Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nainen seisoo puiden keskellä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Tiesitko, että jo 10 minuutin oleskelu luonnossa laskee verenpainetta? Luonnon helmassa totutut roolit ja kuormittavat sosiaaliset odotukset vähenevät ja niiden merkitys poistuu. Kehä Vihreä on keskustan tärkeä viheraluekokonaisuus, joka on merkittävä asukkaiden hyvinvoinnin kannalta. Kehä Vihreän vehreyttä vahvistetaan kasvillisuuden kehittämisellä monilajisemmaksi sekä runsaammaksi.

Luonto ja rauhallisten paikkojen tarjoaminen on Kehä Vihreän kehittämisen keskeinen tavoite. Elvyttävät paikat ovat sellaisia, joissa ihminen voi vetäytyä oleskelemaan rauhalliseen paikkaan. Myös koettu äänimaisema on ratkaiseva, ja sen laatua pyritään jatkuvasti parantamaan. Ympäristö on oleellinen elementti rauhallisen äänimaiseman kokemiselle.

Kehä Vihreälle on myös laadittu elvyttävän luontokokemuksen harjoitepankki (pdf), josta voi saada vinkkejä rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Harjoitteiden tarkoituksena on mahdollistaa luonnon ja ympäristön kokeminen uudella tavalla sekä madaltaa luontoon lähtemisen kynnystä. Harjoitteiden avulla voi kokea ja nähdä tutun kaupunkiympäristön uudella tavalla, sekä syventää ympäristösuhdetta ja -kokemusta yksin tai ryhmässä.

Elvy Kehä Vihreällä

Tutustu elvyttävän luontokokemuksen harjoitepankkiin ja kokeile harjoitteita yksin tai ystävän kanssa. Harjoitteista on tehty nyt myös kätevä tulostettava esite!