Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ihmiset hurraavat rivissä, confetit lentävät ympärillä. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Jyväskylään on helppo asettua senkin jälkeen, kun olet saanut tutkintopaperit käteen. Olipa tuleva ammattisi tai alavalintasi melkein mikä hyvänsä. Todennäköisesti sinun ei tarvitse lähteä minnekään kaupungista, josta on tullut sinulle koti. 

Jyväskylässä on paljon yrityksiä, jotka tarjoavat monipuolisia tehtäviä ja kansainvälisiäkin urahaasteita. Jyväskylässä voit jo opiskeluaikana hankkia kokemusta yrityksissä harjoittelijana ja verkostoitua muiden osaajien kanssa.

Yrittäjyys on yhä suositumpi vaihtoehto työllistyä ja menestyä. Jyväskylässä tämä on huomioitu monissa opinnoissa. 

Kuva
Kolme henkilöä pöydän ympärillä

Kaipaatko vinkkejä työnhakuun?

Työmarkkinatorilta löydät työpaikkailmoitukset koko Suomessa, työnhaun valmennuksia sekä neuvontaa työnhakua varten.

Mistä muualta voi selata työpaikkoja? Lue listaus työllisyyspalveluiden verkkosivuilta.
Vai haluaisitko valmistautua työhaastatteluun? Lue vinkkejä työnhaun eri vaiheisiin ja yleisimmin kysytyt kysymykset työhaastattelussa Työmarkkinatorilta.

Kaikki työnhakijat ovat tervetulleita Työllisyyden palvelutorille!   

Kaipaatko tukea työnhakuun? Työllisyyden palvelutorilla voit osallistua rekrytointitapahtumiin, saada tukea työnhakuusi ja keskustella eri asiantuntijoiden kanssa työnhausta. Työllisyyden palvelutori on avoinna arkisin kello 9-15.30. osoitteessa Asemakatu 4, Jyväskylä. 

Työllisyyden palvelutorilla voit

  • Osallistua CV-pajaan ja saada vinkkejä työnhaun asiakirjojen päivittämiseen. 
  • Saada tukea työhakemuksen tekoon. 
  • Käyttää tietokonetta ja tulostinta maksutta. 
  • Tulla tapaamaan työnantajia tapahtumiin.
  • Keskustella työnhaun tilanteestasi päivystävän omavalmentajan kanssa.

Valitse sinulle sopiva päivä ja ilmoittaudu CV-pajaan!

Jos sinulla ei ole työpaikkaa opintojen loppuessa, miten tulee toimia?

Jos sinulla ei ole heti työpaikkaa tiedossa opintojen jälkeen, kannattaa ilmoittautua työnhakijaksi. Työnhakijaksi kannattaa ilmoittautua heti kun voi ottaa työtä vastaan tai viimeistään seuraavana päivänä valmistumisestasi. 

Työttömäksi työnhakijaksi ilmoittaudutaan verkossa Oma asiointi verkkopalvelussa. Oma asiointi -palvelun löydät myös Työmarkkinatorin etusivulta. Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, sinuun otetaan yhteyttä 5 arkipäivän kuluessa. Pidä puhelinta lähellä ja varaudu tulemaan käymään TE-toimiston tai oman kuntasi työllisyyspalveluiden toimipisteessä.

Etsitkö työpaikkaa?

Työmarkkinatorilta löydät työpaikat sekä työnhakijan palvelut. Luo työnhakuprofiili, jonka avulla saat ehdotuksia sopivista työpaikoista ja myös työnantajat löytävät sinut.

Haluaisitko työskennellä Jyväskylän kaupungilla?

Jyväskylän kaupungin rekrytoinnin verkkosivuilta löydät tietoa sijaisuuksista ja keikkatyöstä, kesätöistä sekä avoimista työpaikoista. 

Katso kaupungin avoimet työpaikat ja jätä hakemus!