Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi naista ostoksilla. Kuva MySome
Pääsisältö

Kaupunkikeskusta on vahva yrityskeskittymä, joka tarjoaa hyvän sijainnin muun muassa erikoiskaupalle ja palveluille. Keskustavisio 2030:n mukainen asukkaiden määrän ja kulttuuritarjonnan lisääminen sekä keskustan saavutettavuuden edistäminen kasvattavat kysyntää yritysten liiketoiminnalle ja lisäävät sen haluttavuutta työssäkäyntialueena.

Keskusta-alueen yrittäjien käytettävissä ovat Business Jyväskylän tarjoamat yrityspalvelut, joilla autetaan yrityksiä menestykseen ja kasvuun. Kaupunkiin saapuvien uusien yritysten kannattaa olla yhteydessä Business Jyväskylän sijoittumispalveluihin.

Yhdessä Jyväskylän sydämessä – yhteismarkkinointi

Yritysten ja kulttuuritoimijoiden yhteistoiminnalla keskustaan saadaan lisää urbaania sykettä ja elämyksellisiä kaupunkitapahtumia.

Jyväskylästä pilottina liikkeelle lähtenyt Ihanat putiikit -konsepti on kaupunkikeskustojen kivijalkaliikkeiden yhteinen kaupunkibrändi, joka sisältää tapahtumia, yhteismarkkinointia ja -näkyvyyttä. Se vahvistaa pienten liikkeiden identiteettiä ja on niiden yrittäjille uusi markkinoinnin työkalusalkku.

Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry tekee työtä vetovoimaisemman keskusta-alueen toteuttamiseksi. Sen jäseninä on alueen yrityksiä, kiinteistönomistajia ja yhteisöjä, jotka haluavat vaikuttaa toimintaympäristöönsä. Yhdistys on todennut tarpeen keskustan palveluja kokoavalle brändille. Tästä syntyi palvelu, joka auttaa helposti ja ajantasaisesti löytämään kaiken ihanan meidän keskustasta ­­‑ Jyväskylän sydämestä.

Vieraile Jyväskylän Sydämessä -nettisivuilla

Luovat kokeilut ja pilotit tervetulleita!

Erilaisiin pilotteihin ja kokeiluihin kannustamalla haetaan uusia toimintatapoja ja mahdollistetaan yritysideoiden kehittämistä keskusta-alueella. Hyvien ideoiden toteuttamista ja pop up toimintaa mahdollistetaan yhteistyöverkostoilla, neuvonnalla ja erillisprojekteilla.

Kaupunkikeskustassa kannustetaan eri toimijoita urbaaniin yllätyksellisyyteen ja katutason kokeiluihin. Kauppakadun pihakadulla niitä mahdollistamaan on käytettävissä kolme Parklet-paikkaa.

Boheemin yläkaupungin yrittäjien yhteiset tempaukset elävöittävät kaupunkitilaa. Rakkauspenkit, hyttyshotellit, pitsigraffitit ilahduttavat kulkijoita. Lainattavat hippipyörät kesällä ja lainapulkat liikkeiden edustalla talvella vahvistavat yläkaupungin omaa yhteisöllisyyttä.

Pihakadun Parklet-paikat
Yritystoiminnan yleisille katualueille tarvittavia lupia

Asiasanat:  
Jyväskylän keskustan kehittäminen
kaupallinen kehittäminen
Kauppatori
tori