Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi lasta pelaa lautapeliä  pöydän ääressä. Kuva Anette Aittanen
Pääsisältö

Jyväskylän varhaiskasvatuksen kerhot, perhekerhot, perhekahvilat ja perhepuistot ovat avointa varhaiskasvatusta ja hyvä vaihtoehto 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät tarvitse varhaiskasvatusta kokopäiväisesti. Kerhotoiminta sopii hyvin myös kotona hoidettaville lapsille, joille halutaan säännöllistä ryhmätoimintaa. Kerho tarjoaa lapselle monipuolista ohjattua toimintaa ja edistää lasten leikki- ja vuorovaikutustaitojen kehittymistä, kaverisuhteiden luomista sekä motoristen taitojen vahvistumista. 

Kerhot kokoontuvat 2-3 kertaa viikossa  eri puolilla Jyväskylää perhepuistojen yhteydessä. Kerhokerran kesto on 3,5 tuntia aamu- tai iltapäivisin. Maksuun sisältyy lämmin ateria tai välipala. Jokaiselle kerholapselle tehdään yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä perheen kanssa.

Kerhoihin osallistuminen ei vaikuta kotihoidontukeen.

Kerhoihin haetaan sähköisen asioinnin kautta.  Kerhoja ja perhekerhoja perustetaan eri puolelle Jyväskylää alueiden tarpeen mukaan. Palveluntarve arvioidaan vuosittain. 

Kerhomaksut löytyy Maksut ja palveluseteli -sivulta.

Liikunta - ja luontokerhot

liikunta- ja luontokerhoissa kerhoaika vietetään pääsääntöisesti ulkona luonnossa alueiden lähiliikuntapaikkoja ja metsiä hyödyntäen. Liikunta- ja luontokerho tarjoaa yli 3-vuotiaille lapsille monipuolista toimintaa, jossa opetellaan perusliikuntataitoja ja tutustutaan luontoon. Kerhoja ohjaavat varhaiskasvatuksen opettaja ja lastenhoitaja, joilla osalla on lasten liikunnan ammattitutkinto.

Kerhojen kokoontumispaikat sekä ajat löytyvät kerhot alueittain sivulta.

Perhekerhot 

Perhekerhoissa lapsi saa kokemusta lapsiryhmässä toimimisesta yhdessä vanhemman kanssa. Toiminnassa keskeistä on yhdessäolo ja vanhempien vertaistuen mahdollisuus. Kerhon toiminta muotoutuu yhdessä käyttäjien kanssa. Yhdessä leivotaan, retkeillään, askarrellaan ja musisoidaan. Vanhemmuuden teemoja käsitellään yhdessä sekä vanhemman että lapsen näkökulmasta. 

Perhekerhoon toimintakaudelle 2023-2024 haetaan Sähköinen asiointi-sivulla. Perhekerhon maksu on 6 euroa / kerhokerta / perhe. Maksuun sisältyy lounas. 

Perhekahvilat

Maksuttomat perhekahvilat ovat kaikille avoimia ja hyviä kohtaamispaikkoja muiden perheiden kanssa. Perhekahvilat kokoontuvat aamupäivisin.  Lapsille on tarjolla leikkiseuraa ja vanhemmilla on mahdollisuus saada vertaistukea omaan vanhemmuuteen. Perhekahviloihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Toimintakaudella 2023-2024 kokoontuvien perhekahviloiden kokoontumispaikat sekä -ajat löytyvät kerhot alueittain sivulta.

Perheliikunta

Maksuttomista ja kaikille lapsiperheille avoimista perheliikuntavuoroista tarkemmin perheliikunnan verkkosivulla

Perhepuistot

Jyväskylässä toimii kaksi perhepuistoa: Mäki-Matin perhepuisto ja Yrttisuon perhepuisto. Perhepuistojen aukioloajat ja puiston toiminta löytyy tarkemmin  puistojen omilta verkkosivuilta, Mäki-Matin perhepuisto ja Yrttisuon perhepuisto

Teemaillat perheille

Varhaiskasvatusikäisten lasten vanhemmille järjestetään kolme teemailtaa etäyhteydellä kevään 2024 aikana. Liittymislinkit päivittyvät tälle sivulle lähempänä tilaisuutta.

Ajankäyttö digilaitteilla ke 10.4. klo 17–18
Pelikasvatuksen asiantuntija Annukka Såltin
Liittymislinkki

Rajojen asettaminen 17.4. klo 17–18
Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Eeva-Liisa Hämäläinen
Liittymislinkki

Kaveri- ja tunnetaidot 24.4. klo 17–18
Pedagoginen johtaja Anne Kuvaja
Liittymislinkki

Linkit toimivat tapaamisiltoina klo 16.45 alkaen. 

 

 

Asiasanat:  
varhaiskasvatus
kerho
perhe