Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tutkintona Jyväskylä -podcastin juontajat sataman Jyväskylä-kirjainten luona. Kuva Männikkömetsä Oy
Pääsisältö

Tutkintona Jyväskylä on podcast juuri sinulle opiskelija!

Ikuiset henkiset opiskelijat Aapeli ja Sakke tutustuvat Jyväskylän kaupungin palveluihin opiskelijan ja vastavalmistuneen näkökulmasta. Podcastissa selvitetään, mitä Jyväskylässä voi tehdä kodin, kampuksen ja Kauppakadun ulkopuolella, ja tiedustellaan, mitä sanottavaa kaupungin asiantuntijoilla on opiskelijoille.

Jyväskylä on erinomainen opiskelijakaupunki, ja opiskelu on elämän parasta aikaa. Monelle jyväskyläläiselle opiskelijalle käy kuitenkin niin, että yhteys uuteen kotikaupunkiin jää heikoksi. Elämä pyörii luentosaleissa, vapaa-ajalla nähdään opiskelukavereita, lounas nautitaan opiskelijaravintolassa ja harjoittelupaikkakin hankitaan toisesta kaupungista.

Asiallista sisältöä rennolla otteella

Tutkintona Jyväskylä -podcastin tarkoituksena on tehdä osaltaan tähän muutosta ja tuoda kaupungin monia puolia tutummaksi opiskelijoille. Kuusijaksoinen pilottikausi, kuten myös 10-osainen kakkoskausi ovat täynnä rempseää, mutta asiallisella otteella toteutettua sisältöä, joka on kohdennettu juurikin opiskelijoille. Jokaisessa jaksossa Aapeli ja Sakke tenttaavat vaihtuvia kaupungin asiantuntijoita heidän osaamisalueestaan. Jaksoissa selviää mm. mitä tarkoittaa, että Jyväskylä on liikuntapääkaupunki, mitä näkemisen ja kokemisen arvoista Linkki-linjojen varrelta löytyy sekä miten alueelle voisi työllistyä. Miten isoihin tai pieniin asioihin kaupungissa voi vaikuttaa? Kuinka paljon kaupungin kirstussa on rahaa ja mistä se sinne tulee? Entä missä ovat seudun komeimmat luontokohteet? Vartin mittaiset jaksot ovat ytimekkäitä, eikä jaaritteluun tuhlata aikaa.

Kuuntele jaksoja Spotifyn kautta vaikka Rantaraitilla lenkkeillessä, tiskivuorta valloittaessa tai luentojen välissä. Toivotamme nautinnollisia kuunteluhetkiä! #tutkintonajyväskylä

Kausi 2

Luontokohteet-jakso luettavissa tekstimuodossa (pdf)

Elinikäinen oppiminen -jakso luettavissa tekstimuodossa (pdf)

Asuminen-jakso luettavissa tekstimuodossa (pdf)

Raha-jakso luettavissa tekstimuodossa (pdf)

Fiksu liikkuminen -jakso luettavissa tekstimuodossa (pdf)

Osallisuus ja vaikuttaminen -jakso luettavissa tekstimuodossa (pdf)

Kuntavaali ja -demokratia -jakso luettavissa tekstimuodossa (pdf)

Joulu-jakso luettavissa tekstimuodossa (pdf)

A text version of the International Special episode (pdf)

Kausi 1