Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi henkilöä keskustelee portaikossa
Pääsisältö

Oppisopimus on ammatti ja työpaikka samassa paketissa

Jyväskylän kaupunki ja sen liikelaitokset tarjoavat vuosittain kymmeniä mahdollisuuksia työskennellä ja opiskella samanaikaisesti oppisopimuksella. Oppisopimuksen ajalta saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jonka aikana voit hankkia itsellesi uuden ammatin tai monipuolistaa aikaisempaa osaamistasi. Voit siis opiskella joko kokonaisen tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia. Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluilla on erillinen Työ- ja oppisopimusyksikkö, joka on keskittynyt tarjoamaan oppisopimustyöpaikkoja kuntakokeilun työnhakijoille.

Kaupungin Työ- ja oppisopimusyksikössä on tarjolla oppisopimuspaikkoja usein näissä tehtävissä:

 • varhaiskasvatuksessa,
 • perusopetuksessa,
 • lasten ja nuorten ohjauksessa,
 • viherpalveluissa,
 • ruokapalveluissa,
 • puhdistuspalvelutehtävissä,
 • metsätöissä ja  
 • kiinteistön- tai ympäristönhoidossa

 

Jyväskylän kaupungilla on myös muita oppisopimustyöpaikkoja, jotka eivät liity Työ- ja oppisopimusyksikön tarjoamiin työpaikkoihin.

Kaupungin Työ- ja oppisopimusyksikön oppisopimuspaikat ovat tarkoitettu ensisijaisesti niille Jyväskylän työllisyyspalveluiden asiakkaille, joilla on taustalla pitkittynyt työttömyys tai jotka ovat vailla ammatillista koulutusta, tai taustalla on mahdollisesti keskeytyneitä opintoja sekä oppimiseen liittyviä haasteita. Ennen oppisopimustyösuhteen solmimista suoritetaan työkokeilu, jonka aikana työnhakija voi kokeilla sopiiko aloitettavalla alalla työskentely itselle.

Jyväskylän kaupungilla on oma työ- ja oppisopimusyksikkö, josta voit kysyä suoraan työpaikkaa. Tutustu oppisopimusyksikön tarjoamiin työpaikkoihin.

Voit myös kysyä oppisopimustyöpaikkaa muiltakin työnantajilta. Omavalmentajasi voi pyynnöstäsi selvittää, voiko tuleva työnantajasi saada palkkakustannuksiisi palkkatukea tai kuntalisää.

Kiinnostuitko oppisopimuksesta? Toimi näin:

 1. Jos sinua kiinnostaa oppisopimuskoulutus, jätä yhteydenottopyyntö omavalmentajallesi Oma asiointi -palvelussa.
 2. Tutustu myös sinua kiinnostavan ammatillisen tutkinnon perusteisiin Opintopolun ePerusteissa täällä.
 3. Ennen oppisopimustyösuhteen aloitusta sinulla pitää olla oppisopimustyöpaikka. Saat apua oppisopimustyöpaikan etsimiseen omavalmentajaltasi.  
 4. Kun sinulla on tiedossa oppisopimustyöpaikka, hae oppisopimusopiskelijaksi oppilaitokseen.