Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapsi konttaa taidepenkin päällä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Kehä Vihreä tarjoaa paikan monenlaiselle aktiviteetille. Kehä Vihreä muodostaa 10 kilometriä pitkän kävelyreitin. Reitistö kehittyy jatkuvasti, ja tavoitteena on jonain päivänä päästä kiertämään Kehä Vihreä pääosin viheralueilla kulkevia virkistysreittejä pitkin. Mikäli reitti ei ole tuttu, voit käyttää suunnistuksessa apuna Kehä Vihreän Citynomadi-teemareittiä tai infokarttaa (pdf). Infokartan voi noutaa paperisena Jyväskylän infosta.

Tekemistä perheille

Kehä Vihreän osa-alueet tarjoavat monenlaisia toimintoja eri ikäisille. Lapsille toimintaa tarjoavat muun muassa Mäki-Matin perhepuisto, Aatoksenpuisto sekä Viitaniemen liikennepuisto. Kehä Vihreän varrelta löytyy myös paljon muita leikkipuistoja. Mobiilisuunnistusta voi harrastaa Harjulla, josta löytyy MOBO -mobiilisuunnistusrata. Lisätietoa ja ohjeet suunnistukseen.

Kulttuuri ja liikunta

Myös kulttuurinnälkäisille on tarjolla monenlaisia kohteita: piipahda Alvar Aalto –museossa tai tutustua viiteen valtakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön (Seminaarinmäki, Seminaarinrinne, Harju, Taulumäki tai Viitaniemi). Kehä Vihreältä löytyy myös paljon merkittävää arkkitehtuuria. Lue lisää Jyväskylän arkkitehtuurista!  Liikuntapaikkoja löytyy erityisesti Hippokselta, mutta myös Harju tai Rantaraitti lähiliikuntapisteineen on monen kuntoilijan määränpää.

 

Kuva
Nainen katsoo opastaulua. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Kehä Vihreän arkkitehtuurireitti

Kehä Vihreälle järjestettiin vuonna 2018 ensi kertaa arkkitehtuurikävely osana Alvar Aalto -viikkoa. Sen voit kiertää kävelyreitistä tehdyn kartan kanssa aivan itsekin!