Hyppää pääsisältöön

Mistä on kyse?

Jyväskylän kaupunki on rakentamassa harrastamisen verkkosivuja, joille kootaan harrastamiseen liittyvää tietoa. Yhtenä osiona on harrastustuen muodot:

Tukea harrastamisen kuluihin

Harrastusvälineet

Harrastuskaverit ja -kummit

Harrastusneuvonta

Lisätietoja

Harrastuskoordinaattori Elisa Pursiainen, elisa.pursiainen [a] jyvaskyla.fi, p. 050 531 7087

Ota yhteyttä, jos sinulla on tiedossa tukivaihtoehto, jota ei vielä löydy tältä sivulta!

Tämä sivu on päivitetty 27.9.2021.

Tukea harrastamisen kuluihin

Hope ry:n avustus

Jyväskylän kaupungin kipinä-kortti sosiaali-, työllisyys- sekä terveyspalveluiden asiakkaille. Kortilla saa osallistua tiettyihin kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin maksutta tai alennetulla osallistumismaksulla.

Minela Säätiön avustus

Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -tuki

SOS-Lapsikylän Unelmista totta -avustus haetaan ensisijaisesti koulukuraattorin tai perhesosiaalityöntekijän kautta.

Tukikummit-säätiön avustus haetaan paikallisseurakunnan diakoniatyöntekijän kautta.

Tukilinjan harrastusapuraha myönnetään henkilöille, joilla on pitkäaikainen fyysinen tai psyykkinen toimintarajoite, joka vaikeuttaa arjessa toimimista.

Täydentävä toimeentulotuki. Jyväskylän kaupungin sosiaalipalveluiden kautta voi saada tukea lapsen harrastukseen. Ensin pitää olla Kelan päätös perustoimeentulotuesta. Sen jälkeen voi hakea sosiaalipalveluista täydentävää toimeentulotukea lapsen harrastukseen joko osoitteessa www.hyvis.fi tai paperisella hakemuksella. Tuki myönnetään laskuja ja tositteita vastaan.

Harrastustoiminnan järjestäjien omat avustukset. Kannattaa myös kysyä vapaaoppilaspaikkoja, tukirahastoja tai alennuksia suoraan harrastusten tarjoajilta.

Happeen Mika Kohonen -tukirahasto.

Jyväskylän Tanssiopiston vapaaoppilaspaikat.

O2-Jyväskylän tukirahasto.

Tanssi- ja voimisteluseura llusionin vapaaoppilaspaikat.

Mitä tukia yhdistykset voivat hakea? 

Jyväskylän kaupungin avustukset

Keskimaan Ilo auttaa -kampanja

Lapsen Aika Säätiön Avustus

Minela Säätiön avustus

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuki

Harrastusvälineet ja -olosuhteet

Jyväskylän pääkirjaston soitonharjoitteluhuoneetPääkirjaston 3. kerroksessa musiikkiosastolla on neljä varattavaa asiakaskäyttöön tarkoitettua äänieristettyä soitonharjoitteluhuonetta. Harjoitteluhuoneita voi varata enintään kahdeksi tunniksi päivässä ja korkeintaan kahden viikon päähän. Tiloja voi käyttää yksityiseen soitonharjoitteluun. Harjoitteluhuoneiden käyttö on maksutonta.

Keski-kirjastojen lainattavat liikuntavälineet ja soittimet. Eri kirjastoista voi lainata eri soittimia tai liikuntavälineitä. Välineet pitää palauttaa siihen kirjastoon, josta ne on lainattu. 

Synsamin #samallaviivalla-kampanja tarjoaa ilmaiset urheilulasit näönkorjausta tarvitseville 5–12-vuotiaille lapsille.

Harrastuskaverit ja -kummit

Jyväskylän kaupungin liikuntaluotsit, kulttuuriluotsit ja ympäristöluotsit. Luotsitoiminta on yli 18-vuotiaille.

Paralympiakomitean Valtti-ohjelma.

Pelastakaa Lapset ry:n Sporttikummi.

Harrastusneuvonta

Keski-kirjastojen lukuneuvonta. Lukuneuvojat etsivät sinulle sopivia kirjoja toiveidesi ja lukutottumustesi perusteella. Voit pyytää vinkkejä myös äänikirjoista, e-kirjoista ja elokuvista. Lukuneuvojien vinkit voivat innostaa tutustumaan vaikkapa uuteen kirjallisuuden lajiin, aihepiiriin tai aikakauteen. Saat myös kirjavinkkejä unohtuneen lukemisharrastuksen herättelyyn.

Koulujen harrastusohjaajat. Koulujen harrastusohjaajat ohjaavat toimintaa aamuisin, välitunneilla ja iltapäivisin sekä vastaavat koulun harrastustoiminnan järjestelyistä ja viestinnästä. Suurimmassa osassa kouluja harrastusohjaajan työ on yhdistetty koulunkäynninohjaajan työhön. Oman koulun harrastusohjaajan yhteystiedot löytyvät koulun peda.net-sivuilta.

Liikuntapalveluiden liikuntaneuvonta. Haluaisitko lisätä arkiaktiivisuuttasi tai löytää liikunnallisen harrastuksen? Jos vastasit kyllä, varaa aika maksuttomaan liikuntaneuvontaan.

 

Vinkit maksuttomaan tekemiseen

Maksuttoman tekemisen vinkkeihin on koottu erityisesti 13–29-vuotiaille sopivia tai suunnattuja vaihtoehtoja.

Asiasanat: