Mäki-Matin perhepuisto

Mäki-Matin perhepuisto

Oikokatu 7, 40100 Jyväskylä

Puiston toiminnasta vastaava apulaisjohtaja (tilavaraukset)
Anna Nurmesniemi, p. 050 598 4693
anna.nurmesniemi(at)jyvaskyla.fi

Perhepuiston ja kerhojen yhteystiedot
puh.  0400 884 170 (Autoilijat, Posteljoonit, Perhekerhot)
puh.  050 365 3032 (Kauppiaat, Leipurit)

Mäki-Matin perhepuisto Facebookissa

Mäki-Matin perhepuisto sijaitsee Oikokadulla, Harjun kupeessa lähellä Jyväskylän keskustaa. 

Perhepuisto on avoinna ympäri vuoden. Puiston talot ja leluvarastot ovat auki ma-to 8-15.45 ja pe 8-14. Kesäisin puisto on auki ma-to klo 8-18 ja pe klo 8-14.


Perheliikuntavuorot Harjun stadionilla sekä Palokan urheilukentällä alkavat taas toukokuussa. Maanantaisin kokoontuvat ryhmät ovat kaikille avoimia. Mukaan voi tulla ihan pientenkin lasten kanssa. Toiminta-aika klo 13-15. Lisätietoja puiston Facebookista. 

Huomaathan että kerhojen/kahviloiden ollessa toiminnassa ylätalo on vain heidän käytössään. Wc tiloja voi käyttää. 

Syksyn 2021 kerhohaku on käynnissä. Laita hakemus tulemaan jos tarvitset syksylle lasten-tai perhekerhopaikkaa. Kerhoihin otetaan hakujärjestyksessä. Valituille ilmoitetaan kesän ja alkusyksyn aikana. Kerhot alkavat viikolla 35.


Puisto koostuu kahdesta idyllisestä rakennuksesta sekä laajasta ulkoilualueesta. Sisätiloista löytyvät leikkihuoneet varusteineen, keittiö ja wc:t. Ylätalon sisäänkäynnin edustalla on "lainaa kirja"laatikko, josta voi ottaa lukemista mukaan vaikka puistoilun ajaksi. Puiston piha-alueella on leikkivälineitä, intiaanikylä, hiekkaleikkialue, pelialueita sekä grillipaikka ja näyttämö.

Puistosta voi vuokrata ylätaloa, Pikku-Maijaa, syntymäpäiviä, yhdistysten toimintaa tai muuta mukavaa varten. Mäki-Matin perhepuiston tapahtumien ja toiminnan tarkemmat aikataulut löytyvät Mäki-Matin perhepuiston facebook-sivulta

Perhepuisto toimii myös kohtaamispaikkana erilaisissa tapahtumissa olemalla osa esim. Yläkaupungin yötä, Jyväskylän kesää ja Valon kaupunkia

Jo neljä vuosikymmentä toiminut, vuonna 1979 perustettu, puisto on ollut ainutlaatuisen ympäristönsä ja aidon paikallishistoriansa kautta todellinen kiinnittymiskohta kaupunkiin monelle jyväskyläläiselle lapsiperheelle. Puistossa vallitsee lämmin ja yhteisöllinen ilmapiiri, yhdessä tekemisen meininki.

Puiston toiminta on osa Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuspalveluja ja tarjoaa mahdollisuuksia vapaaseen oleiluun ja leikkiin sekä ohjattuihin kerhoihin ja toimintahetkiin. Puiston rinnalla toimii puiston käyttäjistä koostuva Mäki-Matin perhepuiston tuki ry

Mäki-Matin perhepuiston toiminta

Toiminta jakaantuu syksy-, kevät- ja kesäkauteen. Syksyisin ja keväisin painottuvat monipuolinen kerho-ja avointoiminta. Kesällä puiston toiminta koostuu vapaasta leikistä, ohjatuista tuokioista ja ulkoilusta. On myös grillipäiviä, teatteria sekä erilaisia tapahtumia. Toiminnasta vastaavat varhaiskasvatuksen opettajat ja lastenhoitajat. Kerhoihin haetaan sähköisesti Sähköinen asiointi varhaiskasvatuksessa -sivulta.

Mäki-Matin perhepuiston maksuttomille ja ohjatuille liikuntavuoroille ovat perheet tervetulleita. Liikuntavuorot ovat maanantaisin klo 13-15 Harjun stadionilla sekä Palokan liikuntakentällä.  Ohjatut vuorot päivittyvät puiston facebook-sivuille.

Lasten kerhot Mäki-Matin perhepuistossa

Kerhot toimivat viikottain koulujen toimintavuosikalenterin mukaan. Kerhoja on 2-5 -vuotiaille lapsille 2-3 kertaa viikossa, 3,5 tuntia kerrallaan. Vapaina olevia paikkoja voi hakea ympäri vuoden. Tee sähköinen hakemus tästä.

Kerhotoiminnan keskeisenä tavoitteena on lasten leikki- ja vuorovaikutustaitojen tukeminen sekä kokemuksen saaminen ryhmässä olemisesta.

Kevään 2021 kerhoajat

Leipurit: tiistai ja torstai klo 8.30-12 alatalossa

Autoilijat: tiistai ja torstai klo 8.30-12 ylätalossa

Kauppiaat (luonto-ja liikuntakerho): maanantai klo 8.30-12, tiistai klo 12.30-16 ja keskiviikko klo 12.30-16. alatalo/ eri liikuntapaikat

Perhekerhot Mäki-Matin perhepuistossa

Perhekerho 1: Keskiviikkona klo 9-12 alatalossa
Perhekerho 2: Perjantaina klo 9-12 alatalossa

Perhekerho on ohjattu ja osin ryhmäläisten kanssa yhdessä suunnniteltu toimintamuoto, jossa vanhempi ja lapsi käyvät yhdessä. Tavoitteena on vanhemmuuden tukeminen, lapsen ja aikuisen vuorovaikutus, vertaistuki sekä yhdessäolo. 

Kaikille avoin toiminta Mäki-Matin perhepuistossa

Keittokahvila maanantaisin klo 9.30-12 ylätalossa. Sapere-menetelmää hyödyntäen kahvilassa valmistetaan keittolounas yhdessä perheiden kanssa. Valmista keittoa voi jäädä syömään hintaan 1 €/hlö. Keitto on tarkoitettu perheille jotka osallistuvat sen valmistukseen. Kahvilaan ei tarvitse ennalta ilmoittautua. Lisätietoja puiston facebookista ja iltakahvilat perheille Jyväskylässä Facesta ja Instagramista.

Avoin kädentaitopaja perjantaisin ylävarastossa sekä puiston piha-alueella. Vapaa pääsy, kaikki on tervetulleita! 

Ylätalo on perheiden avoimessa käytössä aina kun siellä ei ole kerhotoimintaa.  

Puiston avoin toiminta sisältää mm. perhekahvilatoimintaa, kokkauspäiviä, avoimia jumppavuoroja, vauvahierontaa jne. Tarkemman ohjelman saa puistosta sekä puiston facebook-sivuilta, jonne päivittyy puiston toiminta viikko kerrallaan. Avoimeen toimintaan ei ole ennakkoilmoittautumisia ( jos on, niin niistä infotaan erikseen). Avoin toiminta on maksutonta toimintaa, jossa pääpaino on yhdessä olemisella ja tekemisellä.

Muskarit

Ryhmät kokoontuvat keskiviikkoisin.  
klo 9.30-10.00 vauvat 
klo 10.10-10.40 1-2-vuotiaat 
klo 10.50-11.20 sisarusryhmä (3kk-6v)
klo 11.30-12.00 2-3-vuotiaat

Muskareiden kesto on puolisen tuntia ja ne maksavat 4€/lapsi. Ryhmiin ei ole ennakkoilmoittautumista. Muskarit ovat Pikku-Maijassa ja kesäkautena sään salliessa ulkona.

Oikokatu maalattin taas upeaksi heinäkuussa

Lasten maalaama katu.
Katumaalaus, jossa teksti halipiste.
Koira istuu katumaalauksen vieressä. Maalauksessa lukee Jyväskylä kukan keskellä.

Mäki-Matin perhepuisto

Oikokatu 7, 40100 Jyväskylä

Puiston toiminnasta vastaava apulaisjohtaja (tilavaraukset)
Anna Nurmesniemi, p. 050 598 4693
anna.nurmesniemi(at)jyvaskyla.fi

Perhepuiston ja kerhojen yhteystiedot
puh.  0400 884 170 (Autoilijat, Posteljoonit, Perhekerhot)
puh.  050 365 3032 (Kauppiaat, Leipurit)

Mäki-Matin perhepuisto Facebookissa

Tapahtuu täällä