Hyppää pääsisältöön
Kuva
Laajavuoren hyppyrimäki sivustapäin kuvattuna. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Laajavuori on kivenheiton päässä Jyväskylän sykkivästä ytimestä sijaitseva ulkoliikuntakeskus, jossa kävijää odottavat monipuoliset, ympärivuotiset aktiviteetit sekä ulkoilureitistöt. Luontoa monine vivahteineen ja tulipaikkoineen pääset tutkimaan niin jalkaisin, maastopyörällä, erilaisilla suksilla kuin liitokiekkoja heittäen. Kesäaikaan kannattaa nousta Laajavuoren laelle ihailemaan kaupunkiympäristöä Keski-Suomen metsien väriloistoa. Kesällä maisemia pääsee ihailemaan myös Matti Nykäsen hyppyrimäen tornista.

Paikallisen olympiasankarin mukaan nimetty, vuonna 1965 rakennettu mäkihyppyri, kylpee komeassa iltavalaistuksessa ollen yksi Jyväskylän tunnetuimmista maamerkeistä. Kesäaikaan pohjakerroksen kahvila ja näkötorni toivottavat ihmiset läheltä sekä kaukaa tervetulleiksi. Kesäkahvilan pyörittämisestä vastaa Jyväskylän Hiihtoseura (JHS) ry ja kahvilan aukioloajat löytyvät heidän verkkosivuiltaan.

Heti viisi mäkeä käsittävän mäkihyppystadionin kupeessa sijaitsee syksyllä 2022 uusittu kumparerinne sekä maastohiihtostadion, joka toimii Jyväskylän alueen kilpahiihdon keskuksena.

Tuletpa Laajavuoreen kilpailemaan, liikkumaan, virkistäytymään tai ihailemaan Järvi-Suomen sydäntä, odottaa sinua ripeää vauhtia kehittyvä ulkoilma-alue, joka tähtää tulevaisuuteen ja pyrkii uusimaan ulkokuorensa yhä houkuttelevammaksi kokonaisuudeksi.

Laajavuori sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, ja sinne pääsee kulkemaan helposti myös julkisilla kulkuvälineillä.

 

Laajavuoren liikunta- ja ulkoilukohteet:

Matti Nykäsen hyppyrimäki K100 / HS108

Matti Nykäsen hyppyrimäki on suurin Laajavuoressa sijaitsevista viidestä hyppyrimäestä. Mäessä on ladun jäähdytys, jota käytetään erityisesti alku- ja lopputalvesta pidentämään kautta. Järjestelmä on automatisoitu ja toimii tarvittaessa talvella, jotta jäädytetty latu pysyy kunnossa.

Pienemmät hyppyrimäet

Matti Nykäsen mäen lisäksi laajavuoressa sijaitsee mäkihyppääjä Matti Pullin mukaan nimetty Matti Pullin mäki sekä 3 juniorimäkeä. Näistä kaikki ovat puurakenteisia ja kaikissa alastuloissa on ympärivuotisen käytön mahdollistava muovitus. Matti Pullin mäkeen pääsee perinteisellä hiihtohissillä ja juniorimäkiin vaijerihissillä.

  • Matti Pullin Mäki K64. Mäessä on jäälatu, jota käytetään kesäaikaan ja tarvittaessa talvellakin olosuhteiden mukaan.

Juniorimäet

  • Veljenpojat K15
  • Iines K25
  • Aku K40
  • Talvella rakennetaan lumimäkinä K5 ja K2 mäet aloittelijoiden käyttöön.

Laajavuoren luontopolku

Laajavuoren hiihtoladut

Laajavuoren kuntorata

Laavut ja nuotiopaikat

Yhteystiedot

Hyppyritie 131
40630 Jyväskylä

Huom!

Ympärivuotisen hiihtoreitin rakennustöiden vuoksi kulku Vuorilammelle tapahtuu Hikipolun kautta. 

Mäkihyppäämään

Jyväskylän hiihtoseura ry:n mäkijaoston sivuilta lisätietoa mäkihyppyharrastuksesta.

Asiasanat:  
hyppyrimäki