Hyppää pääsisältöön

12.5.2023

Kuva
Kholghi-Saeedeh. Kuva Jyrki Pitkänen
Leiriane Rios, JYU:n toisen vuoden maisteriopiskelija päätti kirjoittaa blogikirjoituksen motivoidakseen opiskelijoita löytämään työpaikan Jyväskylästä. Tätä varten hän haastatteli Saeedeh Kholghia, joka työskenteli haastatteluhetkellä Jyväskylän kaupungilla harjoittelijana. Tällä hetkellä Saeedeh työskentelee viestintäassistenttina samassa organisaatiossa.

Q: Kerro itsestäsi ja ammatillisesta taustastasi.
A: Nimeni on Saeedeh Kholghi, olen kotoisin Iranista ja työskentelen tällä hetkellä Jyväskylän kaupungilla harjoittelijana. Valmistuin viime vuonna JAMKista kansainvälisen liiketalouden maisteriksi. Nyt työskentelen kansainvälisten suhteiden osastolla. Meidän työmme on lisätä englanninkielistä tietoa ja uutisia virallisille verkkosivuille sekä sosiaaliseen mediaan. Autan myös kansainvälisten tapahtumien ja ohjelmien järjestämisessä.

Q: Mitä kansainväliset osaajat voivat mielestäsi tehdä ollakseen aktiivisempia työnhaussa Jyväskylässä? 
A: Uskon, että kansainvälisten osaajien, etenkin opiskelijoiden, kannattaa aloittaa verkostojensa rakentaminen jo opiskeluaikana, koska Jyväskylä on pieni kaupunki eikä työpaikan löytäminen ole välttämättä aluksi niin helppoa. Verkostoituminen toimii tässä kaupungissa hyvin, koska jos tunnet yhden ihmisen, hän varmasti tuntee toisen ja niin edelleen. Erityisesti tietyillä aloilla se toimii todella hyvin.

Q: Miten kansainväliset opiskelijat voivat verkostoitua Jyväskylässä?
A:  Opiskelijat voivat esimerkiksi aloittaa verkostoitumisen osallistumalla tapahtumiin ja tapaamalla uusia ihmisiä, kuten työnantajia sekä kaupungin työntekijöitä. Tämä auttaa heitä löytämään töitä myös tulevaisuudessa.

Q: Onko sinulla muita neuvoja opiskelijoille urapolun rakentamiseen liittyen? 
A: Opiskelijat voivat tehdä vapaaehtoistöitä, kesä- ja talvitöitä sekä harjoitteluita. He voisivat käyttää aikaa ansioluettelonsa päivittämiseen lisäämällä siihen paikalliset kokemuksensa ja laittamaan sen työnantajien näkyville. Opinnäytetyön ehdottaminen yritykselle on mielestäni todella hyödyllistä. Itse tein opinnäytetyöni yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa ja samat ihmiset pyysivät minua harjoittelijaksi. Kaikki alkoi opinnäytetyöyhteistyöstä ja nyt odotan innolla, että pääsen jatkamaan työskentelyä täällä. 

Leiriane Pires ja Saeedeh Kholghi Jyväskylän kaupungintalolla
Leiriane Pires ja Saeedeh Kholghi

Leiriane Rios ja Saeedeh Kholghi kaupungintalon aulassa.

Yhteenvetona, kansainväliset osaajat ja opiskelijat voivat lisätä mahdollisuuksiaan luoda uraa Jyväskylässä esimerkiksi verkostoitumalla, osallistumalla tapahtumiin ja ammattiryhmiin sekä hiomalla ansioluetteloaan.