Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mäki-Matin perhepuiston portilta

Mäki-Matin perhepuisto sijaitsee Oikokadulla, Harjun kupeessa lähellä Jyväskylän keskustaa. 

Perhepuisto on avoinna ympäri vuoden. Puiston talot ja leluvarastot ovat auki ma-to 8-15.45 ja pe 8-14. Kesäisin puisto on auki ma-to klo 8-18 ja pe klo 8-14.


Perheliikuntavuorot kokoontuvat sekä monitoimitalon judosalissa, jäähallin minijäällä sekä Vaajakoskella urheiluhallilla.  Ryhmät on kaikille avoimia. Mukaan voi tulla ihan pientenkin lasten kanssa. Maanantain toiminta-aika klo 13-15.  Keskiviikon ryhmä kokoontuu klo 9-11. 

Lisätietoja ja tarkemmat paikat puiston Facebookista. 

Huomaathan että kerhojen/kahviloiden ollessa toiminnassa ylätalo on vain heidän käytössään. Wc tiloja voi käyttää. 

 


Puisto koostuu kahdesta idyllisestä rakennuksesta sekä laajasta ulkoilualueesta. Sisätiloista löytyvät leikkihuoneet varusteineen, keittiö ja wc:t. Ylätalon sisäänkäynnin edustalla on "lainaa kirja"laatikko, josta voi ottaa lukemista mukaan vaikka puistoilun ajaksi. Puiston piha-alueella on leikkivälineitä, intiaanikylä, hiekkaleikkialue, pelialueita sekä grillipaikka ja näyttämö.

Puistosta voi vuokrata ylätaloa, Pikku-Maijaa, syntymäpäiviä, yhdistysten toimintaa tai muuta mukavaa varten. Mäki-Matin perhepuiston tapahtumien ja toiminnan tarkemmat aikataulut löytyvät Mäki-Matin perhepuiston facebook-sivulta

Perhepuisto toimii myös kohtaamispaikkana erilaisissa tapahtumissa olemalla osa esim. Valon kaupunkia, Yläkaupungin yötä ja Jyväskylän kesää.

Vuonna 1979 perustettu, puisto on ollut ainutlaatuisen ympäristönsä ja aidon paikallishistoriansa kautta todellinen kiinnittymiskohta kaupunkiin monelle jyväskyläläiselle lapsiperheelle. Puistossa vallitsee lämmin ja yhteisöllinen ilmapiiri, yhdessä tekemisen meininki.

Puiston toiminta on osa Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuspalveluja ja tarjoaa mahdollisuuksia vapaaseen oleiluun ja leikkiin sekä ohjattuihin kerhoihin ja toimintahetkiin. Puiston rinnalla toimii puiston käyttäjistä koostuva Mäki-Matin perhepuiston tuki ry

Mäki-Matin perhepuiston toiminta

Toiminta jakaantuu syksy-, kevät- ja kesäkauteen. Syksyisin ja keväisin painottuvat monipuolinen kerho-ja avointoiminta. Kesällä puiston toiminta koostuu vapaasta leikistä, ohjatuista tuokioista ja ulkoilusta. On myös grillipäiviä, teatteria sekä erilaisia tapahtumia. Toiminnasta vastaavat varhaiskasvatuksen opettajat ja lastenhoitajat. Kerhoihin haetaan sähköisesti Sähköinen asiointi varhaiskasvatuksessa -sivulta.

Mäki-Matin perhepuiston maksuttomille ja ohjatuille liikuntavuoroille ovat perheet tervetulleita. Liikuntavuorot ovat maanantaisin klo 13-15 Harjun stadionilla sekä Vaajakosken liikuntahallilla keskiviikkoisin klo 9-11.  Ohjatut vuorot päivittyvät puiston facebook-sivuille.

Lasten kerhot Mäki-Matin perhepuistossa

Kerhot toimivat viikottain koulujen toimintavuosikalenterin mukaan. Kerhoja on 2-5 -vuotiaille lapsille 2-3 kertaa viikossa, 3,5 tuntia kerrallaan. Vapaina olevia paikkoja voi hakea ympäri vuoden. Tee sähköinen hakemus tästä.

Kerhotoiminnan keskeisenä tavoitteena on lasten leikki- ja vuorovaikutustaitojen tukeminen sekä kokemuksen saaminen ryhmässä olemisesta.

Syksyn 2021 kerhoajat

Leipurit: tiistai ja torstai klo 8.30-12 alatalossa

Autoilijat: tiistai ja torstai klo 8.30-12 ylätalossa

Kauppiaat (luonto-ja liikuntakerho): maanantai klo 8.30-12, tiistai klo 12.30-16 ja keskiviikko klo 12.30-16. alatalo/ eri liikuntapaikat

Perhekerhot Mäki-Matin perhepuistossa

Perhekerho 1: Keskiviikkona klo 9-12 alatalossa
Perhekerho 2: Perjantaina klo 9-12 alatalossa

Perhekerho on ohjattu ja osin ryhmäläisten kanssa yhdessä suunnniteltu toimintamuoto, jossa vanhempi ja lapsi käyvät yhdessä. Tavoitteena on vanhemmuuden tukeminen, lapsen ja aikuisen vuorovaikutus, vertaistuki sekä yhdessäolo. 

Kaikille avoin toiminta Mäki-Matin perhepuistossa

 

Keittokahvila maanantaisin

Tuujatee-keitto toiminta alkaa taas 4.10.21 Puiston ylätaloon voi tulla tekemään yhdessä lasten ja muiden perheiden kanssa keittoa, jota voi keittämisen jälkeen ostaa 1€/hlö. Opetellaan ruoanlaittoa, nautitaan toisten seurasta ja syödään yhdessä! 

Muskarit keskiviikkoisin

Osallistumismaksu 4e/lapsi. Käteinen tai MobilePay.

9.30-10 Vauvat

10.15-10.45 1-2v

11-11.30 perheryhmä (3kk-6v)

Ikärajat suuntaa antavia, tulkaa rohkeasti siihen ryhmään, mikä ajallisesti teille parhaiten sopii. ❤️

 

Kädentaitopaja perjantaisin

klo 9-11

Puiston yläpihalla ja varastossa. 

Maalausta ja muita kädentaitoja vaihtelevasti. 

Ei ennakkoilmoittautumista!

 

Oikokatu maalattiin taas upeaksi heinäkuussa

Kuva
Lasten maalaama katu.
Kuva
Katumaalaus, jossa teksti halipiste.
Kuva
Koira istuu katumaalauksen vieressä. Maalauksessa lukee Jyväskylä kukan keskellä.

Mäki-Matin perhepuisto

Oikokatu 7, 40100 Jyväskylä

Puiston toiminnasta vastaava apulaisjohtaja (tilavaraukset)
Anna Nurmesniemi, p. 050 598 4693
anna.nurmesniemi(at)jyvaskyla.fi

Perhepuiston ja kerhojen yhteystiedot
puh.  0400 884 170 (Autoilijat, Posteljoonit, Perhekerhot)
puh.  050 365 3032 (Kauppiaat, Leipurit)

Mäki-Matin perhepuisto Facebookissa

Tapahtuu täällä
Kuva
26.11.–17.12.2021
kädentaitopaja ja perhekahvila
Kuva
1.12.2021 17.30–19.30
Mäki-Matin perhepuiston joulunavaus
Kuva
3.–24.12.2021
kädentaitopaja ja perhekahvila
Kuva
10.–31.12.2021
kädentaitopaja ja perhekahvila
Kuva
17.12.2021 9.00 – 7.1.2022 11.00
kädentaitopaja ja perhekahvila