Hyppää pääsisältöön
Kuva
Viistoon kuvattu ilmakuva Jyväskylän Suuruspäästä Lutakon ja keskustan suuntaan. Kuva Suomen ilmakuva Oy
Pääsisältö

Suuri sielu sopivankokoisessa kaupungissa

Jyväskylä tunnetaan vireänä ja vetovoimaisena opiskelijakaupunkina ja liikuntapääkaupunkina sekä monipuolisena tapahtumien keskuksena. Kaupunki kulkee Alvar Aallon ja sivistyksen viitoittamalla tiellä ja se mielletään tutkitusti Suomen parhaaksi kasvuympäristöksi lapsille.

Jyväskylä on muuttajien kestosuosikki. Vaihtoehtoja asumiseen ja rakentamiseen löytyy aina ydinkeskustasta elinvoimaisiin keskuksiin ja kyliin. Laadukkaat asuinympäristöt sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä, luonnonkauniissa Keski-Suomen maisemissa ja lähellä vesistöjä.

Kotikulmat-sivuilta löydät kunkin asuinalueen palvelut koottuna kartalle sekä tietoa alueen päiväkodeista, kouluista sekä ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksista.

Jyväskylä liikkuu ja liikuttaa

Kaupungin syke ja luonnon läheisyys yhdistyvät Jyväskylässä harvinaisella tavalla. Tässä resurssiviisaassa Valon kaupungissa panostetaan arjen turvallisuuteen ja elinkeinoelämään. Monipuoliset liikunnan ja vapaa-ajan mahdollisuudet, upea luonto sekä vilkas kulttuurielämä hemmottelevat kaupungissa asuvia ja siellä vierailevia.

Liikunta ja urheilu ovat yksi merkittävä Jyväskylän vahvuus. Liikuntatieteellinen tiedekunta, huippu-urheilun tutkimus sekä loistavat urheiluseurat ovat keskeisiä toimijoita sekä harrastus- että kilpaurheilussa.

Kaupunki luo mahdollisuuksia omatoimisen liikunnan harrastamiseen sekä omasta terveydestä huolehtimiseen. Kaupunkiin on mm. rakennettu uusia lähiliikuntapaikkoja ja perusopetuksen koulut toimivat Liikkuva koulu -periaatteiden mukaisesti.

Jyväskylään on helppo tulla, mutta helppo myös jäädä ja juurtua. Tervetuloa viettämään elämäsi parasta aikaa Jyväskylässä, keskellä Suomea ja täynnä elämää!

Jyväskylän asuinalueet kartalla

Klikkaa kuva isommaksi.

Kuva
Jyväskylän asuinalueet
Asiasanat:  
asuinalue
kaupunginosa