Hyppää pääsisältöön
Kuva
Puistofestarit käynnissä Lounaispuistossa 2018. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Jyväskylä on vireä tapahtumakaupunki ja tapahtumakaupungin imagoa kehitetään aktiivisesti yhteistyössä tapahtumajärjestäjien ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Kävelykeskusta on tapahtumapaikkana merkittävässä asemassa ja siellä järjestettävät lukuisat tapahtumat tarjoavat elämyksiä niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille.

Uusien tapahtumien mahdollistamiseksi ja olemassa olevien tapahtuminen järjestämisen helpottamiseksi niin keskustassa kuin muuallakin tarjoaa Kaupunkirakenteen neuvonta tapahtumanjärjestäjille palveluneuvontaa ja keskustan tapahtumatoiminnan edistämiseksi tehdään työtä aktiivisesti.

Kaupunkikeskusta kehittyy kulttuurin alustana. Kulttuurin tilaratkaisuilla edistetään kaupunkikeskustan elävyyttä, taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta, sekä toimijoiden mutkatonta yhteistyötä. Lähivuosien toimenpiteitä ovat kaupunginteatterin peruskorjaus ja kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian väistöaika Paviljongissa sekä Lyseon vanhan koulurakennuksen peruskorjaus kansalaisopiston ja kuvataidekoulun käyttöön. Lisäksi tutkitaan kaupunginkirjaston, Suomen käsityön museon ja Jyväskylän taidemuseon sijoittuminen Lyseo-kortteliin.


Näe kaupunki uusin silmin

Discover Jyväskylä -mobiilisovelluksella pääset tutustumaan keskusta-alueen historiaan. AR-teknologiaa eli lisättyä todellisuutta hyödyntävällä sovelluksella voi löytää tutuista paikoista uutta tietoa ja kuvamateriaalia. Sovelluksessa seikkailevat muun muassa tunnetut historialliset Jyväskylä-taustaiset hahmot.  Sovellus on toteutettu Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämishankkeessa. Tavoitteena on elävöittää keskusta-aluetta modernin teknologian keinoin, ja nostaa esiin keskustakulttuurin omaleimainen ja vivahteikas menneisyys.
Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi GooglePlaysta ja AppStoresta.

 

Asiasanat:  
Jyväskylän keskustan kehittäminen
kulttuuri
keskusta
Kaupunginosa: