Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tytöt pihalla ryhmässä / Hanna-Kaisa Hämäläinen. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Oppilaan muuttaessa Jyväskylään

Jos perhe muuttaa Jyväskylään kesken lukuvuotta, ilmoittaudutaan kouluun ottamalla yhteyttä Kasvun ja oppimisen palveluohjaukseen joko puhelimitse 014 569 0180 ma-ti ja to klo 9-12 sekä ke 12-15 tai sähköpostitse perusopetus.palveluohjaus@jyvaskyla.fi. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella. Palveluohjaus sijaitsee osoitteessa Kilpisenkatu 1 C.

Jyväskylän perusopetuksen oppilaaksioton perusteiden mukainen lapsen ensisijainen lähikoulu määräytyy koulumatkan pituuden ja turvallisuuden sekä lapsen terveydentilan ja sisarusperusteen mukaan. Lähikoulun määrittelyssä huomioidaan myös koulupaikkojen ja luokkien lukumäärä sekä koulutilojen riittävyys perusopetusalueen muissa kouluissa.

Oppilaan muuttaessa asuinpaikkaa Jyväskylässä

Jos oppilas muuttaa Jyväskylän kaupungin sisällä ja lähikoulu muuttuu oppilaaksioton perusteiden mukaisesti, auttaa palveluohjaus oppilasta uuden koulupaikan järjestelyissä. Ensisijaisesti perhe ottaa yhteyttä oppilaan uuden asuinalueen koulun rehtoriin, joka tekee oppilaaksiottopäätöksen. Oppilaalla on kuitenkin oikeus hakea ennen asuinpaikan vaihtumista entiseen lähikouluun ns. toissijaisena hakijana. Jos oppilas käy muuta kuin oppilaaksioton perusteiden mukaista lähikoulua, vastaa huoltaja tällöin oppilaan koulumatkan kustannuksista.

Jyväskylän perusopetuksen maksuttomien koulumatkojen kriteerit