Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tanssiteatteri Kramppi esiintyy Tanssiva ja laulava Kehä Vihreä -kävelytapahtumassa syksyllä 2018. Kuva Touho Häkkinen
Pääsisältö

Kehä Vihreän tapahtumat 2023

Kehä Vihreän varrella järjestetään kesällä useita monipuolisia ja maksuttomia tapahtumia. Tervetuloa mukaan!

 

TOUKOKUU

 

SIKSAK - Sipulikukkien kierrätystapahtuma Viitaniemessä | La 13.5. klo 11-14

Älä heitä pääsiäiskukkiasi roskiin, vaan anna niille uusi elämä Viitaniemen Stavangerinpuistossa!
Paikan päältä löytyvät tarvittavat istutusvälineet ja tarjolla on opastusta istuttamiseen. Istutettavia kukkia kerätään myös etukäteen, joten voit tulla tapahtumaan myös ilman omia kukkia. Tapahtuma sopii kaikille.

Sijainti: Stavangerin puisto, Viitaniementie 27

Villiyrttikävely Tuomijärven rantapuistossa | To 25.5. klo 18:00 (kesto noin 2 h)

Ohjattu kävelyretki, jossa tutustutaan erilaisiin luonnosta löytyviin villiyrtteihin kulkemalla Tuomiojärven rantapuistossa. Kävelyn lopuksi tutustutaan villiyrttipuistoon ja tarjoillaan villiyrttimaistiaisia. Oppaana toimii biologi ja keruutuotetarkastaja Anni Rintoo Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisista. Tapahtuma on maksuton. Mukaan mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta henkilöä.

Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/ep/villiyrttikavely1-2023 

Lähtöpaikka: Villiyrttipuisto, Tuomiojärven rantapuisto (ravintola Priimuksen takana)
 

 

KESÄKUU

 

Villiyrttikävely Tuomiojärven rantapuistossa | To 1.6. klo 18:00 (kesto noin 2 h)

Ohjattu kävelyretki, jossa tutustutaan erilaisiin luonnosta löytyviin villiyrtteihin kulkemalla Tuomiojärven rantapuistossa ja villiyrttipuistossa. Kävelyn lopuksi tutustutaan villiyrttipuistoon ja tarjoillaan villiyrttimaistiaisia. Oppaana toimii biologi ja keruutuotetarkastaja Anni Rintoo Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisista. Tapahtuma on maksuton. Mukaan mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta henkilöä.

Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/ep/villiyrttikavely2-2023 

Lähtöpaikka: Villiyrttipuisto, Tuomiojärven rantapuisto (ravintola Priimuksen takana) 

 

Pörriäisvarikko-hyönteishotellityöpaja lapsille Mäki-Matin perhepuistossa | Pe 9.6. klo 11-13

Auta luonnon pieniä sankareita rakentamalla hyönteishotelli! Nonstop-työpajassa jokainen askartelee oman hyönteishotellin, jonka saa viedä kotiin tai jättää perhepuiston pölyttäjien iloksi. Pörriäisvarikko soveltuu parhaiten eskari- ja alakouluikäisille aikuisen kanssa. Rakennusmateriaaleja on rajoitetusti. Voit ottaa mukaan myös omia tarvikkeita, kuten maitotölkin tai syvän säilykepurkin. Vapaa pääsy! Tapahtuma on osa LystiKylä-festivaalia.

Sijainti: Mäki-Matin perhepuisto, Oikokatu 7 

 

Hyönteishotellityöpaja nuorille Tanssisali Lutakossa | Ti 20.6. klo 14-18

Nuorille suunnattu hyönteishotellityöpaja osana TAIDFEST-tapahtumaa. Auta luonnolle tärkeitä pölyttäjiä rakentamalla oma hyönteishotelli. Vapaa pääsy!

 

Katumaalaustyöpaja nuorille Lutakonaukiolla | Ti 20.6. & Ke 21.6. klo 14-18

Katumaalaustyöpajassa tehdään iso ja näyttävä yhteisötaideteos Lutakonaukiolle. Päästä luovuutesi irti ja jätä oma kädenjälkesi yhdessä maalattavaan värikkääseen katumaalaukseen! Työpajan ohjaajana toimii kuvataiteilija Jukka Silokunnas. Työpaja on osa TAIDFEST-tapahtumaa. Vapaa pääsy!

Työpaja on käynnissä tiistaina ja keskiviikkona klo 14–18 tai niin kauan kuin maalia riittää. Sateen yllättäessä työpajaa ei voida järjestää.

 

ELOKUU

 

Tourujoen lepakkoyö | Pe 4.8. klo 22:30 (kesto noin 1 h)

Tällä ohjatulla kävelyllä bongataan lepakoita ja tutustutaan Tourujoen monipuoliseen luontoon yöllä! Katsomme kuinka lepakot metsästävät hyttysiä, kuuntelemme lepakoiden ääniä ultraäänilaitteella ja puhumme lepakoihin liittyvistä myyteistä, faktoista ja uskomattomista kyvyistä.

Kävelyn vetäjänä toimii opas ja valokuvaaja Māris Grunskis, jolla on biologin tausta. Pääkielenä toimii englanti, mutta perusasiat voidaan käydä läpi myös suomeksi.

Tapahtuma on maksuton. Mukaan mahtuu 12 ensimmäisenä ilmoittautunutta henkilöä. Säävaraus: jos sataa tai tuulee kovin, kävelyä ei voida järjestää.

Lähtöpaikka: Tourujoen ylittävä Kinakujan silta

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EP/399B3F17283C1DDB

 

Tourujoki Bat Night | Fri 4.8. at 22:30 (duration 1 h)

Guided bat walk in the nature of Tourujoki! We will watch bats hunting insects above the water surface of the Tourujoki river, listen to the their calls using an ultrasound detector and enjoy the nature of the Tourujoki river valley at night.

The walk is guided by biologist and photographer Māris Grunskis. The main language is English, but the basic infomations can be explained in Finnish.

The event is free. The first 12 registered people can take part. Attention: if it rains or is very windy, the event will be cancelled.

Starting point: Kinakuja bridge over Tourujoki

Registration: https://link.webropolsurveys.com/EP/399B3F17283C1DDB

Infokartta johdattaa Kehä Vihreälle

Kehä Vihreän kaksikielinen infokartta auttaa löytämään Kehä Vihreän lukuisat, hienot kohteet. Paperisena voit hakea sen Jyväskylän Info -toimipisteestä, Asemakatu 7.  

Kierrä ja fiilistele Kehällä mobiilikartan avulla

Citynomadi-mobiilikartan avulla löydät kohteet ja saat kätevästi myös lisäinfot kohteista. Karttaa voit käyttää selaimella tai sovelluksen kautta ja kuvaukset löydät sekä suomeksi että englanniksi.

Tule Kehä Vihreän kehittäjäksi!

Kehitämme jatkuvasti Kehä Vihreän aluetta ja toivomme sekä kaupunkilaisia että yrityksiä ja yhteisöjä mukaan kehitystyöhön. Mikäli sinulla on jokin yhteistyöidea, kerro siitä meille. Voit myös liittyä Kehä Vihreän kehittäjien Facebook-ryhmään ja jakaa ideasi ryhmässä.

Tule Kehä Vihreän kehittäjäksi.


Lisätiedot:

Leena Buller
maisema-arkkitehti
p. 040 530 2803
leena.buller[at]jyvaskyla.fi

Opastuksen toteutus etenee

Kehä Vihreän reittiopastus on valmistunut vuonna 2019. Reitiltä löytyy kuvassa näkyviä koontiopasteita.

Tulevina vuosina opasteita on tulossa lisää eri puolille Kehä Vihreää.

Kuva
Opaste, jossa kerrotaan tietoa Lutakonpuistosta. Kuva Päivi Pelkonen
Asiasanat:  
Kehä Vihreä