Hyppää pääsisältöön
Kuva
nainen joogaa puistossa. Kuva Sofie Zborilova
Pääsisältö

Hyvinvointia ja jaksamista luonnosta ja liikunnasta

Keski-Suomessa on 3700 järveä, 85 % metsää, 5 kansallispuistoa ja Jyväskylässäkin on 10 kaupungin ylläpitämää luontopolkua sekä 500 kilometriä kuntoratoja, -polkuja ja latuja. Lähialueiden ulkoilupaikkoja ovat muun muassa seuraavat:

  • Nyrölän luontopolku: Noin 3,6 km luontopolku puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylän keskustasta. Polku huipentuu vetolossin päässä olevaan laavusaareen, jossa laavuja ja nuotiopaikkoja.
  • Leivonmäen kansallispuisto: Maastoltaan monipuolinen kansallispuisto Joutsassa, noin tunnin päässä Jyväskylästä. Kansallispuistosta löytyy myös maastopyöräreitti.
  • Tuomiojärven ranta: Suosittu uimaranta, josta löytyy rantalentopallokentät, ulkokuntosali ja frisbeegolf-ratoja. Rannalla myös Tavinsulka, joka vuokraa kanootteja ja SUP-lautoja.
  • Laajavuori: Ympärivuotinen ulkoliikunnan keskus, josta löytyy monipuolisia liikunta-aktiviteetteja ja luontoelämyksiä, laskettelukeskus, luontopolku, Matti Nykäsen mäki, kylpylä ja seikkailupuisto.
  • Tulossa: Maan laajin kaupungin kiertävä maastopyörä- ja retkeilyreitti, jolla on mittaa huimat 58 kilometriä ja jonka varrelle pääsee mistä päin Jyväskylää tahansa.

Ulkoilua ytimessä - Kehä Vihreä

Kaupunkia syleilevä keskuspuisto kiertää keskustaa viheralueiden ja vehreiden kulttuuriympäristöjen ketjuna. Viheralueiden virkistys- ja liikkumismahdollisuudet ovat lähellä kaikkia kaupunkilaisia. Monimuotoinen Kehä Vihreä on tarkoitettu niin ulkoiluun, luontoretkiin, tekemiseen, oleskeluun ja vaikkapa leikkimiseen.

  • Harju: Hyvät mahdollisuudet lenkkeilyyn, frisbeegolfiin ja etenkin porrasjuoksuun. Laella myös Harjun torni, jossa Ravintola Vesilinna, Keski-Suomen luontomuseo sekä Harjun Stadion.
  • Jyväskylän rantaraitti: Jyväsjärveä kiertää väylä, jolla lenkkeillään, ulkoilutetaan koiria, rullaluistellaan, pyöräillään ja käytetään Suomen suurinta ulkokuntosalia. Kesäisin Lutakon satama-alue on kiva ajanviettopaikka. Talvisin Jyväsjärven jäälle tehdään suosittu luistelureitti.
  • Tourujoen luontopolku: Noin yhden kilometrin pituinen luontopolku aivan Jyväskylän keskustan kupeessa.
Kuva
Juoksukoulu Business Jyväskylä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Jyväskylän luontopolut

Talvisin latujen kuntoa voi seurata latuinfosta

Kehä Vihreä

Luonto & retkeily Jyväskylän seudulla - Visit Jyväskylä Region