Hyppää pääsisältöön

12.1.2024

Kuva
Kaksi lasta halaa toisiaan luistelukypärät päässä. Kuva Anette Aittanen
Jyväskylän varhaiskasvatuksen syksyllä käynnistyneet avoimet perheliikuntavuorot jatkuvat koko kevätkauden. Neljänä päivänä viikossa kokoontuvissa ryhmissä pääsee liikkumaan 31.5. saakka.

Maksuttomille perheliikuntavuoroille voi tulla liikkumaan koko perheen voimin. Vuoroille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Varustukseksi tarvitaan ulkona ja sisällä liikkumiseen soveltuva vaatetus sekä sisäliikuntaan tossut tai sisäkengät. Vuoroja ohjaavat liikuntaan erikoistuneet varhaiskasvatuksen opettaja ja lastenhoitaja.  

Perheliikuntavuoroja on tarjolla neljänä päivänä, neljällä alueella

•    Maanantaisin klo 8.30-11 liikutaan Rovastintiellä sijaitsevassa Palokan liikuntahallissa 
•    Keskiviikkoisin klo 8.30-11 Kuokkalan Graniitissa  
•    Torstaisin klo 8.30-11, Vaajakosken liikuntahallissa  
•    Perjantaisin klo 8.30-11, Jyväskylän keskustassa, vuoroviikoin Harjun kentällä, Monitoimitalolla ja Lähitapiola Areenalla 

Perheliikunnan aikataulu keväällä 2024 

Perusliikuntataitoja lapsille, aikuisille vertaistukea arkeen ja vanhemmuuteen  

Ohjatun perheliikunnan tavoitteena on kehittää lapsen perusliikuntataitoja sekä antaa myönteisiä liikunta- ja yhdessäolon kokemuksia perheille. Vuoroilla on mahdollisuus myös löytää uusia ystäviä sekä vertaistukea arkeen ja vanhemmuuteen.  

Valtakunnallisten suositusten mukaisesti, alle kouluikäisten lasten tulisi liikkua vähintään kolme tuntia päivässä. Liikkumisen tulisi olla lapsen ikätason mukaisesti kevyttä liikkumista, reipasta ulkoilua sekä vauhdikasta fyysistä aktiivisuutta.  

Varhaiskasvatuksen perheliikunta tarjoaa ideoita ja virikkeitä perheen yhteisiin liikuntahetkiin. Liikuntavälineitä voi lainata liikunnan harrastamiseen ja kokeiluun Jyväskylän kirjastoista. Erityisliikuntavälineitä vammaisille, pitkäaikaissairaille sekä henkilöille, joiden toimintakyky on alentunut, saa lainaksi liikuntapalveluista.  

Maksutonta liikunnallista toimintaa lapsiperheille, 9–12-vuotiaille ja eritystä tukea tarvitseville lapsille tarjoavat myös liikuntapalvelujen LiikuntaVeturi ja 13–19-vuotiaille suunnattu LiikuntaLaturi.

Lisätietoja: 
Perheliikunta 
-Varhaiskasvatuksen opettaja Jukka Kotovaara p. 050 408 8486   
-Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Tanja Sihvonen p. 050 431 2753 
LiikuntaVeturi ja LiikuntaLaturi: vastaava liikunnanohjaaja Eero Simonen p. 050 522 6829 
LiikuntaVeturi ja LiikuntaLaturi verkkosivuilla
 

Asiasanat: