvillisuutta. Kasvillisuuskonsepti ohjaa Kehä Vihreän alueella tapahtuvia yksittäisiä kunnostushankkeita sekä alueen kunnossapitoa. 

Tutustu kasvillisuuskonseptin sisältöön: raportin osa 1 (sivut 1-26) (PDF-tiedoston koko 9,9 M) sekä raportin osa 2 (sivut 27-51) (PDF-tiedoston koko 10,4 M).

Alla kuvassa havainnollistettu, miten monia hyötyjä eli ekosysteemipalveluita kasvillisuus Kehä Vihreällä tarjoaa. Kuva: Nomaji Maisema-arkkitehdit Oy.

Kuva
Kehä Vihreän ekosysteemipalvelut. Kuva Mervi Vallinkoski

 

 

Kehä Vihreän toimenpideohjelma

Kehä Vihreän kehittämisen linjaukset on kirjattu vuonna 2017 hyväksyttyyn toimenpideohjelmaan. Se linjaa alueen kehittämistä suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti. Kehä Vihreän kehittämisen edellytykset turvataan maankäytön suunnittelussa. Lisäksi Kehä Vihreälle toteutuu vuosittain erilaisia toimia osa-alueittain. Näille on määritelty vuosittainen budjetti Liikenne ja viheralueet –yksikön investointiohjelmassa. Vuosina 2017-2018 on panostettu erityisesti Sepänaukiolta Eeronkadulle kulkevan osuuden kehittämiseen, niin viherrakentamisen, kuin taiteen keinoin. Vuonna 2019 on tarkoitus parantaa Kehä Vihreän opastusta.

Piirrettynä lintuja, kukkia ja lehtiä

Tule Kehä Vihreän kehittäjäksi!

Liity Kehä Vihreän kehittäjien Facebook -ryhmään ja jaa ideasi!

Klikkaa tästä siirtyäksesi Kehä Vihreän kehittäjien Facebook ryhmään.

Lisätietoja

Maisema-arkkitehti Leena Buller
puh. 040 530 2803
leena.buller[at]jyvaskyla.fi

Maisemasuunnittelija Mari Kiili
puh. 014 569 5147
mari.kiili[at]jyvaskyla.fi