Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kangas ilmasta Tourulan suunnasta syksy 2020. Kuva MySome
Pääsisältö

Jyväskylässä asunnot ovat yleiseltä hintatasoltaan kohtuuhintaisia. Opiskelija-asunnot sijaitsevat pääosin keskustassa tai aivan sen liepeillä. Uusia, opiskelijoille suunnattuja asuintaloja rakennetaan aivan ydinkeskustan tuntumaan.

Vaikka asuntoa ei löytyisi keskustan alueelta, niin ei hätää. Jyväskylässä on toimiva paikallisliikenteen verkko ja puitteet pyöräilyyn sekä jalankulkuun ovat erinomaiset. Sanotaan, että minne ikinä Jyväskylän alueella oletkaan matkalla, pääset sinne noin 15 minuutissa.

Lisätietoja
Vuokra-asuntoja Jyväskylässä
Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy

Kortepohjan ylioppilaskylä

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY omistaa Kortepohjan ylioppilaskylän, joka tarjoaa kodin n. 2000 opiskelijalle. Luonnonkaunis ja suosittu Kortepohjan kaupunginosa sijaitsee keskustan tuntumassa ja lyhyiden pyöräilymatkojen päässä oppilaitoksista ja kampuksilta.

Tutustu Kortepohjan ylioppilaskylään ja JYYn Soihtu-liiketoiminnan muihin asuntokohteisiin sekä hae asuntoa: Soihtu – opiskelija-asumista Jyväskylässä.

Muut opiskelijoiden asumisen välittäjät

Opiskelijan on mahdollista hakea opiskelija-asuntoa, vaikka ei opiskelisikaan yliopistossa. Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr (Koas), Opiskelijoiden vuokran välitys OVV sekä muut yksityiset toimijat välittävät asuntoja kaikille peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville.

Kuva
Opiskelijat pyöräilevät kampuksella. Kuva NitroID

Joukkoliikenne, arkiliikunta

Linkki (Jyväskylän seudun joukkoliikenne)
Fiksusti liikkeellä

Terveyspalvelut

YTHS (Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö)
Opiskeluterveydenhuolto (Jyväskylän kaupunki)