Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ihmisiä työskentelemässä pöydän ääressä. Kuva Riikka Kaakkurivaara
Pääsisältö

Löydä urapolku

Harjoittelu, työssäoppiminen, erilaiset opiskelijaprojektit ja muu työelämässä tapahtuva oppiminen.

Opiskelijana kannattaa pyrkiä tekemään projekti- ynnä muita sellaisia kurssitöitä yrityksiin ja muille työnantajille. Ole itse aktiivinen ja hakeudu projektihommiin ja harjoitteluihin - näin luot verkostoja!

Harjoittelun kautta työelämään

Monien tutkinnoissa harjoittelut ovat vapaaehtoisia, mutta ne kannattaa hyödyntää, jos vain mahdollista. Harjoittelun aikana voit vakuuttaa työnantajan taidoistasi ja usein yritys on kiinnostunut ottamaan tutun harjoittelijan töihin valmistumisen aikoihin tai jopa suoraan harjoittelusta. Harjoittelut ja kaikki tehdyt työtehtävät kerryttävät hyödyllistä osaamista sekä kontakteja työuraa varten. Vanhoilta työkavereilta voi kuulla vinkkejä avoimista tehtävistä ja koskaan ei tiedä mistä taidosta on apua.

Vapaaehtoistöistä kokemusta

Opiskeluaikoina tehdyistä vapaaehtois- ja vastuutehtävistä voi olla yllättäen hyötyä työelämässä, joten muistathan mainita ne myös ansioluettelossasi. Kesä- ja osa-aikatyöt ovat mainio keino vapaaehtoistöiden ohella kerryttää osaamista ja tarrautua työmarkkinoihin.

Mistä harjoittelupaikkoja voi löytää?

Kerro verkostoillesi kiinnostuksen kohteistasi ja harkkapaikan etsinnästä. Kysele vinkkejä alan konkareilta ja ota yhteyttä kiinnostaviin paikkoihin. Lue lisää harjoittelupaikoista Jyväskylän kaupungilla.

Oppilaitosten palvelut

Yhteistyössä työelämän kanssa

Jos some on sinulle tuttua, kannattaa myös LinkedIn ottaa ajoissa haltuun. Siellä voit verkostoitua ja seurata mielenkiintoisia sisältöjä.

Mihin tehtäviin Jyväskylässä opiskelleet työllistyvät?

Jyväskylän neljästä korkeakoulusta valmistuneilla on lukemattomia erilaisia urapolkuja, työtehtäviä ja nimikkeitä. Töissä.fi-palvelu näyttää, millaisissa tehtävissä yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa opiskelleet työskentelevät.

Muita hyödyllisiä linkkejä

Kuva
Opiskelija maalaa savityötään kansalaisopiston kurssilla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen