Hyppää pääsisältöön
Kuva
omakotitaloja ja pensasaita. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Halssila on viihtyisä asuinalue Jyväsjärven koillispäässä. Halssila on rakentunut eri vuosikymmenien aikana omaleimaiseksi ja idylliseksi asuinalueeksi. Vanhan Halssilan kapeat pihakadut ja vanhat puutalot muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Halssilanrinteen 1970-1980-luvuilla rakentuneista rivitaloista aukeavat upeat maisemat Jyväsjärven yli, uudempaa rakennuskantaa taas edustavat Halssilanmäelle rakentuneet pientalot ja rivitalot. Halssilasta löytyy myös eri-ikäisiä kerrostalokoteja.

Asuinalueet: Aittorinne, Halssila, Halssilanrinne, Halssilanmäki, Kivistö, Tuohimutka

Halssilan alueen pohjoispuolta rajaa korkea Aittovuori, jossa kulkee useita luonto- ja lenkkipolkuja metsän rauhassa. Halssilan uimaranta sijaitsee Jyväsjärveä kiertävän Rantaraitin varrella, joka tarjoaa myös oivan mahdollisuuden liikkumiseen kaupunkimaisemissa. Halssilan hiihtomaasta risteileviltä laduilta löytyy sopiva reitti niin huippukuntoiselle kuin sunnuntaihiihtäjällekin. Hiihtolenkin tai pulkkamäen jälkeen makkarat voi paistaa Hiihtomaan kodassa.

Kesällä samat reitit ovat lenkkeilijöiden käytössä. Halssilasta löytyy myös useita urheilukenttiä, jotka tarjoavat vaihtoehtoja liikkumiseen ympäri vuoden. Ilveksen toimintapuisto puolestaan tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen leikkimiseen.

Halssilasta on matkaa Jyväskylän keskustaan vain muutama kilometri. Alueella sijaitsevien lähipalvelujen lisäksi Tourulan ja Seppälän runsaat palvelut erikoisliikkeineen ja automarketteineen ovat lähietäisyydellä.

Palvelut kartalla

Kirjasto

Halssilan lähikirjasto, Lokintie 9

Koulutus

Halssilan koulu, vuosiluokat 1-6
Jyväskylän koulut

Liikunta

Leikkipuisto

Ilveksen toimintapuisto, Ilveskuja 31

Varhaiskasvatus

Halssilan päiväkodit

Vireillä olevat kaavahankkeet

Halssila, Tuohimutka, Aittorinne, Kivistö, Halssilanrinne, Äijälä

Asiasanat:  
asuinalue
kaupunginosa
Kaupunginosa: