Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lainapyöriä yläkaupungilla. Kuva Kati Kankainen
Pääsisältö

Siirtyminen paikasta toiseen on Jyväskylässä helppoa, onhan kaikki kätevästi lähellä. Opiskelijana sujahdat kampukselle keskustan toiseltakin laidalta noin vartissa. Usein matka taittuu kävellen tai pyörällä, pidempiin matkoihin voi käyttää Linkkiä.

LINKKI eli Jyväskylän seudun joukkoliikenne Jyväskylän seudun joukkoliikenteen kyytiin pääset helpoiten sähköisen reittioppaan avulla.

Katso Linkin YouTube-videosta, kuinka Noora helpotti kiireistä opiskelija-arkeansa Linkin avulla.

Fiksusti liikkeellä

Mistä voin ostaa Linkki-kortin tai lainata sähköpyörää Jyväskylässä? Löydät vinkit ja neuvot fiksumpaan liikkumiseen Jyväskylässä.

Lastipyörälainaamosta voi kuka tahansa saada maksutta kokeiltavaksi sähköavusteisen lasti- tai polkupyörän yhdeksi viikoksi. Pyörien lainaaminen on kokeiluluontoista, eikä niitä ole tarkoitettu jatkuvampaan käyttöön.

Helppo tulla ja jäädä

  • Jyväskylään pääsee kätevästi junalla, bussilla, autolla ja myös lentokoneella.
  • Jyväskylän lentoasema sijaitsee Tikkakoskella noin 23 km päässä keskustasta.
  • Junat ja linja-autot saapuvat ja lähtevät keskustassa sijaitsevasta Jyväskylän Matkakeskuksesta (Hannikaisenkatu 20).

Jyväskylän lähimmät suuret kaupungit ovat Kuopio, Tampere sekä Lahti. Kuopioon on 144 kilometriä, Tampereelle 149 kilometriä ja Lahteen 169 kilometriä. Etäisyys Helsinkiin on 272 kilometriä, jonne matkaaminen junalla tai autolla kestää hieman yli 3 tuntia ja lentäen vajaan tunnin.