Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tilannekuva Yläkaupungin Yö tapahtumista. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Jyväskylä on kasvava ja kansainvälisesti arvostettu koulutuksen ja osaamisen kaupunki. Sivistyksellä ja koulutuksella on kaupungissa pitkät perinteet ja niiden arvo ja merkitys ymmärretään myös tänä päivänä.
 
Olemme myös Suomen Liikuntapääkaupunki, paras paikka opiskella ja treenata. Meillä on hyvät olosuhteet liikunnan harrastamiseen sekä huippuosaamista liikuntatieteessä, kilpaurheilun tutkimuksessa ja valmennuksessa.  
 
Jyväskylän lukuisat viihtyisät kahvilat ja ravintolat, keikkapaikat ja aktiivinen kulttuurielämä tarjoavat elämyksiä vapaa-aikaan. Kätevän kokoisessa kaupungissa elämä on helppoa. Usein ennätät perille jo vartissa, kuljitpa sitten kävellen, pyöräillen tai paikallisliikenteen vihreillä Linkki-linja-autoilla. Tutustu Jyväskylän paikallisliikenteen palveluihin.

Jyväskylän asema yhtenä Suomen arvostetuimmista opiskelukaupungeista on vakaa. Taloustutkimuksen vuonna 2020 tekemän tutkimuksen mukaan alle 30-vuotiaista suomalaisista lähes 40 % on valmis suosittelemaan Jyväskylää opiskelukaupunkina. Tärkein perustelu on Jyväskylän hyvä maine opiskelijakaupunkina. Jyväskylässä arvotetaan myös hyvää asumista, elämistä ja luonnon läheisyyttä.

Kansainvälisen ISB-kyselytutkimuksen mukaan ulkomaalaisista opiskelijoista noin 95 prosenttia suosittelisi Jyväskylän yliopistoa.

Jyväskylä lukuina

  • Yli 143 000 asukasta
  • Noin 40 000 opiskelijaa
  • Opiskelijoita suhteessa väkilukuun lähes 30 %
  • Yli 15-vuotiaista yli kolmanneksella on korkeakoulututkinto
  • Lyhyet etäisyydet, 15 minuutissa perille!